Κολωνός: Ένοχος ο Η.Μ. για τον βιασμό της 12χρονης - Αθώα η μητέρα της

Η απόφαση του δικαστηρίου - Πανηγυρισμοί από το συγκεντρωμένο πλήθος

Η απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση του Κολωνού / Βίντεο Ερτ

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ανακοίνωσε σήμερα την απόφασή του για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό.

Κολωνός: «Εγώ φταίω που δε μίλησα, όχι η μαμά μου» - Το μήνυμα της 12χρονης

Λίγο μετά τις 10:20 ξεκίνησε στο ΜΟΔ Αθήνας η δίκη που ρίχνει σήμερα «αυλαία» με την απόφαση των δικαστών για την ενοχή ή μη των 26 κατηγορουμένων στην υπόθεση του Κολωνού, με την αίθουσα να είναι κατάμεστη.

Κολωνός: Η αδελφή της 12χρονης διαβάζει το γράμμα της μητέρας της

Ο πρόεδρος ανακοίνωσε την αθώωση της μητέρας για πορνογραφία λόγω αμφιβολιών, την αθώωση για μαστροπεία και την ενοχή της για εκβιασμό.

Αντίθετα, ο Η.Μ. κρίθηκε ένοχος για όλα τα αδικήματα, εκτός από αυτό της σωματεμπορίας. Μια απόφαση αντίθετη από την πρόταση της εισαγγελέα, η οποία είχε προτείνει την αθώωσή του για τον βιασμό και τη μαστροπεία της ανήλικης. Συγκεκριμένα ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για τα αδικήματα του βιασμού, της κατάχρησης ανηλίκου, της πορνογραφίας, της μαστροπείας και της οπλοκατοχής. 

Αθώα η μητέρα της 12χρονης στον Κολωνό

Αθώα η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό / Φωτογραφία Eurokinissi (Μιχάλης Καραγιάννης)

Το δικαστήριο αθώωσε έξι εμπλεκόμενους και καταδίκασε άλλους 18, ανάμεσα σε αυτούς και ο «Μιχάλης» που κρίθηκε ένοχος για μαστροπεία. 

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, το συγκεντρωμένο πλήθος έξω από το δικαστήριο ξέσπασε σε πανηγυρισμούς. Νωρίτερα, σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια κατά τη μεταγωγή των κατηγορούμενων στο δικαστήριο, με τους αλληλέγγυους να τους πετούν αντικείμενα και να τους γιουχάρουν.

Δίκη για βιασμό 12χρονης στον Κολωνό

Επεισόδια έξω από το δικαστήριο, όπου αναμένεται η απόφαση για τους κατηγορούμενους του Κολωνού

Kολωνός: Η εισαγγελική πρόταση για τους κατηγορούμενους

Σήμερα, το Μικτό Ορκωτό Σώμα κλήθηκε να αποφασίσει εάν θα υιοθετούσε ή όχι την εισαγγελική πρόταση. 

Πριν από λίγες ημέρες, η εισαγγελική αγόρευση επί της ενοχής των κατηγορουμένων προκάλεσε σχόλια και αντιδράσεις, καθώς εισηγήθηκε μία πιο ευνοϊκή αντιμετώπιση για κρίσιμες κατηγορίες του κατηγορούμενου Η.Μ. - τον βιασμό, τη μαστροπεία κατά ανηλίκου, την εμπορία ανθρώπων - που αν γινόταν δεκτή θα έβγαζαν τον κατηγορούμενο από τη ζώνη των επαπειλούμενων ισοβίων και θα τον τοποθετούσαν σε άλλο πλαίσιο ποινών, με ποινές 10-15 ετών για κάθε πράξη και με όριο, κατά συγχώνευση, τα 20 χρόνια.

Ωστόσο, πρότεινε την ενοχή του για:

  • διακεκριμένη κατάχρηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε 14 έτη από πρόσωπο που του το είχαν εμπιστευτεί
  • οπλοκατοχή (για δυο όπλα),
  • κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικο χωρίς να έχει συμπληρώσει τα 12 έτη, αλλά χωρίς εξαναγκασμό και κερδοσκοπία
  • διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται

Παράλληλα, η εισαγγελέας ζήτησε ενοχή, όπως εισάγεται και με την επιβαρυντική περίσταση, για τις κατηγορίες της μητέρας - διακεκριμένη μαστροπεία, πορνογραφία ανηλίκου - που επίσης εφόσον γίνει αποδεκτή η εισήγηση της, έχουν αντίστοιχο πλαίσιο ποινών.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top