Αυτό είναι το email που στέλνουν απατεώνες και πρέπει να το σβήσετε

Στόχος τους να αρπάξουν κωδικούς και να κλέψουν χρήματα

Ένα πολύ επικίνδυνο δίχτυ έχουν απλώσει αδίστακτοι απατεώνες στο διαδίκτυο, βάζοντας σε ύψιστο συναγερμό τις αρχές. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προειδοποιεί τώρα τους πολίτες να έχουν τις κεραίες τους ανοιχτές για ύποπτο email, που αφορά υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας.

Το email - απάτη για εμπλοκή σε παιδική πορνογραφία

Το email - απάτη για εμπλοκή σε παιδική πορνογραφία  

Σε περίπτωση που ο παραλήπτης ανοίξει το μήνυμα, οι επιτήδειοι μπορούν να βάλουν στο χέρι τους τραπεζικούς του λογαριασμούς. 

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: Προσοχή στα deepfake βίντεο - απάτες  

Tο email που έχουν λάβει δεκάδες πολίτες στους υπολογιστές τους λέει: «Έχετε κατηγορηθεί για αυτά τα εγκλήματα: παιδική πορνογραφία και μη εξουσιοδοτημένη κυβερνητική πορνογραφία». Πάνω - πάνω γράφει ότι το email είναι από το Υπουργείο Εσωτερικών, μάλιστα το υπογράφει και η πρώην υπουργός και νυν υπουργός Εργασίας, Νίκη Κεραμέως, ενώ ένα άλλο παρόμοιο email φαίνεται ότι το έστειλε ο ίδιος ο… Aρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας!

ΕΛ.ΑΣ: Διακινείται fake email σαν δήθεν «επιστολή της Νίκης Κεραμέως»

Είναι μια παγίδα που χρησιμοποιούν οι απατεώνες για να «βάλουν χέρι» στους τραπεζικούς λογαριασμούς των πολιτών που θα απαντήσουν. Ο τρόπος που θα τους εξαπατήσουν είναι απλός. Αρχικά, μπορεί να ζητήσουν χρήματα, δήθεν για να μην προχωρήσει η υπόθεση και υποστεί κυρώσεις ο πολίτης που έλαβε το email. Όμως, υπάρχει και άλλος τρόπος. Αν κάποιος ανοίξει το συγκεκριμένο mail, μπορεί να μολυνθεί ο υπολογιστής ή το κινητό του με κακόβουλο λογισμικό, οπότε θα του υποκλέψουν τους κωδικούς.

Οπότε, αν λάβει κάποιος τέτοιου είδους ειδοποίηση, απλώς θα πρέπει να τη διαγράψει αμέσως! 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top