Η αφρικανική σκόνη «εξαφάνισε» την Κρήτη και άλλες περιοχές! 

Θ. Κολυδάς: Πότε θα αρχίσει να βελτιώνεται η κατάσταση    

Η επέλαση της αφρικανικής σκόνης σε συνδυασμό με την άνοδο της θερμοκρασίας  έκαναν δύσκολη την ζωή των πολιτών σε  πολλές περιοχές της χώρας, με την Κρήτη να δέχεται το μεγαλύτερο χτύπημα από την Σαχάρα.  Η  αποπνικτική ατμόσφαιρα θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες με τους ειδικούς να συστήνουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού  να αποφεύγουν τις έντονες  δραστηριότητες στους εξωτερικούς χώρους.

Κρήτη:  «Πνίγεται» από την αφρικανική σκόνη 

Το Ηράκλειο «χάθηκε»  από την αφρικανική σκόνη με την Κρήτη να δέχεται το ισχυρότερο «κύμα» από την Σαχάρα.

Κρήτη: Εξαφανίστηκαν περιοχές της από τη σκόνη

Κρήτη: «Εξαφανίστηκαν» περιοχές της από τη σκόνη 

Το Πανεπιστήμιο  και το Πολυτεχνείο Κρήτης, εξέδωσε  προγνωστικά μοντέλα σύμφωνα τα οποία οι μέσες ημερήσιες συγκεντρώσεις  των αιωρούμενων σωματιδίων αύριο θα κυμανθούν σε μέτρια επίπεδα λόγω του έντονου φαινομένου μεταφοράς σκόνης από τη Σαχάρα»

 

Αποπνικτική ατμόσφαιρα και στην Αθήνά από την αφρικανική σκόνη 
 

Η εικόνα που κατέγραψε η κάμερα του Star από Περιφερειακό του Γαλατσίου, είναι ενδεικτική για την κατάσταση που επικρατούσε σήμερα και στην  Αττική.  Από ένα σημείο όπου με καθαρό ουρανό φαίνεται  η Ακρόπολη, ο Λυκαβητός και ο Σαρωνικος κόλπος με την Αίγινα, σήμερα η  Πάρνηθα μόλις που διακρινόταν. Η ατμόσφαιρα ήταν μουντή  από την αφρικανική σκόνη ενώ η ζέστη και τα υψηλά ποσοστά υγρασίας, συνθέτουν το αποπνικτικό κοκτέιλ.

Αφρικανική σκόνη κάλυψε και το Λεκανοπέδιο Αττικής

Αφρικανική σκόνη κάλυψε και το Λεκανοπέδιο Αττικής 

ΟΙ ειδικοί συστήνουν σε όσους αντιμετωπίζουν αναπνευστικά ή καρδιολογικά προβλήματα να περιορίσουν την έντονη δραστηριότητα ειδικά στους εξωτερικούς χώρους, όσο διαρκεί το φαινόμενο της αφρικανικής σκόνης. 

Κολυδάς: Πότε αρχίζει να υποχωρεί ελαφρά η σκόνη   

Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star η αποπνικτική ατμόσφαιρα στο Λεκανοπέδιο Αττικής, με τον συνδυασμό ζέστης και αφρικανικής σκόνης θα συνεχιστεί και την Κυριακή 19 Μαΐου.  

Καιρός: Από την ψύχρα στον «μίνι καύσωνα» μέσα σε λίγες μέρες  

Γενικά μεγάλες θα είναι οι συγκεντρώσεις της σκόνης στη χώρα μας στα δυτικά  και στα νότια. 

Θ. Κολυδάς: Ελαφρά υποιχώρηση της σκόνης από τη Δευτέρα

Θ. Κολυδάς: Ελαφρά υποιχώρηση της σκόνης από τη Δευτέρα 

Όσον αφορά το πότε υποχωρεί το φαινόμενο, ανέφερε ότι θα αρχίσει να υποχωρεί ελαφρά η σκόνη από τη Δευτέρα. Πάντως, για να «ξεμπερδέψουμε» με αυτό για τα καλά, θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.  

Το ανησυχητικό είναι ότι σε ορισμένες περιοχές η θερμοκρασία θα συνεχίσει να είναι υψηλή, ενώ την Τρίτη και την Τετάρτη η ζέστη θα είναι ιδιαίτερα αισθητή και στην Αθήνα (όπου αναμένεται να φθάσει η θερμοκρασία  τους 32-33 βαθμούς Κελσίου).    

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top