ΑΠΘ: Ανακατάληψη της Νομικής μετά την αποχώρηση των ΜΑΤ

Οι φοιτητές θα κάνουν γενική συνέλευση αύριο

Αστυνομική επιχείρηση για τη διακοπή της κατάληψη της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί, ωστόσο λίγο πριν τις 09:00, μόλις αποχώρησαν τα ΜΑΤ οι φοιτητές προχώρησαν στην ανακατάληψη της σχολής.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν στους χώρους της Νομικής και άνοιξαν τις πόρτες που είχαν κλείσει οι φοιτητές με λουκέτα. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, μόλις οι δυνάμεις των ΜΑΤ αποχώρησαν από τους χώρους του ΑΠΘ, υπάλληλοι του πανεπιστημίου προσπάθησαν να μπουν μέσα στο κτίριο.

Όμως, φοιτητές δεν τους επέτρεψαν να μπουν στο κτίριο και τους ενημέρωσαν πως η Νομική βρίσκεται και πάλι υπό κατάληψη τουλάχιστον μέχρι αύριο, οπότε θα γίνει εκ νέου συνέλευση και θα παρθούν αποφάσεις.

ΑΠΘ: Η επιχείρηση της αστυνομίας

Διμοιρίες των ΜΑΤ έφτασαν νωρίς το πρωί και παρατάχθηκαν μπροστά από το ΑΠΘ, αποκλείοντας κάθε πιθανή δίοδο προς το κτίριο της διοίκησης και την είσοδο της Νομικής Σχολής. 

Μη κρατικά πανεπιστήμια: Τι θα ισχύει για την εισαγωγή και τα δίδακτρα

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στο κτίριο βρέθηκαν είκοσι άτομα, ενώ δεν πραγματοποιήθηκε καμία προσαγωγή ή σύλληψη. 

Λίγη ώρα αργότερα στο σημείο έφτασαν αλληλέγγυοι και φοιτητές οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την επέμβαση των ΜΑΤ.

Η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε μετά από επιστολή που έστειλε στους φοιτητές ο κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Παναγιώτης Γκλαβίνης, με την οποία έκανε έκκληση για διακοπή της κατάληψης για να μη χαθεί το εξάμηνο.  

Φοιτητές έφτασαν έξω από την πόρτα του Μαξίμου και απωθήθηκαν από την ΕΛΑΣ!

«Εδώ, στη Νομική Σχολή, βρισκόμαστε σε μία πρωτόγνωρη κατάσταση. Ποτέ άλλοτε προπτυχιακοί φοιτητές δεν έκλειναν τις πόρτες στους μεταπτυχιακούς, οι οποίοι έχουν δικό τους σύλλογο. Πρόκειται για μία πολύ σκληρή κατάληψη, ανάλγητη απέναντι σε συναδέλφους τους, οι οποίοι υφίστανται τεράστια ζημία. Ακόμη χειρότερο, το ότι είναι μία εντελώς ανέξοδη για τους συμμετέχοντες διαμαρτυρία, που βασίζεται σε μία λογική θα κάνουμε ό,τι κάνουμε κι όπου βγει. Κι εμείς, δυστυχώς, είμαστε όμηροι αυτής της κατάστασης» είπε ο κ. Γκλαβίνης σε συνέντευξή που παραχώρησε.

Ξύλο και τραυματίες στο συλλαλητήριο των φοιτητών

Στο σημείο βρέθηκε από νωρίς το πρωί ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού ΑΠΘ, Γιώργος Αγγελόπουλος, ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «εμάς μας ενδιαφέρει η ηρεμία και η γαλήνη στο πανεπιστήμιο κι ότι οι φοιτητές δεν βρίσκονται σε κάποιον κίνδυνο», προσθέτοντας παράλληλα ότι δεν γνώριζε για την αστυνομική επιχείρηση και αν υπάρχουν καταληψίες στο κτίριο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top