Δηλητηρίαση από σχολικά γεύματα: «Η εταιρεία δε μας ζήτησε συγγνώμη»

Ξεσπούν οι γονείς των παιδιών που δηλητηριάστηκαν

Σχεδόν 63 μαθητές από επτά διαφορετικά σχολεία της Λαμίας εμφάνισαν συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης μετά από κατανάλωση σχολικών γευμάτων. 

Δεν αποκλείεται μάλιστα τα κρούσματα να είναι περισσότερα και να μην έχουν καταγραφεί, καθώς πολλά παιδιά πηγαίνουν τα σχολικά γεύματα στα σπίτια τους και πιθανόν να καταναλώθηκαν από άλλα μέλη της οικογένειάς τους. 

Mαζική τροφική δηλητηρίαση μαθητών από σχολικά γεύματα στη Λαμία

Πάντως χθες, Παρασκευή, οι γονείς των παιδιών πήγαν στον εισαγγελέα Λαμίας για να καταγγείλουν το γεγονός. 

«Κάθε πέντε λεπτά ενημερωνόμασταν και για ένα ακόμη κρούσμα. Κοινός παρανομαστής σε όλα τα περιστατικά ήταν το σχολικό γεύμα, αφού όσα παιδιά αρρώστησαν είχαν καταναλώσει το ίδιο φαγητό που μοιράστηκε στο σχολείο τους. Στην συνέχεια ενημερωθήκαμε ότι το ίδιο παρατηρήθηκε και σε άλλα σχολεία της πόλης, με παιδιά να εμφανίζουν τα συμπτώματα μόλις έφαγαν τις μερίδες τους. Από το πρώτο κιόλας περιστατικό ενημερώσαμε τον Διευθυντή του Σχολείου μας, ο οποίος σήμερα καταγραφή των περιστατικών» δήλωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας Μαρία Ζωγράφου.

Τροφική δηλητηρίαση στη Λαμία: 67 κρούσματα σε 7 σχολεία

Μιλώντας στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» εξοργισμένη τόνισε πως η εταιρεία catering που προμηθεύει τα σχολεία με τα σχολικά γεύματα δεν έχει ζητήσει ακόμα μία συγγνώμη για την περιπέτεια στην οποία μπήκαν τα παιδιά. Αντίθετα υποστηρίζει πως πρόκειται για συρροή κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας

«Εμείς κάναμε ως σύλλογος καταγγελία, πήγαμε στην εισαγγελέα, όπου έδωσε εντολή στην αστυνομία να διενεργήσει έρευνα. Έχουν ξεκινήσει οι μηνυτήριες καταθέσεις κα από εμάς ως σύλλογος, αλλά και από γονείς. Πριν λίγο ενημερωθήκαμε κιόλας ότι μίλησαν με την εν λόγω εταιρεία, όπου μάλιστα είπαν ότι είναι ένα τυχαίο γεγονός και ότι λογικά είναι μία γαστρεντερίτιδα που είχαν τα παιδάκια. Αν είναι δυνατόν! 63 παιδάκια ταυτόχρονα γαστρεντερίτιδα; Από 7 διαφορετικά σχολεία που κατανάλωσαν το ίδιο γεύμα; Δεν είναι καθόλου τυχαίο γεγονός. Ούτε μία συγγνώμη. Μία απλή συγγνώμη. Εμείς ως σύλλογος έχουμε ακούσει πολλές φορές παράπονα για τα εν λόγω σχολικά γεύματα, έχουμε κάνει τις παρατηρήσεις μας. Αυτό που μας θυμώνει είναι ότι είναι σχολικά γεύματα. Αυτό μας στεναχωρεί. Έχουμε βρει και κλειστές συσκευασίες που δεν καταναλώθηκαν, τις έχουμε παραδώσει ήδη στην Αστυνομία ώστε να σταλούν στο Χημείο του Κράτους για ανάλυση», ανέφερε η κ. Ζωγράφου.

Δηλητηρίαση μαθητών στη Λαμία: «Το παιδί είχε πόνους, λιποθύμησε!»

Λαμία: Τι απαντά η εταιρεία που προμηθεύει τα σχολικά γεύματα

Η εκπομπή «Live News» επικοινώνησε με την εταιρεία catering που ετοιμάζει τα γεύματα και τοποθετήθηκε λέγοντας μεταξύ άλλων ότι δεν προκύπτει ανάμειξη της εταιρείας με τα περιστατικά.

Συγκεκριμένα η εταιρεία σημείωσε:

«Δεν προκύπτει από πουθενά ότι αυτά τα περιστατικά έχουν σχέση με εμάς. Δεν προκύπτει κάτι τέτοιο ούτε από το νοσοκομείο της Λαμίας, στο οποίο πήγαν 3 κρούσματα με ιογενή γαστρεντερίτιδα. Τα περιστατικά αυτά δεν είχαν καμία σχέση με δηλητηρίαση, δεν είχαν σχέση με την σίτιση. Έχουμε στεναχωρηθεί και το ψάχνουμε, είμαστε υπεύθυνοι και αυστηρά σοβαροί. Δίνουμε 2.500 μερίδες φαγητό κάθε μέρα, είμαστε 30 χρόνια στον χώρο και κάνουμε αυτή την δουλειά».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top