Λαμία: Σταφυλόκοκκος στα γεύματα των μαθητών που έπαθαν τροφική δηλητηρίαση

Κάηκε το εργοστάσιο των γευμάτων την παραμονή επίσκεψης του ΕΦΕΤ

Σταφυλόκοκκο που παράγει τοξίνη εντόπισε ο ΕΟΔΥ στα σχολικά γεύματα που έστειλαν δεκάδες μαθητές της Λαμίας στο νοσοκομείο με σοβαρά συμπτώματα. 

Δηλητηρίαση από σχολικά γεύματα: «Η εταιρεία δε μας ζήτησε συγγνώμη»

Το περιφερειακό εργαστήριο δημόσιας υγείας του ΕΟΔΥ στη Θεσσαλία προχώρησε σε ανάλυση δέκα δειγμάτων από τα σχολικά γεύματα. Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του STAR, η έξαρση κρουσμάτων τροφικής δηλητηρίασης αποδίδεται σε τοξίνη του παράγει ο σταφυλόκοκκος. Η εργαστηριακή και επιδημιολογική διερεύνηση συνεχίζεται.

Λαμία: Στάχτη το εργοστάσιο των σχολικών γευμάτων

Κάηκε το εργοστάσιο με τα σχολικά γεύματα παραμονή του ελέγχου από τον ΕΦΕΤ

Μεγάλη πυρκαγιά έκανε στάχτη το εργοστάσιο, που εμπλέκεται στην τροφική δηλητηρίαση δεκάδων μαθητών στη Λαμία. Για τους ειδικούς όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά ακόμα και του εμπρησμού. Ερωτήματα προκαλεί το γεγονός πως η πυρκαγιά ξέσπασε παραμονή του ελέγχου του ΕΦΕΤ στις εγκαταστάσεις της εταιρείας. O ιδιοκτήτης του εργοστασιου, μιλώντας αποκλειστικά στο STAR και τον Γιάννη Σωτηρόπουλο υποστήριξε ότι είναι σε απόλυτη συνεργασία με τις αρχές. 

Φωτιά στο εργοστάσιο των σχολικών γευμάτων

Η μεγάλη φωτιά ξεκίνησε πίσω από το ψυγείο 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του star το σημείο έναρξης της πυρκαγιάς ήταν το καμμένο ψυγείο κάτω από το υπόστεγο. Οι πυροσβέστες που ερευνούν την υπόθεση αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Τροφική δηλητηρίαση στη Λαμία: 67 κρούσματα σε 7 σχολεία

Ιδιοκτήτης εργοστασίου στο STAR: «Είμαστε σε συνεργασία με τις κρατικές αρχές»

Με το πρώτο φως της ημέρας αποκαλύφθηκε το μέγεθος της καταστροφής. Στάχτη και αποκαϊδια έγινε το μεγαλύτερο μέρος του εργοστασίου που εμπλέκεται στην υπόθεση της μαζικής δηλητηρίασης 63 μαθητών που έφαγαν σχολικά γεύματα.

«Ολοκληρώθηκαν όλοι οι έλεγχοι, είμαστε σε απόλυτη συνεργασία με τις κρατικές αρχές και τελειώνουμε και βάζουμε μπροστά τη δουλειά μας, ευχαριστώ», λέει στο STAR. 

Δηλητηρίαση μαθητών στη Λαμία: «Το παιδί είχε πόνους, λιποθύμησε!»

Σύμφωνα με πληροφορίες χθες λίγο μετά τις 17:30 ήρθε μήνυμα στα κινητά των γονέων πως θα συνεχιστούν τα γεύματα και λίγες ώρες αργότερα, στις 21:30, ξέσπασε η πυρκαγιά στο εργοστάσιο. 

Τρεις εμπειρογνώμονες και τρία κλιμάκια από Αθήνα θα πάρουν καταθέσεις και υλικό από κάμερες για να διαπιστώσουν αν τελικά αυτή η φωτιά οφείλεται σε ατύχημα η ήταν εμπρησμός. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top