Άγιοι Ανάργυροι: Τα πρώτα λόγια του 39χρονου όταν τον συνέλαβαν

Προμελετημένο το έγκλημα - Τα ερωτήματα για τις ευθύνες της αστυνομίας

Οι αναρτήσεις της Κυριακής πριν από τη δολοφονία της - Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Αποφασισμένος ήταν ο 39χρονος να σκοτώσει την πρώην σύντροφό του, στην οποία είχε στήσει καρτέρι έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους

Άγιοι Ανάργυροι: Οι αναρτήσεις της Κυριακής πριν το φρικτό έγκλημα

Ο δράστης είχε δώσει δείγματα κακοποιητικής συμπεριφοράς από την αρχή της σχέσης του με την 28χρονη. Το 2019 είχε συλληφθεί για σωματικές βλάβες και επίθεση εναντίον αστυνομικών. 

Άγιοι Ανάργυροι γυναικοκτονία 1

Το 2020 το θύμα είχε υποβάλει μήνυση εναντίον του για βιασμό και σωματικές βλάβες, όμως την πήρε πίσω και αποφάσισε να του δώσει ακόμα μία ευκαιρία. 

Βίντεο ντοκουμέντο: Ο δράστης παρακολουθεί την 28χρονη πριν τη σκοτώσει

Την ίδια χρονιά συνελήφθη για κατοχή μικροποσότητας ηρωίνης. 

Άγιοι Ανάργυροι γυναικοκτονία 2

Άγιοι Ανάργυροι: Τι είπε στους αστυνομικούς ο 39χρονος 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 39χρονος είχε προσχεδιάσει τις κινήσεις του και τη δολοφονία της πρώην συντρόφου του. Φέρεται να ήταν μάλιστα έτοιμος να συλληφθεί και να είχε σκεφτεί και τις επόμενες κινήσεις του. 

Άγιοι Ανάργυροι γυναικοκτονία 3

Άγιοι Ανάργυροι: Αποκάλυψη για τον αστυνομικό που ήταν στο φυλάκιο

Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουν οι αρχές με αφορμή αυτό που ζήτησε από τους αστυνομικούς αμέσως μετά τη σύλληψή του. Ο 39χρονος φέρεται να τους είπε να τον πάνε σε ψυχιατρείο, όπου σύμφωνα με πληροφορίες στο παρελθόν είχε καταφύγει εκούσια, κυρίως λόγω της εξάρτησής του από τα ναρκωτικά. 

Άγιοι Ανάργυροι: Τα λάθη που οδήγησαν στη δολοφονία

Τα ερωτήματα που έχουν προκύψει είναι πάρα πολλά. Έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες; Εκτιμήθηκε σωστά ο κίνδυνος που διέτρεχε η 28χρονη; Γιατί δεν κάλεσε η αξιωματικός υπηρεσίας την Άμεση Δράση και το έκανε το θύμα;

Άγιοι Ανάργυροι γυναικοκτονία 4

Άγιοι Ανάργυροι: «Έπεσε πάνω της & άρχισε να τη μαχαιρώνει. Αιφνιδιάστηκα!»

Όπως έχει γίνει μέχρι τώρα γνωστό, η 28χρονη Κυριακή, δε θέλησε να υποβάλει μήνυση σε βάρος του 39χρονου, παρά τους φόβους της ότι θα της έκανε κακό γιατί την παρακολουθούσε. 

Άγιοι Ανάργυροι γυναικοκτονία 5

Η κοπέλα ζήτησε να τη μεταφέρει ένα περιπολικό στο σπίτι της, γιατί φοβόταν ότι της είχε στήσει καρτέρι ο πρώην σύντροφός της. Όμως το αίτημά της δεν ικανοποιήθηκε και αυτό που ανακύπτει τώρα ως ερώτημα είναι γιατί δεν της είπαν να παραμείνει στο τμήμα μέχρι να βρεθεί διαθέσιμο και να τη συνοδεύσει στο σπίτι της. 

Άγιοι Ανάργυροι: «Ένας τεμπέλης ήταν, που τον τάιζε η κόρη μου»

Όπως έγινε επίσης γνωστό, η 28χρονη έφυγε από το τμήμα χωρίς να ανοίξει καρτέλα για την καταγγελία της, με την αξιωματικό υπηρεσίας να την αφήνει μόνη της να καλέσει την Άμεση Δράση και να ζητήσει περιπολικό. 

Άγιοι Ανάργυροι γυναικοκτονία 6

Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει και η απραγία του φρουρού, ο οποίος βρισκόταν στο φυλάκιο του αστυνομικού τμήματος. Μόλις 30 μέτρα μακριά ο 39χρονος κατακρέουργησε την άτυχη κοπέλα. 

Άγιοι Ανάργυροι: Την έσφαξε με πέντε μαχαιριές - Τι έδειξε η νεκροψία

Η ΕΔΕ που βρίσκεται σε εξέλιξη αναζητά απαντήσεις για το πού ήταν ο σκοπός του Τμήματος και τι έκανε την ώρα της δολοφονικής επίθεσης.

Άγιοι Ανάργυροι: Υπήρχε τελικά περιπολικό

Όπως αναφέρει το Mega, το βράδυ της Δευτέρας υπήρχε περιπολικό στο αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων, αλλά δε χρησιμοποιήθηκε. 

Άγιοι Ανάργυροι γυναικοκτονία 7

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στο τμήμα βρισκόταν εκτός από την αξιωματικό υπηρεσίας και τον φρουρό, μία ακόμα αξιωματικός, η οποία είχε οριστεί να είναι επόπτρια των αστυνομικών τμημάτων της περιοχής. 

Άγιοι Ανάργυροι: Τον κατήγγειλε στην αστυνομία και τη σκότωσε έξω απο το ΑΤ

Η επόπτρια είχε αυτοκίνητο και μαζί της ήταν κι ένας οδηγός. Κρίθηκε, όμως, πως το περιστατικό δεν ήταν ιδιαίτερα σημαντικό και πως ίσως συμβεί κάτι πιο σοβαρό μέσα στη νύχτα και γι’ αυτό δε διέθεσαν το περιπολικό. Αντ’ αυτού συμβούλεψαν την 28χρονη να καλέσει το 100, αλλά δεν έγινε μήνυση και η κοπέλα έφυγε με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα.

Άγιοι Ανάργυροι: Το δραματικό τηλεφώνημα στην Άμεση Δράση

Ο διάλογος που είχε η 28χρονη με το 100 ήταν ο εξής:

Θύμα: Θέλω περιπολικό
Αστυνομία: Πού θέλετε να μεταβεί;
Θύμα: Στο σπίτι μου. Θα πάω εκεί με ΙΧ φίλου μου
Αστυνομία: Πού είναι η διεύθυνση, σε ποια ώρα θα είστε εκεί;

Άγιοι Ανάργυροι γυναικοκτονία 8

Εκείνη τη στιγμή ακούγονται φωνές από την επίθεση.

Άγιοι Ανάργυροι: Και στο παρελθόν είχε γίνει κάτι ανάλογο

Δημοτικός σύμβουλος του δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού αποκάλυψε, μιλώντας στο OPEN ότι παρόμοιο περιστατικό με αυτό της άτυχης 28χρονης είχε γίνει και πριν λίγους μήνες στο ίδιο αστυνομικό τμήμα. 

«Προεκλογικά ζήτησε τη βοήθειά μου μία δημότισσα. Είναι καθήκον και της τοπικής αυτοδιοίκησης να βοηθάει και να κάνει ό,τι μπορεί για τους πολίτες. Πήγα στο ΑΤ των Αγίων Αναργύρων και αντιμετώπισα μια κατάσταση τραγελαφική», είπε αρχικά ο Θεόδωρος Μαξούλας.

Όπως κατήγγειλε, δέχθηκε κλήση για βοήθεια από τη συγκεκριμένη γυναίκα και μετέβησαν μαζί στο Αστυνομικό Τμήμα για να καταγραφεί το συμβάν ενδοοικογενειακής βίας. 

«Το καθήκον της αστυνομίας ήταν να προφυλάξει την κοπέλα και εμάς που μπήκαμε στη διαδικασία να βοηθήσουμε. Περιμέναμε, κατεγράφη το συμβάν και ο καθένας στο σπίτι του (...)», συνέχισε.

Μετά την καταγγελία η γυναίκα επέστρεψε στο σπίτι της, όπου βρισκόταν ο κακοποιητής της. 

«Δεν είναι μόνο ένα γεγονός, μου έχουν τύχει 2-3 τέτοια συμβάντα», πρόσθεσε ο κ. Μαξούλας.

Σχολιάζοντας την παραπάνω καταγγελία, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, είπε πως υπάρχουν δομές για γυναίκες που έχουν πέσει θύματα ενδοοικογενειακής βίας και η αστυνομία είναι υποχρεωμένη να ενημερώνει.

Όπως διευκρίνισε, «αυτό που προτείνεται στα θύματα είναι να απομακρυνθούν από το περιβάλλον και να μην επιστρέψουν».

Άγιοι Ανάργυροι: Με ποινικό παρελθόν ο φρουρός στο αστυνομικό τμήμα

Εκτός από τα λάθη που έγιναν και οδήγησαν στη δολοφονία της 28χρονης, στο φως ήρθε και ένα ακόμα στοιχείο, για τον φρουρό που βρισκόταν στο φυλάκιο της ώρα του εγκλήματος και ενήργησε με χρονοκαθυστέρηση, χωρίς να αποτρέψει τον φόνο. 

Άγιοι Ανάργυροι: Σκότωσε τη σύντροφό του και προσπάθησε να αυτοκτονήσει

Όπως έγινε γνωστό, είχε φυλακιστεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, για πλαστογραφία και για διευκόλυνση εξόδου αλλοδαπών από τη χώρα μαζί με άλλα άτομα.

Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί με ποινή φυλάκισης. Η αστυνομία τον έβαλε σε διετή διαθεσιμότητα. Αυτός προσέφυγε στο εφετείο, όπου το 2021 ο εισαγγελέας διέταξε τη φυλάκισή του. Μεταφέρθηκε στις φυλακές της Λάρισας, όπου και έμεινε 12 μήνες. Το 2023 πήρε βούλευμα για αποφυλάκιση.

Ο ίδιος όμως είχε κάνει ενστάσεις στα πειθαρχικά με το χαρτί της αποφυλάκισης και επέστρεψε στην αστυνομία. Ο φάκελός του παρέμεινε ανοιχτός, ώσπου πριν από μερικές ημέρες καταδικάστηκε τελεσίδικα από τον Άρειο Πάγο και τώρα ξεκίνησε εκ νέου η διαδικασία της απόταξης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top