Έκρηξη στο υπουργείο Εργασίας: Νέα οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη

Τρομοκρατικό χτύπημα στη καρδιά της Αθήνας - Αυτοψία στο σημείο

Νέα οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα στη καρδιά της Αθήνας. Η έκρηξη της βόμβας που σημειώθηκε στις 01:29 τα ξημερώματα του Σαββάτου απέναντι από το Υπουργείο Εργασίας στη Σταδίου προβληματίζει έντονα τις αρχές. 

Υπουργείο Εργασίας: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της έκρηξης

Η βόμβα είχε τοποθετηθεί σε σακίδιο κρεμασμένη σε κάγκελο απέναντι από το υπουργείο μπροστά σε ένα υποκατάστημα τράπεζας, το οποίο είναι κλειστό καθώς είναι σε διαδικασία ανακαίνισης.

Συγκεκριμένα η βόμβα τοποθετήθηκε ακριβώς μπροστά από μια σειρά από λαμαρίνες που βρίσκονται εκεί λόγω της ανακαίνισης.

Νέα οργάνωση αναλαμβάνει την ευθύνη

H πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα» φέρεται να αναλαμβάνει την ευθύνη για τη χθεσινή βομβιστική ενέργεια η οποία έθεσε σε συναγερμό την αντιτρομοκρατική και προβληματίζει ιδιαίτερα τις αρχές. 

Και αυτό γιατί οι δράστες δεν δίστασαν να κάνουν την επίθεση στην καρδιά της Αθήνας, σε ένα δρόμο που είναι γεμάτο από κάμερες. Αυτό είναι ένα στοιχείο που δείχνει πως ήταν αποφασισμένοι για την πράξη τους καθώς το γνώριζαν πως καταγράφονται. 

Φωτογραφία: ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ / EUROKINISSI

Πού στρέφονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής

Από κάμερες της περιοχής προσπαθούν οι Αρχές να δουν πώς έφτασαν εκεί οι δράστες, από που διέφυγαν και κυρίως να εντοπίσουν κάποιο λάθος τους, το οποίο θα τους βοηθήσει στην ταυτοποίησή τους.

Να θυμίσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε βόμβα στο υπουργείο. Το 2016 είχαν τοποθετήσει πάλι σε σακίδιο, πάλι έξω από το υπουργείο εκρηκτικό μηχανισμό, ωστόσο τότε εξουδετερώθηκε. 

Τώρα, οι άνθρωποι της Αντιτρομοκρατικής δεν αποκλείουν να υπάρχει συσχετισμός της οργάνωσης με άλλες - μη ξεχνάμε το χτύπημα στην έδρα των ΜΑΤ πριν από ένα μήνα πάλι από νέα οργάνωση....ή ακόμα και αν πρόκειται για πρόσωπα που έρχονται από το παρελθόν.

Το όνομα της νέας αυτής οργάνωσης, που έκανε να βαρέσει κόκκινος συναγερμός στην Αθήνα, θυμίζει παλιά τρομοκρατική... που είχε εξαρθρωθεί το 2019 και ήταν υπεύθυνη για 4 χτυπήματα - τα τρία με Καλάσνικοφ και το ένα με χειροβομβίδα κατά τα έτη  2016 - 2017.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top