6+1 μοναδικές προτάσεις για πικ-νικ στην Αθήνα!

Απολαύστε όμορφες στιγμές σε ήσυχα και πράσινα σημεία στην πρωτεύουσα

Προτάσεις για πικ-νικ στην Αθήνα / Φωτογραφίες Eurokinissi

Αν και ημερολογιακά είμαστε στην καρδιά του Φθινοπώρου, ο καλός καιρός στη χώρα μας καλά κρατεί. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να απολαύσετε τη φύση με την οικογένεια και τους φίλους σας κάνοντας ένα ειδυλλιακό πικ-νικ σε όμορφα μέρη στην Αττική.

Εύκολες και νόστιμες σπιτικές συνταγές για πικ νικ

Η πρωτεύουσα προσφέρει αρκετές προτάσεις για πικ-νικ σε όλους τους φυσιολάτρεις που θέλουν να χαλαρώσουν, ξεφεύγοντας για λίγο από τους γρήγορους ρυθμούς της πόλης. Εμείς σας προτείνουμε κάποια όμορφα μέρη και εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε την παρέα, το μέρος και το... μενού που θα απαρτίζει το πικ-νικ σας και... καλή σας διασκέδαση!

Πάρνηθα

Ένα από τα must μέρη για να απολαύσετε μία ημέρα με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, με υπέροχη θέα και κατάμεστη φύση. Στην περιοχή της Μόλας υπάρχουν ξύλινοι πάγκοι και παγκάκια, που περιμένουν υπομονετικά τους εκδρομείς τους Σαββατοκύριακου. 

Ο εθνικός δρυμός της Πάρνηθας κρύβει πολλές ομορφιές που σας περιμένουν να τις ανακαλύψετε / Φωτογραφία eurokinissi

Εκτός από τα παγκάκια, τη βρύση, τον χαρακτηριστικό τρύπιο κορμό του δέντρου, στο μέρος υπάρχει και ένα μικρό θεατράκι που θυμίζει μικρογραφία της αρχαίας Επιδαύρου. Τέλος, ο δασικός δρόμος που ξεκινάει λίγα μέτρα παρακάτω μας οδηγεί σε ένα πλάτωμα μέσα στο βουνό, το οποίο συνεχίζει για αρκετά μέτρα και μπορεί να αξιοποιηθεί τόσο για ξεκούραση όσο και για κάθε είδους δραστηριότητες στη φύση.

Εκκλησάκι Αγίων Πέτρου και Παύλου στη Μόλα της Πάρνηθας / Φωτογραφία eurokinissi

Ο εθνικός δρυμός της Πάρνηθας κρύβει πολλές ομορφιές που σας περιμένουν να ανακαλύψετε, ειδικά εάν είστε λάτρεις της πεζοπορίας. Το Εκκλησάκι του Αγίου Πέτρου και Παύλου είναι ένα από τα ομορφότερα αξιοθέατα στην περιοχή.

Η διαδρομή προς αυτό είναι αρκετά απλή: Ανεβαίνετε τη λεωφόρο Πάρνηθος των Αχαρνών με κατεύθυνση το καζίνο, προσπερνάτε το καταφύγιο Μπάφι και Φλαμπούρι. Συνεχίζοντας τον άσφαλτο δρόμο υπάρχει ταμπέλα με την επιγραφή Μόλα και συνεχίζετε έως το τέλος του δρόμου.

Πρώην Βασιλικά κτήματα Τατοΐου

Τα πρώην Βασιλικά Κτήματα στο Τατόι αποτελούν έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς του Σαββατοκύριακου για μια κοντινή απόδραση για όσους αγαπούν τη φύση και την Ιστορία.

Τα πρώην Βασιλικά Κτήματα στο Τατόι αποτελούν έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς του Σαββατοκύριακου / Φωτογραφία eurokinissi

Τα πρώην Βασιλικά Κτήματα στο Τατόι αποτελούν έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς του Σαββατοκύριακου για μια κοντινή απόδραση / Φωτογραφία eurokinissi

Στο κτήμα μπορείτε να περιηγηθείτε στα κτίρια, να περπατήσετε στα μονοπάτια του κτήματος, να κάνετε βόλτα με τους σκύλους σας, να κάνετε ποδήλατο και φυσικά υπάρχουν πολλοί ανοιχτοί χώροι όπου μπορείτε να απολαύσετε το πικ-νικ σας. 

 Στα πρώην Βασιλικά κτήματα Τατοΐου υπάρχουν πολλοί ανοιχτοί χώροι όπου μπορείτε να απολαύσετε το πικ-νικ σας  / Φωτογραφία eurokinissi

Για να προσεγγίσετε τα πρώην Βασιλικά κτήματα παίρνετε την Αθηνών-Λαμίας και βγαίνετε δεξιά στην έξοδο προς Βαρυμπόμπη-Αχαρναί. Αμέσως μετά τη μικρή ανηφόρα στρίβετε αριστερά, διασχίζετε την Εθνική από πάνω, και συνεχίζετε όλο ευθεία.

Λίμνη Μπελέτσι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία

Η λίμνη Μπελέτσι είναι μία μικρή έκπληξη για όσους την αναζητήσουν και απέχει μόλις μισή ώρα από το κέντρο της Αθήνας. Πρόκειται για μία πανέμορφη λίμνη με επιφάνεια μόλις 7 στρεμμάτων και με βάθος που φτάνει τα 9 μέτρα, τα νερά της οποίας τροφοδοτούνται από την πηγή που βρίσκεται βόρεια της λίμνης, όπως και επίσης από το βρόχινο νερό. 

Η λίμνη Μπελέτσι είναι μία μικρή έκπληξη για όσους την αναζητήσουν και απέχει μόλις μισή ώρα από το κέντρο της Αθήνας / Φωτογραφία eurokinissi

Εκεί, μέσα στην κατάμεστη φύση και τον καθαρό αέρα, μπορείτε να απολαύσετε το πικ-νικ σας, με τη συντροφιά και την παρουσία κύκνων, χηνών, παπιών και ελαφιών. Η γραφική και όμορφη λίμνη Μπελέτσι είναι ιδανική απόδραση όλες τις εποχές του χρόνου. 

Στη λίμνη Μπελέτσι μπορείτε να απολαύσετε το πικ-νικ σας, με τη συντροφιά και την παρουσία κύκνων, χηνών, παπιών και ελαφιών / Φωτογραφία Εurokinissi

Άλσος Συγγρού στην Κηφισιά

Αποτελεί έναν από τους ελάχιστους πνεύμονες πρασίνου του Λεκανοπεδίου Αττικής. Είναι ένα όμορφο μέρος 590 στρεμμάτων όπου μπορείτε να κάνετε διάφορες αθλητικές δραστηριότητες.

Το Άλσος Συγγρού στην Κηφισιά αποτελεί έναν από τους ελάχιστους πνεύμονες πρασίνου του Λεκανοπεδίου Αττικής / Φωτογραφία eurokinissi

Το πικ-νικ σε αυτό το μέρος το κάνει μοναδικό, αφού η τοποθεσία δε θυμίζει με τίποτα Αθήνα.

Το Άλσος Συγγρού είναι ένα όμορφο μέρος 590 στρεμμάτων όπου μπορείτε να κάνετε διάφορες αθλητικές δραστηριότητες / Φωτογραφία eurokinissi

Παράλληλα σας δίνετε η δυνατότητα να απολαύσετε εκτός από τη φύση, λίμνες, ένα ανοιχτό θεατράκι, το παρεκκλήσιο του Αγίου Ανδρέα (μία εκκλησία σε Γοτθικό Ρυθμό), καθώς και τον Πύργο Ανδρέα Συγγρού, ο οποίος κατασκευάστηκε από τον Ανδρέα Συγγρό ως εξοχική έπαυλη και χρονολογείται τον 19ο αιώνα. 

Καταρράκτης Ραπεντώσας στον Διόνυσο

Εάν θέλετε να συνδυάσετε φύση, πικ-νικ και πεζοπορία, τότε σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να επισκεφθείτε τον καταρράκτη της Ραπεντώσας, στις βορειονατολικές παρυφές της Πεντέλης. Βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τον ομώνυμο οικισμό και στα λατομεία Διονύσου. Μπορείτε να φτάσετε είτε μέσω μικρής πεζοπορίας πλάι στο ρέμα με αφετηρία το φράγμα της Ραπεντώσας, στην κοιλάδα της Ντάρδιζας ή να οδηγήσετε στον χωματόδρομο που φτάνει αρκετά κοντά και να κάνετε μόνο ένα μικρό κομμάτι με τα πόδια.

Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αντώνης Τρίτσης

Το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» βρίσκεται ανάμεσα στους Δήμους Αγίων Αναργύρων, Ιλίου και Καματερού και συνιστά ένα από τα τελευταία καταφύγια άγριας ζωής στο αστικό περιβάλλον της Αθήνας.

Το Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αντώνης Τρίτσης διαθέτει πέντε τεχνητές λίμνες -που η μία υπερχειλίζει στην άλλη / Φωτογραφία eurokinissi

Ένα υπέροχο πάρκο όπου διαθέτει πέντε τεχνητές λίμνες -που η μία υπερχειλίζει στην άλλη-, ενώ είναι ιδανικό μέρος για πεζοπορία, ποδηλασία, φιλικές συναθροίσεις, κοινωνικές εκδηλώσεις, φυσιολατρικές δραστηριότητες. 

Το Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αντώνης Τρίτσης είναι ιδανικό για πεζοπορία, ποδηλασία, φιλικές συναθροίσεις, κοινωνικές εκδηλώσεις, φυσιολατρικές δραστηριότητες κ.λπ. / Φωτογραφία eurokinissi

Με έκταση 1.000 στρεμμάτων, το πάρκο Τρίτση σίγουρα αποτελεί μία ιδανική πρόταση και για το πικ-νικ σας!

Λόφος Φιλοπάππου

Αποτελεί μία όαση στο κέντρο της Αθήνας και ένα από τα πλέον αγαπημένα και δημοφιλή σημεία της Αθήνας για περπάτημα. 

Ο Λόφος Φιλοπάππου αποτελεί μία όαση στο κέντρο της Αθήνας και ένα από τα πλέον αγαπημένα και δημοφιλή σημεία της Αθήνας για περπάτημα / Φωτογραφία eurokinissi

Είναι λόφος της Αθήνας που βρίσκεται απέναντι, νοτιοδυτικά, από την Ακρόπολη. Ο λόφος Φιλοπάππου συνδέεται με τους παρακείμενους λόφους του Αστεροσκοπείου (λόφος Νυμφών) και της Πνύκας.

Για όσους δεν μπορούν να αποχωριστούν την Αθήνα ούτε το Σαββατοκύριακο, λοιπόν, ο λόφος του Φιλοπάππου ή λόφος Μουσών, λίγα λεπτά από την καρδιά της πρωτεύουσας, αποτελεί το πιο κατάλληλο μέρος για να απλώσετε το καρό σας τραπεζομάντηλο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top