Πατέρας Αλεξίας: «Η οικογένειά μας είναι διαλυμένη»

Η 8χρονη θα μεταφερθεί σε κέντρο αποκατάστασης στο εξωτερικό

Δείτε στο video τι δήλωσε ο πατέρας της Αλεξίας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Για το δράμα που ζει η οικογένειά του μίλησε ο πατέρας της 8χρονης Αλεξίας, στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Ο Λουκάς Σαμαρτζής περιέγραψε τον Γολγοθά που ανεβαίνει με τη σύζυγό του και τα υπόλοιπα παιδιά τους εδώ και περίπου 8 μήνες, την ώρα που η ανήλικη δίνει τον δικό της αγώνα να σταθεί ξανά στα πόδια της.

Θήβα: «Μόνη λύτρωση να βοηθήσω την Αλεξία» λέει ο 54χρονος κατηγορούμενος

Μητέρα 8χρονης Αλεξίας: «Ξαφνικά έχω ένα παιδί φυτό στο κρεβάτι»

Η 8χρονη Αλεξία που τραυματίστηκε σοβαρά από την αδέσποτη σφαίρα

Ήταν Πάσχα του 2019 όταν η μικρή Αλεξία που έπαιζε στην αυλή του σπιτιού της στο χωριό Θεσπιές στη Θήβα, έπεσε αιμόφυρτη στο έδαφος από την αδέσποτη σφαίρα που δέχτηκε. Κατηγορούμενος ένας 54χρονος πατέρας τριών παιδιών, ο οποίος είχε πυροβολήσει στον αέρα ανήμερα του Πάσχα, την ώρα του γλεντιού.

Την ώρα που ο φερόμενος ως δράστης έχει κλειστεί στον εαυτό και βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, η οικογένεια της Αλεξίας δίνει τη δική της μάχη προκειμένου το παιδί να μεταφερθεί σε κέντρο αποκατάστασης στο εξωτερικό. 

«Θα μεταφερθεί προσωρινά σε ένα κέντρο αποκατάστασης στους Αγίους Αναργύρους, μέχρι να γίνουν τα χαρτιά και να ταξιδέψει στη Γερμανία» δήλωσε ο πατέρας της, Λουκάς Σαμαρτζής, στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Όσο για την υπόλοιπη οικογένεια; Είναι «διαλυμένη. Είμαστε κομμάτια. Άλλοι από εδώ και άλλοι από εκεί» δηλώνει ο ίδιος, καθώς τα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας μένουν με τη γιαγιά τους, την μητέρα του κυρίου Σαμαρτζή, η οποία είναι ηλικιωμένη και έχει προβλήματα υγείας. Μία φίλη της γυναίκας του έχει αναλάβει να τα πηγαίνει στο σχολείο. «Εγώ όπως καταλαβαίνετε δεν μπορώ να φύγω από εδώ ακόμα» εξηγεί ο κος Σαμαρτζής.

Τέλος ο πατέρας της 8χρονης Αλεξίας τόνισε πως ούτε ο κατηγορούμενος ούτε η οικογένειά του έχουν ζητήσει «συγγνώμη». «Ούτε τηλέφωνο δεν έχει πάρει. Ούτε η γυναίκα του, ούτε τα παιδιά του».

Δείτε στο video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star τι είχε δηλώσει ο κατηγορούμενος μέσω του δικηγόρου του, Αλέξη Στεφανάκη

«Μόνη λύτρωση να βοηθήσω την Αλεξία»

Υπενθυμίζουμε πως πριν από μερικές ημέρες ο δικηγόρος του φερόμενου ως δράστη, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, είχε μεταφέρει τα λόγια του κατηγορούνενου:

Δεν μπορώ να πιστέψω αυτό το οποίο έγινε. Δεν μπορώ...Προσεύχομαι κάθε μέρα να γίνει καλά αυτό το κοριτσάκι. Πώς θα ζήσω με αυτό το βάρος στη ζωή μου. 

O 54χρονος μετά την τραγωδία έχει κλειστεί στον εαυτό του. Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται και η κόρη του, η οποία επαναλάμβανε στη δικαστική αίθουσα την πρόθεση της οικογένειά της να σταθεί στην 8χρονη Αλεξία.

Ο πατέρας μου είναι συγκλονισμένος. Δεν πάει ούτε μέχρι το μπαλκόνι. Όλοι είμαστε συγκλονισμένοι. Θα βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε αυτό το παιδάκι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top