Λαμία: Σκουλήκια, τρίχες και πούπουλα στα χαλασμένα γεύματα - Εικόνες σοκ

Ο ΕΟΔΥ βρήκε σταφυλόκοκκο σε δείγματα από τα γεύματα

Σοκ έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες η υπόθεση της τροφικής δηλητηρίασης πάνω από 60 μαθητών στη Λαμία που οφείλεται σε κατανάλωση σχολικών γευμάτων. 

Οι μαθητές έφαγαν μακαρόνια με κιμά, τα οποία τους προκάλεσαν σοβαρά συμπτώματα και τους έστειλαν στο νοσοκομείο. Κι ενώ ο ΕΦΕΤ ετοιμαζόταν να κάνει έλεγχο στο εργοστάσιο που παράγει τα εν λόγω σχολικά γεύματα, το κτίριο τυλίχθηκε στις φλόγες. 

Δηλητηρίαση από σχολικά γεύματα: «Η εταιρεία δε μας ζήτησε συγγνώμη»

Από την άλλη, ο ΕΟΔΥ βρήκε σε δέκα δείγματα των σχολικών γευμάτων που ανέλυσε τοξίνη από σταφυλόκοκκο. 

Λαμία: Κακές οι συνθήκες παραγωγής και συντήρησης των γευμάτων 

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η μόλυνση στα σχολικά γεύματα προκλήθηκε από τις κακές συνθήκες στις οποίες παράγονται αλλά και συντηρούνται. Η υγιεινή στο εργοστάσιο ήταν ελλειπής, σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα. 

Το πιο αηδιαστικό, μάλιστα, εύρημα ήταν σκουλήκι σε μερίδα που παρασκευάστηκε στο εν λόγω εργοστάσιο

Λαμία: Σταφυλόκοκκος στα γεύματα των μαθητών που έπαθαν τροφική δηλητηρίαση

Και τα ευρήματα δεν έχουν τέλος, στο φως έρχονται επίσης φωτογραφίες με μήλα που είναι σάπια, άψητα μπιφτέκια αλλά και κομμάτι από το φτερό της κότας σε μερίδα με κοτόπουλο. 

«Η πρώτη φωτογραφία είναι μήλο. Έτσι παραδόθηκε στο παιδί. Πριν έξι μήνες. Είναι σάπιο, είναι ένα σάπιο μήλο το οποίο το έβαλαν μέσα για να το φάει ένα παιδάκι», λέει ο πατέρας που έκανε την καταγγελία.

«Η επόμενη φωτογραφία φαίνεται το άψητο μπιφτέκι. Είναι άψητο. Είχε πάρα πολλά σε πολλά σχολεία, απλά εμείς βρήκαμε αυτό. Είναι διανεμημένα όλα αυτά τα τρόφιμα σε όλα τα σχολεία. Η επόμενη φωτογραφία είναι κοτόπουλο το οποίο φαίνεται πάνω άμα ζουμάρετε ότι δεν έχει, έχει ακόμα φτερά πάνω», τόνισε.

Δηλητηρίαση μαθητών στη Λαμία: «Το παιδί είχε πόνους, λιποθύμησε!»

«Το επόμενο είναι μπρόκολο που ήταν άβραστο τις περισσότερες φορές και τα όσπρια άβραστα, αλλά τι γίνεται, στο μπρόκολο έχουν βρει πάρα πολλές φορές κάμπιες. Η απάντηση είναι ότι ήταν βιολογικά γι’ αυτό έχει κάμπιες».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top