Άγιοι Ανάργυροι: Αποκάλυψη για τον αστυνομικό που ήταν στο φυλάκιο

Υπήρχε περιπολικό - Ο διάλογος της Κυριακής με το 100

Δείτε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star

Σε μια σημαντική αποκάλυψη για τον αστυνομικό που βρισκόταν στο φυλάκιο του Αστυνομικού Τμήματος των Αγίων Αναργύρων, έξω από το οποίο δολοφονήθηκε εν ψυχρώ η 28χρονη Κυριακή από τον σύντροφό της προέβη το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ της αστυνομικής συντάκτριας του σταθμού, Κατερίνας Ρίστα, ο αστυνομικός που βρισκόταν στο φυλάκιο και όπως φαίνεται δεν επενέβη όταν η Κυριακή δεχόταν τα μανιασμένα χτυπήματα του συντρόφου της, είναι κατηγορούμενος σε μια μεγάλη υπόθεση.

Συγκεκριμένα, το 2021 είχε κατηγορηθεί για πλαστά διαβατήρια και αποφυλακίστηκε 12 μήνες μετά, χωρίς να έχει γίνει ακόμα η δίκη. Έναν χρόνο μετά την αποφυλάκισή του και ενώ είναι κατηγορούμενος, επέστρεψε στο σώμα της ΕΛ.ΑΣ., αναλαμβάνοντας το πόστο του σκοπού. Ένα νευραλγικό πόστο σε κεντρικό τμήμα και έναν κατηγορούμενο αστυνομικό σε μια καρέκλα «φωτιά».

Γυναικοκτονία Άγιοι Ανάργυροι

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. απαντούν ότι ο αστυνομικός επέστρεψε στο σώμα, καθώς δεν υπάρχει καταδικαστική απόφαση σε βάρος του. 

Άγιοι Ανάργυροι: Ερωτήματα για τη δολοφονία της Κυριακής - Υπήρχε περιπολικό

Ευθύνες κατόπιν εορτής με θύματα που δε γυρίζουν πίσω. Η Κυριακή είναι μια ακόμη γυναίκα που δεν έμεινε σιωπηλή, πήγε στο τμήμα, ζήτησε βοήθεια και τι έγινε; Πήρε η ίδια το 100, παρόλο που υπήρχε διαθέσιμο περιπολικό, σύμφωνα με πληροφορίες.

28χρονη: Είμαι έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων και ο πρώην φίλος μου έξω από το σπίτι μου. Θέλω ένα περιπολικό να με πάει σπίτι μου.

Άμεση Δράση: Πού είναι το σπίτι σας ακριβώς;

Τότε, η 28χρονη άρχισε να περιγράφει το δρομολόγιο που θα ακολουθούσε, αλλά εκείνη τη στιγμή δέχτηκε την επίθεση και ακούστηκαν ουρλιαχτά και φωνές στο τηλέφωνο.

Όλα φαίνεται πως κρίθηκαν στα λεπτά εκείνα που μιλούσε με τη νεαρή αξιωματικό υπηρεσίας. Το πιο μεγάλο ερώτημα που γεννάται είναι γιατί δεν κάλεσαν οι αστυνομικοί την Άμεση Δράση που σίγουρα θα ήταν και πιο άμεσες οι διαδικασίες. 

Της είπαν να περιμένει στο τμήμα μέχρι να έρθει το περιπολικό; Οι αστυνομικοί της έδωσαν σωστές οδηγίες, εναλλακτικές; Γιατί η Κυριακή έφυγε από το Τμήμα; Ερωτήματα που θα ερευνήσει η εισαγγελία.

Ήδη οι πρώτες καταθέσεις είναι στα χέρια της δικαιοσύνης. 

Στην ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει ότι απο το 2020 έχει καταρτιστεί οδηγός χειρισμού υποθέσεων ενδοοικογενειακής βίας και ότι οι αστυνομικοί εκαπιδεύονται συνεχώς. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top