Αμαλιάδα: Σε σοβαρή κατάσταση η 42χρονη που νοσεί από μηνιγγίτιδα

Αναζητούνται οι επαφές της

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών η 42χρονη από την Αμαλιάδα που διαγνώστηκε με μηνιγγίτιδα

Κρούσμα μηνιγγίτιδας στην Αμαλιάδα – Στο νοσοκομείο 42χρονη

Όπως αναφέρει το patrisnews.gr, η γυναίκα που κατάγεται από την Ινδία και ζει στην κοινότητα της Ήλιδας πολλά χρόνια, ένιωσε έντονους πόνους στην κοιλιά και μεταφέρθηκε εσπευσμένα το βράδυ της περασμένης Τρίτης στη Νοσηλευτική Μονάδα της Αμαλιάδας. Υποβλήθηκε σε εξετάσεις και σε πρώτη φάση δεν έδειξαν τι είχε. Χθες το πρωί της δόθηκε εξιτήριο, όμως η υγεία της επιδεινώθηκε, εμφανίζοντας υψηλό πυρετό ενώ έκανε κι εμετούς. 

Υποβλήθηκε ξανά σε εξετάσεις και τότε κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της στη Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου. Εκεί οι γιατροί την υπέβαλαν εκ νέου σε εξετάσεις και σε παρακέντηση, από την οποία προέκυψε ότι η 42χρονη πάσχει από μικροβιακή μηνιγγίτιδα. 

Πάτρα: Αντιβίωση σε 3.000 άτομα για τη μηνιγγίτιδα

«Ήρθε στη Μονάδα μας μια γυναίκα από την Αμαλιάδα με διάρροια και πόνο στην κοιλιά, στην οποία είχε δοθεί αγωγή γαστρεντερίτιδας. Είχε μάλιστα φύγει το πρωί και είχε επιστρέψει λόγω βαρύτερης κατάστασης. Μας τη διακόμισαν και διαγνώσαμε κατευθείαν τη μηνιγγίτιδα, μιας και είχε θετικά μηνιγγικά.

Της κάναμε την παρακέντηση, ξεκινήσαμε την ειδική αγωγή της και κάναμε τα πάντα. Φαίνεται πως είχε μάλλον μηνιγγιτιδοκοκκική σηψαιμία με εξάνθημα και από εκεί και πέρα διακομίσθηκε σε σταθερή, αλλά σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο του Ρίου», δήλωσε στο patrisnews η παθολόγος του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας» Μαρία Καλαπόδη.

Μηνιγγίτιδα: Προσπάθεια να εντοπιστούν οι επαφές τις γυναίκας 

Στο συσκευαστήριο βρέθηκε επίσης κλιμάκιο της Αστυνομίας αμέσως μόλις έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα των εξετάσεών της 42χρονης προκειμένου να ειδοποιηθούν και οι 27 εργαζόμενοι στην επιχείρηση αλλά και οι οικογένειές τους και να σπεύσουν στην Αμαλιάδα για να προμηθευτούν αντιβίωση που θα τους παρέχει χημειοπροφύλαξη.

Πάτρα: Έξαρση κρουσμάτων μηνιγγίτιδας - Σπεύδει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ

Σύμφωνα με το ίδιο Μέσο, η οικογένεια της 42χρονης ζει χρόνια στο Χάβαρι, και τα ανήλικα παιδιά της πηγαίνουν στο δημοτικό της περιοχής.

Ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης που εργάζεται η γυναίκα, έσπευσε ο ίδιος να πάρει τα παιδιά της από το σχολείο και να προχωρήσει σε περαιτέρω εξετάσεις τους για να καλυφθούν υγειονομικά, μιας και οι γονείς τους βρίσκονταν στο νοσοκομείο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top