Καταρράκτες Πέτρας: Μονοήμερη εκδρομή στη φύση, μία ανάσα από την Αθήνα!

Μία εναλλακτική πρόταση για εκδρομή για όλη την οικογένεια

Ψάχνετε έναν προορισμό για να ξεφύγετε από την καθημερινότητα και τους γρήγορους ρυθμούς της πόλης, να έρθετε πιο κοντά στη φύση και να ξεκουραστείτε, ο οποίος να βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα; Σας έχουμε την ιδανική πρόταση για εκδρομή!

Μόλις, 1,5 ώρα από την Αθήνα, βρίσκονται οι καταρράκτες Πέτρας, το στολίδι της Βοιωτίας, που κρατά ακόμη χαμηλό προφίλ σε ό,τι αφορά τον τουρισμό.

Καταρράκτες, πλατάνια, σοκάκια - Μία υπέροχη εκδρομή κοντά στην Αθήνα

Πρόκειται για ένα ιδανικο μέρος για όλη την οικογένεια, αφού συνδυάζει ένα εκπληκτικό τοπίο μέσα στη μαγευτική φύση, ζεστή φιλοξενία και υπέροχο φαγητό. Και όλα αυτά μία ανάσα από την Αθήνα, στην Αλίαρτο Βοιωτίας. 

Πώς θα πάτε στους Καταρράκτες Πέτρας

Τη μαγευτική αυτή τοποθεσία θα τη συναντήσετε λίγο μετά την Αλίαρτο και πιο συγκεκριμένα, στον δρόμο που οδηγεί προς Λιβαδειά. Το χωριό Πέτρα κρύβει μέσα του έναν κρυφό εξωτικό παράδεισο, τον οποίο δε γνωρίζουν πολλοί και αποτελεί αναμφίβολα ένα από τα πιο εντυπωσιακά μέρη της χώρας μας. Βάλτε τους, λοιπόν, οπωσδήποτε στην ταξιδιωτκή σας λίστα και ανακαλύψτε τους!

Ένα μόλις χιλιόμετρο από το χωριό Πέτρα, αφήνετε το αυτοκίνητό σας σε ένα φαρδύ πλάτωμα και συνεχίζετε με τα πόδια έως την αρχή του μονοπατιού με τη χαρακτηριστική πινακίδα «προς καταρράκτη». Το μονοπάτι είναι πάρα πολύ εύκολο και διαχειρίσιμο για όλες τις ηλικίες και σε μόλις 5 με 10 λεπτά περπάτημα θα προσεγγίσετε τους εκλπηκτικούς καταρράκτες.

Ιδιαίτερα τις καθημερινές μπορείτε να απολαύσετε το ασύλληπτο τοπίο με τα τρεχούμενα νερά, τα πανύψηλα πλατάνια, τα γεφυράκια και τα ξύλινα παγκάκια εντελώς πριβέ, ενώ τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες θα συναντήσετε αρκετό κόσμο και κυρίως ντόπιους που βρίσκονται εκεί για να χαρούν την πλούσια φύση της περιοχής.

Ταξίδι στην Ξάνθη: 4+2 λόγοι για να την ερωτευτείτε!

Είναι από τους πιο μεγάλους καταρράκτες της Ελλάδας

Οι καταρράκτες Πέτρας έχουν ύψος μεγαλύτερο των 25 μέτρων και το τοπίο που δημιουργούν είναι μαγευτικό. Εκ πρώτης όψης φαίνεται ότι πρόκειται για ένα σύμπλεγμα καταρρακτών, όμως στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν μεγάλο καταρράκτη, τα ορμητικά νερά του οποίου πέφτουν στον ποταμό Ελικώνα και δημιουργούν πολλούς ακόμη, άλλους μικρούς και άλλους μεγαλύτερους.

Φλώρινα: 6+1 λόγοι για ένα αξέχαστο ταξίδι στη «Γη των λιμνών»

Πικ-νικ με θέα στους εντυπωσιακούς καταρράκτες Πέτρας

Μία υπέροχη ιδέα είναι να κάνετε μαζί με την παρέα σας ένα πικ-νικ στους καταρράκτες, απολαμβάνοντας τη μοναδική θέα μέσα στη μαγική φύση της περιοχής, στα ξύλινα τραπεζάκια που υπάρχουν.

Εάν πάλι δεν είστε φαν του πικ-νικ και η συγκεκριμένη ιδέα δεν σας είναι ιδιαίτερα δελεαστική, τότε εναλλακτικά μπορείτε να επισκεφθείτε το γραφικό καφενείο του χωριού, όπου θα δοκιμάσετε σπιτικά μεζεδάκια, όπως χειροποίητους κολοκυθοκεφτέδες, κεφτεδάκια στο τηγάνι με σως μπάρμπεκιου, ομελέτα με λουκάνικο, καγιανά, μαρινάτο γαύρο, ρεβυθοκεφτέδες και καλοψημένα καλαμάκια χοιρινό ή κοτόπουλο. 

Πώς θα πάτε στους καταρράκτες Πέτρας

Οδικώς από Αθήνα η απόσταση είναι 114 χλμ και γύρω στη 1,5 ώρα οδήγηση. Φτάνετε στο χωριό Αλίαρτο και συνεχίζετε προς το χωριό Πέτρα. Λίγο έξω από το χωριό θα συναντήσετε ταμπέλα προς τους καταρράκτες Πέτρας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top