Λαμία: «Λουκέτο» στην εταιρία με τα σχολικά γεύματα από τον ΕΦΕΤ

Είχε γίνει καταγγελία για τη συγκεκριμένη εταιρία το 2023 

Λουκέτο μέχρι νεωτέρας βάζει ο ΕΦΕΤ στην εταιρία με τα σχολικά γεύματα που έστειλαν στο νοσοκομείο τους μαθητές στη Λαμία. Οι συνθήκες που επικρατούν και μετά τη φωτιά δεν είναι κατάλληλες ούτε για τους εργαζόμενους του εργοστασίου λέει στο STAR o πρόεδρος του ΕΦΕΤ. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, για τη συγκεκριμένη εταιρία είχε φθάσει μία ακόμη καταγγελία στον ΟΠΕΚΑ το 2023, τότε όμως οι έλεγχοι είχαν βγει αρνητικοί. 

Λαμία: Σκουλήκια, τρίχες και πούπουλα στα χαλασμένα γεύματα - Εικόνες σοκ

«Αποφασίστηκε να του αρθεί ο κωδικός λειτουργίας, να μην μπορεί να λειτουργήσει μέχρι νεωτέρας», λέει ο Αντώνης Ζαμπελας, πρόεδρος του ΕΦΕΤ. 

Λαμία: «Περίεργος ο εμπρησμός μία μέρα μετά τους ελέγχους»

Μετά τη μαζική τροφική δηλητηρίαση των μικρών μαθητών, τις καταγγελίες που είδαν το φως με τα κακοψημένα - σχεδόν ωμά φαγητά - τα σάπια μήλα και τις κάμπιες - ο ΕΦΕΤ ανέστειλε τη λειτουργία της εταιρίας ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ Logistics. Προκαλεί πολλά ερωτήματα η φωτιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο μία ημέρα μετά τον πρώτο μας έλεγχο, όπως αποκαλύπτει στο STAR ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ.  Εμένα δεν μου έχει ξανατύχει ποτέ να πηγαίνει ο ΕΦΕΤ για έλεγχο και η εταιρία να καταστρέφεται επειδή πάει ο ΕΦΕΤ. 

Λαμία: Σταφυλόκοκκος στα γεύματα των μαθητών που έπαθαν τροφική δηλητηρίαση

Λαμία: Τα γεύματα μαγειρεύονται μέρες πριν τα διανείμουν στα σχολεία 

Επαγγελματίας στο χώρο της εστίασης, που για χρόνια συμμετείχε στο θεσμό των σχολικών γευμάτων, καταγγέλλει στο STAR πως οι έλεγχοι των υγειονομικών υπηρεσίων είναι σχεδόν ανύπαρκτοι, αλλά και κάποια σχολικά γεύματα μαγειρεύονται μέρες πριν καθώς είναι μεγάλος ο όγκος και το προσωπικό δεν προλαβαίνει. 

Στο μικροσκόπιο των υγειονομικών Αρχών πέντε υπάλληλοι από τη γραμμή παραγωγής 

Πέντε υπάλληλοι οι οποίοι εργάζονταν στη γραμμή παρασκευής και προετοίμασαν τα μακαρόνια κίμα έχουν κάνει ήδη εξετάσεις για να διαπιστωθεί εάν ένας από αυτούς μετέδωσε τον ιό του σταφυλόκοκκου που έστειλε στο νοσοκομείο τους μαθητές του δημοτικού. 

Σταφυλόκοκκος: Από ποια τρόφιμα μεταδίδεται – Οι κίνδυνοι για τα παιδιά

«Για να το επιβεβαιώσουμε θα πρέπει να έχουμε και τα οριστικά αποτελέσματα των εξετάσεων και πάλι επιτρέψτε μου να πω ότι δεν είναι και σίγουρο αν θα μπορέσουμε αυτό να το συνδέσουμε», λέει ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Χρήστος Γεωργίου. 

Λαμία: Είχε γίνει καταγγελία για τη συγκεκριμένη εταιρία το 2023 

Σύμφωνα με πληροφορίες στον ΟΠΕΚΑ είχε φθάσει μία ακόμη καταγγελία το 2023 για τη συγκεκριμένη εταιρία. Τότε οι έλεγχοι που είχαν γίνει δεν είχαν δείξει κάτι το μεμπτό. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top