Την Τρίτη 12/3 το πρώτο απογευματινό χειρουργείο - Πού θα γίνει

Αρκετά τα νοσοκομεία που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον

Ο Άδωνις Γεωργιάδης για το πρώτο απογευματινό χειρουργείο / SKAI 

Το πρώτο απογευματινό χειρουργείο θα διεξαχθεί την Τρίτη 12/3, σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Ειδικότερα, το χειρουργείο θα γίνει στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκη που ήταν από τα πρώτα στην Ελλάδα που εκδήλωσαν ενδιαφέρον. 

Απογευματινά χειρουργεία: Οι επεμβάσεις και πόσο θα κοστίζουν 

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε παράλληλα και στο νομοσχέδιο που θα τεθεί σε διαβούλευση σήμερα, 7 Μαρτίου, το οποίο - μεταξύ άλλων - θα περιλαμβάνει και τη διαγραφή των προστίμων για όσους άνω των 60 ετών δεν έχουν εμβολιαστεί. «Είμαι πολύ περήφανος, καθώς θα είμαστε με τον κ. Θεμιστοκλέους την Τρίτη στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, όπου θα γίνει το πρώτο απογευματινό χειρουργείο. Το νοσοκομείο Παπαγεωργίου έχει τις περισσότερες αναμονές και έτσι ο κόσμος που περίμενε θα μπορεί πλέον να χειρουργηθεί».

Ακόμη, μιλώντας στον SKAI, ο Άδωνις Γεωργιάδης πρόσθεσε ότι και ο Ευαγγελισμός θα φιλοξενήσει απογευματινά χειρουργεία, τα οποία μάλιστα αναμένεται να ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα κιόλας. 

Απογευματινά χειρουργεία: Οι κατηγορίες των επεμβάσεων 

Οι επεμβάσεις θα χωρίζονται σε 6 κατηγορίες όπως πολύ μικρή, μικρή, μεσαία, μεγάλη, βαριά αλλά και εξαιρετικά βαριά. Το κόστος των χειρουργείων θα είναι από 300 μέχρι και 2.000 ευρώ ανάλογα με το βάρος της χειρουργικής επέμβασης. 

Απογευματινά χειρουργεία: Από 300 έως 2.000 ευρώ το κόστος για τους πολίτες

Η αμοιβή στη συνέχεια θα μοιράζεται στον  χειρουργό 1 και 2, τον αναισθησιολόγο, το νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό που συμμετέχει. 
Παράλληλα επισημαίνεται πως όσα περιστατικά είναι στη λίστα παραπάνω από 4 μήνες θα χειρουργούνται χωρίς επιβάρυνση στα απογευματινά.

Απογευματινά χειρουργεία: Πώς θα λειτουργεί η λίστα

Η λίστα χειρουργείων είναι σε ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου. Όπως υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας, σε τρεις μήνες θα δημοσιοποιείται η λίστα, ώστε να γνωρίζουν και οι πολίτες με απόλυτη διαφάνεια πόσο χρόνο θα πρέπει να αναμένουν για το τακτικό τους χειρουργείο ανάλογα με το ποια κλινική θα επιλέξουν. Αυτό θα δώσει κίνητρα και στις κλινικές να εργαστούν πιο αποτελεσματικά και με ευγενή άμιλλα».

Ο μέσος χρόνος αναμονής έπεσε στο 1/3 για τα πρωινά ιατρεία του ΕΣΥ σε σχέση με το πόσο ήταν πριν από 20 χρόνια που θεσπίστηκαν τα απογευματινά ιατρεία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top