Σε συναγερμό η Αντιτρομοκρατική: Η επιστροφή του Αντάρτικου Πόλης

Φόβοι για δεύτερο χτύπημα όσο καθυστερεί η ανάληψη ευθύνης

Η ΕΛΑΣ και η Αντιτρομοκρατική είναι σε συναγερμό γιατί βλέπουν πλέον την πλήρη ενεργοποίηση τρομοκρατικών οργανώσεων. 

Ο εφιάλτης της εγχώριας τρομοκρατίας επανήλθε με ένα χτύπημα που ήθελαν να εντυπωσιάσουν και να κάνουν επίδειξη δύναμης. Η βόμβα ήταν μερικά μέτρα μακριά από τη Βουλή, σε ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα σημεία της χώρας. 

Έκρηξη Υπουργείο Εργασίας: Αποφασισμένοι κι έμπειροι οι τρομοκράτες

47 ημέρες μετά το αποτυχημένο χτύπημα στην Έδρα των ΜΑΤ στο Γουδί, στο στόχαστρο των οργανώσεων του αντάρτικου πόλης μπήκε το Υπουργείο Εργασίας. 

Μέσα σε διάστημα σχεδόν 1,5 μήνα τρεις διαφορετικές οργανώσεις φέρονται να έβαλαν τη «σφραγίδα» τους σε τρία χτυπήματα με 3ο την έκρηξη σε τράπεζα των Πετραλώνων στα τέλη Ιανουαρίου. 

Τέτοια χτυπήματα είχαν «σωπάσει» και οι «χαρτογραφημένοι» τρομοκράτες είχαν αποσυρθεί. Είτε αυτοί ήταν έγκλειστοι είτε αποφυλακισμένοι. Η επανεμφάνιση, η συχνότητα, η επιχειρησιακή ικανότητα είναι αυτά που προκαλούν «πονοκέφαλο» στην Αστυνομία. 

Οι τρομοκράτες είχαν τοποθετήσει τη βόμβα σε μια τσάντα και κοντά σε λαμαρίνες για να κατευθύνουν το ωστικό κύμα προς το υπουργείο Εργασίας -  Intimenews

 Οι Αρχές αναζητούν τους χώρους που χρησιμοποιούν οι δράστες και θέλουν να εντοπίσουν τη γιάφκα των τρομοκρατών. Αυτό ενδεχομένως να δώσει και πολλές απαντήσεις για το αν οι τελευταίες πρωτοεμφανιζόμενες οργανώσεις συνδέονται τόσο μεταξύ τους όσο και με άλλες από το παρελθόν. 

Έκρηξη στο υπουργείο Εργασίας: Νέα οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να συνδέσουν κομμάτια του παζλ που έχουν στα χέρια τους σε συνδυασμό όλα τα στοιχεία που συλλέγουν από το τελευταίο χτύπημα, και κυρίως την χαρτογράφηση της διαδρομής που ακολούθησαν. Αυτό θα μαρτυρήσει αρχικά την περιοχή. Φυσικά και η ΕΥΠ συμμετέχει στις έρευνες.


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top