Από περίστροφο 38 χιλιοστών η αδέσποτη σφαίρα που χτύπησε την 8χρονη

Συγκρατημένα αισιόδοξοι οι γιατροί για την πορεία της υγείας της

Από περίστροφο των 38 χιλιοστών, πιθανόν «Μάγκνουμ 357», προέρχεται η βολίδα που αφαιρέθηκε ύστερα από χειρουργική επέμβαση από τον δεξιό κρόταφο του 8χρονου κοριτσιού που δέχτηκε αδέσποτη σφαίρα, ενώ έπαιζε στην αυλή του σπιτιού του, στις Θεσπιές Βοιωτίας, ανήμερα του Πάσχα.

Αυτό προέκυψε από τη βαλλιστική έρευνα που έγινε στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Την ίδια ώρα σταθερή, αλλά κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της 8χρονης Αλεξίας, η οποία ανήμερα του Πάσχα τραυματίστηκε σοβαρά από αδέσποτη σφαίρα που την βρήκε στην αυλή του σπιτιού της στις Θεσπιές Βοιωτίας. 

Σε κρίσιμη κατάσταση 8χρονη στη Θήβα - Χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα!

Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες η βολίδα που τραυμάτισε την 8χρονη στη Θήβα είναι διαμετρήματος 0,38 χιλιοστών, και προέρχεται από περίστροφο.Κάλυκες στο σημείο που γινόταν το γλέντι δεν υπάρχουν. 38άρια περίστροφα έχουν οι αστυνομικοί των αστυνομικών τμημάτων της επαρχίας, Αυτό βέβαια δε σημαίνει  ότι δεν θα μπορούσε o καθένας  να βρει ένα τέτοιο όπλο στην παράνομη αγορά.

Απλώς πλέον δεν είναι εύχρηστο για κακοποιούς που χρησιμοποιούν τα πιστόλια με γεμιστήρα με 15 - 16 σφαίρες, ενώ το περίστροφο έχει 5. Αυτό δίνει  μια πρώτη πτυχή για την κατεύθυνση των ερευνών αναζήτησης του δράστη.

Τα πρώτα κρίσιμα 24ωρα πέρασαν για την 8χρονη και οι γιατροί αρχίζουν να είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι, περιμένοντας από το παιδί να ανταποκριθεί μετά από τη λεπτή χειρουργική επέμβαση, στην οποία υπεβλήθη.

Σε κρίσιμη κατάσταση η 8χρονη από τη Θήβα - Από πυροβόλο η σφαίρα

Συνεχίζονται οι έρευνες

Από το πρωί της Τρίτης, στη Θήβα βρίσκεται κλιμάκιο από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αθήνας για να ερευνήσει από πού προήλθε η αδέσποτη σφαίρα. 

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να καθορίσουν την τροχιά της σφαίρας για να καταλήξουν και στο σημείο, όπου έπεσε ο πυροβολισμός. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αρχές έχουν καταλήξει σε δύο πιθανά σημεία, το ένα στο μισό χωριό Θεσπιές και το άλλο στο μισό χωριό Λεοντάρι. Ήδη έχουν ληφθεί οι πρώτες καταθέσεις και έχουν συλλέξει στοιχεία για το ποιοι είχαν γλέντι την ώρα που έγινε το περιστατικό. 

Οι γονείς της μικρής δεν έχουν φύγει λεπτό από το πλευρό της, περιμένοντας ένα σημάδι που θα αναπτερώσει τις ελπίδες τους, ενώ ολόκληρο το χωριό προσεύχεται για τη μικρή Αλεξία που από τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκε να χαροπαλεύει. 

 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top