Έκρηξη Υπουργείο Εργασίας: Αποφασισμένοι κι έμπειροι οι τρομοκράτες

Η Αντιτρομοκρατική κάνει φύλλο και φτερό τις κάμερες ασφαλείας

Έντονη είναι η ανησυχία στις αρχές για την επιστροφή της τρομοκρατίας στη χώρα μας, μετά από την έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Υπουργείο Εργασίας στο κέντρο της Αθήνας. 

Υπουργείο Εργασίας: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της έκρηξης

Αξιωματούχοι της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι γίνεται μια οργανωμένη προσπάθεια αναβίωσης του αντάρτικου πόλης. Εξετάζουν αν το αποτυχημένο χτύπημα στην έδρα των ΜΑΤ στο Γουδή συνδέεται με την έκρηξη στο υπουργείο Εργασίας, ενώ την ανησυχία επιτείνει το γεγονός ότι οι τρομοκράτες δε δίστασαν να χτυπήσουν στο πιο πολυσύχναστο σημείο της πρωτεύουσας. 

Οι τρομοκράτες είχαν τοποθετήσει τη βόμβα σε μια τσάντα και κοντά σε λαμαρίνες για να κατευθύνουν το ωστικό κύμα προς το υπουργείο Εργασίας -  Intimenews

Οι τρομοκράτες είχαν τοποθετήσει τη βόμβα σε μια τσάντα και κοντά σε λαμαρίνες για να κατευθύνουν το ωστικό κύμα προς το υπουργείο Εργασίας -  Intimenews

Γι’ αυτό άλλωστε μιλούν για έμπειρους και αποφασισμένου τρομοκράτες. Οι πυροτεχνουργοί που έφτασαν στο σημείο της έκρηξης εκτιμούν ότι είχαν τοποθετήσει ποσότητα εκρηκτικής ύλης μεταξύ τριών και πέντε κιλών στην τσάντα που άφησαν έξω από την τράπεζα. Από την έρευνα των ειδικών στο Χημείο θα διαπιστωθεί αν εκτός από ζελατοδυναμίτιδα, υπάρχει κι εκρηκτικό C-4.

Έκρηξη βόμβας έξω από το υπουργείο Εργασίας - Άνοιξε η Σταδίου

Οι αρχές κάνουν λόγο για ένα πολύ καλά μελετημένο χτύπημα και σημειώνουν ότι οι δράστες έχουν πολύ καλή τεχνογνωσία κατασκευής εκρηκτικών μηχανισμών. 

Έκρηξη στο υπουργείο Εργασίας: Νέα οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη

Έκρηξη υπουργείο Εργασίας: Φόβοι για αναβίωση της τρομοκρατίας

Την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα στο υπουργείο Εργασίας φέρεται να ανέλαβε η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα». Όμως δεν έχει γίνει επίσημη ανάληψη της ευθύνης από κάποια οργάνωση, ούτε έχει δημοσιευτεί κάποια προκήρυξη.

Εξουδετερώθηκε εκρηκτικός μηχανισμός στην έδρα των ΜΑΤ

Οι αναλυτές της αντιτρομοκρατικής λένε πως η συγκεκριμένη οργάνωση θέλει να είναι η κορωνίδα στην νεοτρομοκρατία. Επίσης εκτιμούν ότι πιθανόν να υπάρχει κοινό διευθυντήριο στις δύο τρομοκρατικές οργανώσεις που έγιναν γνωστές το τελευταίο διάστημα και ότι πρόσωπο ή πρόσωπα που διαδραμάτισαν ρόλο στο αντάρτικο πόλης τα προηγούμενα χρόνια πλέον χρησιμοποιούν καινούργια πρόσωπα ως εκτελεστικούς βραχίονες. 

Οι αρχές φοβούνται την αναβίωση της τρομοκρατίας στη χώρα μας μετά την έκρηξη στο υπουργείο Εργασίας - Eurokinissi

Οι αρχές φοβούνται την αναβίωση της τρομοκρατίας στη χώρα μας μετά την έκρηξη στο υπουργείο Εργασίας - Eurokinissi

Η Αντιτρομοκρατική φοβάται για το επόμενο χτύπημα των τρομοκρατών. Κυρίως ανησυχεί μήπως προχωρήσουν στην εκτέλεση ενός αιματηρού χτυπήματος με ανθρώπινα θύματα. 

 Έκρηξη υπουργείο Εργασίας: Οι κάμερες «κλειδί» στον εντοπισμό των τρομοκρατών

Το οπτικοακουστικό υλικό από κάμερες που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας στην περιοχή που σημειώθηκε η έκρηξη, βρίσκεται στο μικροσκόπιο των εγκληματολογικών εργαστηρίων. 

Βόμβα στα ΜΑΤ: Δεν εντοπίστηκαν αποτυπώματα στον εκρηκτικό μηχανισμό

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής συλλέγουν υλικό και μαρτυρίες τόσο από την οδό Σταδίου, όσο και από άλλα σημεία του κέντρου της πόλης για να συγκεντρώσουν στοιχεία και να αντιληφθούν, πόσα και ποια ήταν τα άτομα που τοποθέτησαν τη βόμβα, από που ξεκίνησαν και πώς διέφυγαν από το σημείο.

Οι αρχές μιλούν και έμπειρους και αποφασισμένους τρομοκράτες - Eurokinissi

Οι αρχές μιλούν και έμπειρους και αποφασισμένους τρομοκράτες - Eurokinissi

Υπουργείο Εργασίας: Τα ντοκουμέντα της έκρηξης

Στο μεταξύ, βίντεο - ντοκουμέντο από την περιοχή όπου βρίσκεται το υπουργείο Εργασίας ήρθε στη δημοσιότητα και δείχνει την έκρηξη που έγινε τα ξημερώματα του Σαββάτου και πλέον βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» των Αρχών. 

Πρόκειται για βίντεο από κάμερα ασφαλείας μέσα σε κατάστημα, στο οποίο αποτυπώνεται η ένταση που είχε το ωστικό κύμα.

Στο «φως» έχει έρθει και ηχητικό ντοκουμέντο από τη στιγμή της έκρηξης από εσωτερική κάμερα ασφαλείας σε περίπτερο.

Χρυσοχοΐδης: «Σε θα αφήσουμε την τρομοκρατία να αναβιώσει»

Στην έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε στο υπουργείο Εργασίας αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Δεν πρόκειται να αφήσουμε αυτή την υπόθεση (της τρομοκρατίας) να αναβιώσει, δεν θα το επιτρέψουμε», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ενώ έκανε λόγο για σοβαρή και βαριά εγκληματική ενέργεια στο κέντρο της πόλης, την ώρα που κυκλοφορούσαν παιδιά για διασκέδαση.

«Κάποιοι τόσο θρασείς και επικίνδυνοι προέβησαν σε μια ενέργεια που θα μπορούσε να βάλει σε κίνδυνο ζωές συμπολιτών μας. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν ώστε οι δράστες τέτοιων εγκληματικών ενεργειών να οδηγούνται στην Δικαιοσύνη και να τιμωρούνται», συνέχισε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top