Η Αλεξία που χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα το Πάσχα μιλάει ξανά

«Θέλω να γίνω καλά», λέει η 13χρονη - Μπορείτε να βοηθήσετε

Ήταν ανήμερα Πάσχα 2019 όταν το πανελλήνιο συγκλονιζόταν από την είδηση ότι αδέσποτη σφαίρα χτύπησε στο κεφάλι ένα 8χρονο κοριτσάκι που έπαιζε στην αυλή του σπιτιού της στις Θεσπιές

Πατέρας μικρής Αλεξίας: «Λέει μόνο μπαμπά και μαμά. Έχουμε δρόμο ακόμα»

Από εκείνη τη στιγμή η μικρή Αλεξία και οι γονείς της άρχισαν να ανεβαίνουν τον δικό τους Γολγοθά και να προσμένουν το θαύμα και τη δική τους Ανάσταση. Και αυτό το θαύμα έγινε πέντε χρόνια μετά, με πολύ αγώνα, πολύ κόπο, κουράγιο και μια άσβεστη ελπίδα ότι το κορίτσι θα τα καταφέρει. 

Η μικρή Αλεξία και η μητέρα της

Πέντε χρόνια μετά, η 13χρονη πλέον Αλεξία μπορεί να μιλά και να επικοινωνεί με τους γύρω της, κάτι που τις πρώτες μέρες μετά το συμβάν φάνταζε αδιανόητο. 

Κρίσιμο χειρουργείο για την Αλεξία- Είχε χτυπηθεί από αδέσποτη σφαίρα

Χαμογελαστή, γλυκιά, με το βλέμμα της να πετά σπίθες, λέει στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»:

«Θέλω να γίνω καλά».

Στο πλευρό της ίδιας και της οικογένειάς της από την αρχή στάθηκε ο απλός κόσμος, που με την προσφορά του τη βοήθησε να πάει στη Γερμανία και να υποβληθεί σε ειδικές και καθοριστικές για την πορεία της υγείας της θεραπείες. 

Πατέρας Αλεξίας: «Η οικογένειά μας είναι διαλυμένη»

Τώρα για μια ακόμα φορά καλείται να βοηθήσει και πάλι, αυτή τη φορά για να μπορέσει η Αλεξία να πάει σε ειδικό κέντρο στην Αμερική, ώστε να μπορέσει να εκπληρώσει το όνειρό της, να σηκωθεί όρθια και να περπατήσει. 

«Κάθε πρωί μας ρωτά πότε θα περπατήσει. Η δική μας Ανάσταση θα έρθει όταν η Αλεξία περπατήσει ξανά. Ο στόχος μας είναι να πάμε στην Αμερική, αλλά είμαστε ανοιχτοί να πάμε οπουδήποτε μας πουν ότι μπορεί να γίνει κάτι που θα τη βοηθήσει», είπε η μητέρα της. 

Θήβα: «Μόνη λύτρωση να βοηθήσω την Αλεξία» λέει ο 54χρονος κατηγορούμενος

Ο πατέρας της δεν κρύβει την πίκρα του για τη δικαιοσύνη που δεν τιμώρησε όπως θεωρεί ότι έπρεπε τον δράστη, αλλά και για τον άνθρωπο που στέρησε από το παιδί του την παιδική του ηλικία, ο οποίος, όπως λέει, πέντε χρόνια δεν έχει δείξει κανένα ενδιαφέρον για εκείνο.

Ο άνδρας, που έμενε λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι της οικογένειας, ανήμερα του Πάσχα, άρχισε να πυροβολεί στον αέρα, στο πλαίσιο του γλεντιού που γινόταν στο σπίτι του. Μια από τις σφαίρες βρήκε την μικρή Αλεξία, η οποία έπαιζε αμέριμνη στην αυλή με τα αδέλφια της. 

Όπως είπε ο πατέρας της, πολλές φορές γείτονες του είχαν πει να προσέχει γιατί μπορεί να χτυπήσει κανέναν, όμως εκείνος απαντούσε: «Ε και να χτυπήσω, έχω λεφτά και θα βγω από τη φυλακή».

Η Αλεξία πάλι, χαμογελά πλατιά, παίρνει αγκαλιά τη μαμά της και μαζί τραγουδούν τα αγαπημένα τους τραγούδια. Αδυναμία της μεγάλη ο πατέρας της. 

Πανελλήνια συγκίνηση για την 8χρονη Αλεξία – Προσεύχονται για να γίνει καλά

«Τον αγαπώ τον μπαμπά μου, είναι κούκλος, σε αυτόν μοιάσαμε όλα τα αδέλφια», είπε στην εκπομπή και τον αγκάλιασε. 

Η καθημερινή της ερώτηση σε όλους είναι ποιος την χτύπησε με σφαίρα στο κεφάλι. 

«Μας ρωτάει συνέχεια ποιος την πυροβόλησε. Της λέμε ότι κάποιος τη χτύπησε κατά λάθος. Θέλει να περπατήσει. Έχασε όλη την παιδική της ηλικία, της λείπει. Όταν έγινε το περιστατικό της είχα υποσχεθεί ότι θα της έπαιρνα ποδήλατο, αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ», είπε η μαμά της. 

Από περίστροφο 38 χιλιοστών η αδέσποτη σφαίρα που χτύπησε την 8χρονη

Όπως πρόσθεσε όλη αυτή η κατάσταση είναι δύσκολη και για τα άλλα δύο της παιδιά, που προσπαθούν να ζήσουν μια κανονικότητα. Η μεγάλη της αδελφή είναι το πρότυπό της και πάντα λέει ότι θέλει να σηκωθεί όρθια, όπως εκείνη. 

Με δύναμή και χιούμορ αντιμετωπίζει την κατάστασή της και είναι διατεθειμένη να κάνει τα πάντα για να περπατήσει. Αυτό που χρειάζεται είναι η βοήθειά σας. 

Αν θέλετε να βοηθήσετε μπορείτε να προσφέρετε ό,τι μπορείτε στον εξής ερανικό λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας:

  • Αρ. λογαριασμού: 39800958694
  • IBAN: GR1601103980000039800958694
     
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top