Βασίλισσα Ελισάβετ: Ένωσε Harry και William με τον θάνατό της

Η βαθιά υπόκλιση της Meghan και η συγκίνηση του Harry

Η βασίλισσα Ελισάβετ με τον θάνατό της κατάφερε να ενώσει ξανά τα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Οι «αυτοεξόριστοι» Δούκας και Δούκισσα του Σάσσεξ, κοινώς Harry και Meghan, ενσωματώθηκαν και πάλι στους κόλπους του παλατιού για να συμμετάσχουν στο πένθος της οικογένειας για τον χαμό της βασίλισσας. 

Χάρι Μέγκαν Κέιτ Ουίλιαμ

Χάρι και Μέγκαν στάθηκαν πίσω από τον Ουίλιαμ και την Κέιτ, υπακούοντας πιστά στο βασιλικό πρωτόκολλο

Μετά από ενάμιση χρόνο ο πρίγκιπας Willam και ο πρίγκιπας Harry εμφανίστηκαν ξανά δίπλα δίπλα, δείχνοντας έτσι ότι προσπαθούν να γεφυρώσουν το χάσμα που υπάρχει ανάμεσά τους. 

Η πρώτη κοινή εμφάνιση έγινε το Σαββατοκύριακο έξω από το κάστρο του Ουίδνσορ μετά από πρωτοβουλία του William. Ο διάδοχος του θρόνου φέρεται να τηλεφώνησε στον αδελφό του, ζητώντας να σταθεί δίπλα του όταν θα χαιρετούσαν τα πλήθη που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το παλάτι. 

Ουίλιαμ και Χάρι αποχαιρετούν την Ελισάβετ

Είναι η δεύτερη κοινή εμφάνιση που πραγματοποίησαν τα δύο ζευγάρια

Η δεύτερη κοινή εμφάνιση ήταν χθες, κατά τη μεταφορά του φέρετρου με τη σορό της βασίλισσας Ελισάβετ από το Μπάκιγχαμ στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ, όπου θα γίνει η κηδεία της την προσεχή Δευτέρα. 

Ο Harry και η Meghan, πιασμένοι, όπως πάντα, χέρι-χέρι, στάθηκαν πίσω από τον πρίγκιπα της Ουαλίας, William και τη σύζυγό του, Kate Middleton, δείχνοντας ότι η οικογένεια παραμένει ενωμένη. 

Κέιτ και Μέγκαν

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ, απέφυγε τη βλεμματική επαφή με τη Μέγκαν κατά τη διάρκεια της τελετής στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ

Η Δούκισσα του Σάσσεξ όμως κατάφερε να κλέψει τα φλας των φωτογράφων, όταν περνώντας μπροστά από το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ Β΄ έκανε μια βαθιά υπόκλιση για να την τιμήσει. 

Μέγκαν υπόκλιση

Με μια βαθιά υπόκλιση η Μέγκαν Μαρκλ τίμησε τη βασίλισσα

Και ο Harry όμως «λύγισε» την ώρα που συνόδευε τη σορό της αγαπημένης του γιαγιάς, δίπλα στον αδελφό του, όπως ακριβώς έκαναν οι δυο τους 25 χρόνια πριν, όταν συνόδευαν την αδικοχαμένη τους μητέρα, Νταϊάνα, στην τελευταία της κατοικία.  

Χάρι δάκρυα

Ο Χάρι δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή του για τον χαμό της γιαγιάς του

Ο φωτογραφικός φακός τον «συνέλαβε» την ώρα που προσπαθούσε να κρύψει τα δάκρυά του, καθώς, όπως είναι γνωστό, είχε μια ιδιαίτερη σχέση με την Ελισάβετ. 

Χάρι συγκίνηση

Χθες ήταν μια πολύ δύσκολη μέρα για τον Χάρι 

Ο Harry με τη σύζυγό του κάθισαν μπροστά στο φέρετρο της βασίλισσας μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας, ακολουθώντας πιστά όσα ορίζει το πρωτόκολλο, παρ’ ότι στο πρόσφατο παρελθόν έχουν αναφερθεί με αρνητικά σχόλια στους αυστηρούς κανόνες που πρέπει να ακολουθούν τα μέλη της. 

Βασίλισσα Ελισάβετ: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της

Από χθες το απόγευμα η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ Β΄ έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα. 

Χθες, η ουρά των ανθρώπων που περίμενε να της πει το «ύστατο χαίρε» έφτασε ακόμα και τα 16 χλμ., ενώ αναμένεται περίπου ένα εκατομμύριο Βρετανοί να αποτίσουν φόρο τιμής στη μακροβιότερη μονάρχη. 

Ουίλιαμ και Χάρι

Ουίλιαμ και Χάρι συνόδευσαν το φέρετρο της γιαγιάς τους, όπως είχαν κάνει και για τη μητέρα τους Νταϊάνα πριν από 25 χρόνια

Δεν αποκλείεται ο χρόνος αναμονής να αγγίξει ακόμα και τις 35 ώρες, ενώ υπάρχει ένα ενδεχόμενο η ουρά να κλείσει το Σάββατο το βράδυ, καθώς δε θα είναι δυνατόν να αποχαιρετήσουν όλοι την Ελισάβετ. 

Κηδεία Ελισάβετ: Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας

Όσοι θελήσουν να αποτίσουν φόρο τιμής θα πρέπει να περάσουν από ελέγχους που παραπέμπουν στην ασφάλεια του αεροδρομίου. 

Μπορούν να έχουν μαζί τους μονάχα μια μικρή τσάντα με ένα άνοιγμα με φερμουάρ. Οι μεγαλύτερες σακούλες θα στοιβάζονται σε ειδική εγκατάσταση - αλλά μόνο εάν υπάρχει διαθέσιμος χώρος. 

Το υπουργείο συμβουλεύει τους ανθρώπους να φέρουν τα απαραίτητα για μια δυνητικά μεγάλη αναμονή εκτεθειμένοι σε ήλιο, βροχή και αέρα, όπως φορτιστή, νερό, αντιηλιακό, ομπρέλα, κάτι φαγώσιμο και τα απαραίτητα φάρμακά τους. Δε θα επιτρέπονται τρόφιμα ή υγρά μετά από τον έλεγχο ασφαλείας, ούτε λουλούδια ή άλλα αφιερώματα όπως κεριά, παιχνίδια ή φωτογραφίες. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top