Νίκησε τον καρκίνο και είναι έγκυος μετά από κρυοσυντήρηση ωοθηκικού ιστού

Η πρώτη Ελληνίδα που κυοφορεί μετά από μεταμόσχευση ωοθηκικού ιστού

Η 39χρονη Ειρήνη σε λίγους μήνες θα κρατάει στην αγκαλιά της τον γιο της. Η απόκτησή του ήταν ένα όνειρο και μια βαθιά επιθυμία, που κάποια στιγμή της ζωής πίστευε ότι δε θα γίνει πραγματικότητα. 

Κι αυτό γιατί η Ειρήνη νόσησε δύο φορές από καρκίνο και κινδύνεψε να χάσει τη ζωή της από ανακοπή. Ήταν το 2008 σε ηλικία 23 ετών που διαπίστωσε ένα περίεργο σπυράκι κάτω από την μασχάλη της και πήγε στον γιατρό. Μετά από εξετάσεις διαγνώστηκε με λέμφωμα Hodgkin, μια επιθετική μορφή καρκίνου. Ξεκίνησε αμέσως χημιοθεραπείες και λίγο καιρό μετά το ξεπέρασε. 

Εξωσωματική γονιμοποίηση: Τεστ προβλέπει τις επιτυχημένες κυήσεις

Το 2011 γνώρισε τον τωρινό σύζυγό της, όμως το 2012 ο καρκίνος επέστρεψε και αυτή τη φορά πολύ επιθετικός. Υποβλήθηκε σε απαιτητικές χημιοθεραπείες και σε αυτόλογη μεταμόσχευση, με αποτέλεσμα να υποστεί ανακοπή καρδιάς. Οι γιατροί κατάφεραν να την επαναφέρουν στη ζωή. 

Το 2013 η Ειρήνη απευθύνθηκε στον γυναικολόγο Κωνσταντίνο Πάντο, ώστε να τη βοηθήσει στο όνειρό της να γίνει κάποια στιγμή μητέρα, όταν η μάχη με τον καρκίνο θα έχει τελειώσει. 

Συγκινεί η 40χρονη που έγινε παρένθετη μητέρα για χάρη της αδελφής της!

Εκείνος εφάρμοσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα την πρωτοποριακή μέθοδο της κρυοσυντήρησης και μεταμόσχευσης ωοθηκικού ιστού. Όπως εξήγησε ο ίδιος στην εκπομπή αφαίρεσαν τον φλοιό των ωοθηκών της Ειρήνης, όπου βρίσκονται όλα τα ωοθηλάκια και τον κατέψυξαν. Όταν τελείωσε η περιπέτειά της με τον καρκίνο προχώρησαν στη μεταμόσχευση κι έτσι άρχισαν να επαναλειτουργούν οι ωοθήκες της και με τη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης σε τρεις μήνες θα αποκτήσει το παιδάκι της. 

«Νιώθω ευλογημένη, τον περιμένω με ανυπομονησία και θέλω να είμαι μια καλή μητέρα για εκείνον», είπε. 

Μία στις πέντε γυναίκες μένει έγκυος με φυσικό τρόπο μετά από εξωσωματική

Στο πλευρό της πάντα να τη στηρίζει ήταν ο σύζυγός της, που όταν εκείνη λύγιζε από τον πόνο και την απογοήτευση πάντα φρόντιζε να της δίνει δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσει. 

Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας: Ποιο είναι το πρώτο «παιδί του σωλήνα»

Οι δυο τους δηλώνουν τρισευτυχισμένοι και δεν αποκλείουν στο μέλλον να μεγαλώσουν κι άλλο την οικογένειά τους. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top