Ξάνθη: 4+2 λόγοι, εκτός από το καρναβάλι, για να την ερωτευτείτε!

Τι αξίζει να δείτε και να κάνετε στην Ξάνθη – πώς θα πάτε, πού να μείνετε

Υπέροχα χιονισμένα τοπία στα ορεινά της Ξάνθης / βίντεο Alpha

Οι αλκυονίδες μέρες έχουν κάνει την εμφάνισή τους και αυτό από μόνο του αποτελεί έναν υπέροχο λόγο για να αποφασίσετε το επόμενο ταξίδι σας. Ένας υπέροχος χειμερινός προορισμός, ο οποίος θα σας συναρπάσει και θα ζήσετε αξέχαστες στιγμές, είναι η Ξάνθη.

Οι Απόκριες δίνουν την τέλεια ευκαιρία για να προγραμματίσετε το ταξίδι, αφού το Καρναβάλι της Ξάνθης έχει γίνει must τα τελευταία χρονια. Στη φετινή καρναβαλική παρέλαση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, αναμένεται να λάβουν μέρος περισσότεροι από 15.000 καρναβαλιστές, οι οποίοι θα επιλέξουν τις στολές τους ανάμεσα από τους 33 καρναβαλικούς συλλόγους. 

Φλώρινα: 6+1 λόγοι για ένα αξέχαστο ταξίδι στη «Γη των λιμνών»

Η θρακιώτικη φύση, η εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, τα επιβλητικά αρχοντικά, η πανέμορφη παλιά πόλη, η ξεχωριστή κουζίνα και οι ρομαντικές στιγμές στις όχθες του ποταμού της, είναι κάποιοι από τους λόγους για να την προσθέσετε άμεσα στη λίστα των μελλοντικών εκδρομών σας.


Τι αξίζει να δείτε και να κάνετε στην Ξάνθη

Η Ξάνθη είναι αμφιθεατρικά κτισμένη στις παρυφές της οροσειράς της Ροδόπης, με τον ποταμό Κόσυνθο να τη διακοσμεί. Είναι γνωστή ως «η πόλη με τα χίλια χρώματα» και «κυρά κι αρχόντισσα της Θράκης», ενώ σίγουρα θα έχετε ακουστά το καρναβάλι της.


Ας δούμε τους πιο σημαντικούς λόγους που θα σας κάνουν να την ερωτευτείτε:
•    Περιηγηθείτε στα πλακόστρωτα δρομάκια της Παλαιάς Πόλης της Ξάνθης, την οποία στολίζουν αρχοντικά με χαγιάτια και μπαρόκ χρωματιστά κτίρια, ενώ ακροβατεί μαγικά μεταξύ ανατολής και δύσης

Νυμφαίο: Ταξίδι στο μαγευτικό χωριό της Φλώρινας με τα όμορφα αρχοντικά


•    Kάντε μία ρομαντική βόλτα στις όχθες του Κόσυνθου, ο οποίος θα σας προσφέρει ένα ειδυλλιακό σκηνικό για φυσιολατρικές βόλτες 
•    Εντυπωσιαστείτε από τα παραδοσιακά Πομακοχώρια, τα οποία βρίσκονται σκαρφαλωμένα ψηλά στις πλαγιές της Ροδόπης και κινούνται στους δικούς τους ρυθμούς
•    Εάν ταξιδέψετε εκείνη την περίοδο στην Ξάνθη, μην αμελήσετε να δείτε από κοντά το μοναδικό καρναβάλι της. Η μεγαλειώδης παρέλαση με «μπροστάρισσα» τη Βασίλισσα των Αρμάτων και το ξεχωριστό έθιμο του Τζάρου, που καίγεται πάνω από τον ποταμό Κόσυνθο, θα χαραχτούν για πάντα στη μνήμη σας 
•    Θαυμάστε τον ποταμό Νέστο, ένα από τα πιο φαντασμαγορικά τοπία στην Ελλάδα, καθώς και τα γραφικά χωριουδάκια γύρω από αυτόν.
•    Απολαύστε τη νυχτερινή σας έξοδο στα κεφάτα μπαράκια που θα συναντήσετε εντός και εκτός παλιάς πόλης, απολαμβάνοντας καταπληκτικά κοκτέιλ 
•    Κάντε τις αγορές σας σε ένα από τα μεγαλύτερα και πιο φημισμένα παζάρια των Βαλκανίων, το οποίο στήνεται πίσω από το κτίριο της Πυροσβεστικής κάθε Σάββατο, από τον 15ο αιώνα έως και σήμερα!

Ξεκίνησε η «μεταμόρφωση» της Ξάνθης- Χορός, τραγούδι και διασκέδαση

Πού να μείνετε στην Ξάνθη - Γευτείτε την υπέροχη θρακιώτικη κουζίνα

Η Ξάνθη προσφέρει πολύ καλές τιμές και επιλογές για τη διαμονή σας, κάτι που θα ευχαριστήσει και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες.

Η θρακιώτικη κουζίνα, δε είναι η απόλυτη χαρά του κρεατοφάγου, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν θα βρείτε και υπέροχα σπιτικά μαγειρευτά, πίτες και θαλασσινούς μεζέδες. Δοκιμάστε γεμιστό λουκάνικο, τζερεμέ κεμπάπ, μοσχαράκι στη λαδόκολλα, σμυρνέικα σουτζουκάκια και μοσχαράκι πρασοσέλινο.

Τζουμέρκα: Εξερευνήστε την άγρια φύση και τα πιο όμορφα ορεινά χωριά

Πώς θα πάτε

Εάν επιλέξετε να πάτε οδικώς στην Ξάνθη, η απόσταση είναι 700 χλμ από την Αθήνα και θα χρειαστείτε περίπου 7 ώρες για να φτάσετε στον προορισμό σας. 
Από τη Θεσσαλονίκη η απόσταση είναι 500 χλμ και θα χρειαστείτε περίπου 5 ώρες για να φτάσετε.
Επίσης μπορείτε να πάτε αεροπορικώς έως την Καβάλα και με τρένο και το ΚΤΕΛ έως την Ξάνθη. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top