Καιρός: Έρχονται μπόρες χιονιού σε 25 περιοχές της Αττικής

«Φωτοβολίδα» κρύου και χιονιού - Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός σήμερα, με αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές τις πρωινές ώρες, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Ωστόσο, το κρύο παραμένει τσουχτερό και  το ερχόμενο Σαββατοκύριακο προβλέπεται νέα πτώση της θερμοκρασίας, με τους βοριάδες να κυριαρχούν.

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Ο μήνας θα κλείσει με «φωτοβολίδα» κρύου και χιονιού, με τα χιόνια να αφορούν περιοχές της ανατολικής χώρας ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα. Τα χιόνια θα κατέβουν χαμηλά και στον νομό Αττικής, σύμφωνα με τον Kλέαρχο Μαρουσάκη.

Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου κάνει λόγο για μπόρες χιονιού τη Δευτέρα και την Τρίτη, αναφέροντας μάλιστα και τις περιοχές της Αττικής, στις οποίες θα εκδηλωθούν αυτά τα φαινόμενα.

Για σήμερα πάντως, αναμένεται η θερμοκρασία να σημειώσει άνοδο και να φθάσει στα βόρεια τους 16 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 17 με 18 βαθμούς και τοπικά στα Δωδεκάνησα τους 19 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.  Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5, στα πελάγη 5 με 6 και στις Σποράδες τοπικά έως 7 μποφόρ.

Αρναούτογλου: Οι περιοχές της Αττικής με μπόρες χιονιού τη Δευτέρα και την Τρίτη

«H πιθανότητα για αξιόλογες μπόρες χιονιού στην Αττική την ερχόμενη Δευτέρα και την Τρίτη 29- 30/1, παραμένει και μετά σημερινά προγνωστικά στοιχεία πολύ μεγάλη κυρίως για τις παρακάτω περιοχές αλλά και κοντά και γύρω από: τον Διόνυσο, τη Νέα Πεντέλη το Βαρνάβα, τα Βίλια, το Κρυονέρι, την Ανοιξη, τις Αφίδνες, τη Δροσιά, το  Καπανδρίτι, τη Σταμάτα, τους Θρακομακεδόνες, την Ανθούσα, το  Πολυδένδρι, την Εκάλη, τη Φυλή,  τη Νέα Ερυθραία, την Οινόη, αλλά και την Κηφισιά, τα Μελίσσια, την Πεύκη, τα Βριλίσσια, το Γραμματικό, την Αγία Παρασκευή,  τη Λυκόβρυση και το Μαρούσι», επισημαίνει σε ανάρτησή του ο Σάκης Αρναούτογλου.

«Όσο για την πόλη της Θεσσαλονίκης και τις γύρω περιοχές: Μεγάλη προσοχή στους πολύ ισχυρούς έως και τοπικά θυελλώδεις βοριάδες που κατά διαστήματα με ολιγόωρες παύσεις θα επικρατήσουν στην περιοχή απο σήμερα (Πέμπτη) το μεσημερι μέχρι και τα ξημερώματα της Κυριακής. Δεν παρκάρουμε αλλά και προσέχουμε τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα!!! Τέλος, διαφαίνονται επιτέλους  και για την Κρήτη  μας απο βδομάδα αξιόλογες βροχοπτώσεις και στα ορεινά χιονοπτώσεις», καταλήγει  ο γνωστός μετεωρολόγος.

Μαρουσάκης: «Χειμερινή φωτοβολίδα» από την Κυριακή έως την Τετάρτη

Το «ατμοσφαιρικό βουνό» έχει υψωθεί προς την περιοχή της δυτικής και κεντρικής Μεσογείου, με τις ψυχρές αέριες μάζες να περνούν γύρω από αυτό και να επηρεάζουν τη χώρα μας, όπως επισήμανε σήμερα ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

«Αυτό σημαίνει ότι θα παραμείνουμε σε χειμωνιάτικο κλοιό και τις επόμενες ημέρες, με χαμηλές θερμοκρασίες ιδιαίτερα από την Κυριακή (28/1), μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Δεν αποκλείεται τη Δευτέρα (29/1) και την Τρίτη (30/1) να βλέπουμε χιονοπτώσεις και σε πιο χαμηλά υψόμετρα, στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και το Αιγαίο. Η ψυχρή μεταβολή θα αφορά στις περιοχές από την Πίνδο και ανατολικότερα», εξήγησε ο μετεωρολόγος στο ΟΡΕΝ.

Την Παρασκευή (26/1) αναμένονται λίγες βροχές στο ανατολικό Αιγαίο. Όμως Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα, αναμένεται να σημειωθούν χιονοπτώσεις στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές που βρέχονται από το Αιγαίο και χιονόνερο στα χαμηλότερα υψόμετρα.

Το σκηνικό του καιρού από την Κυριακή έως και την Τετάρτη περιγράφεται από τον μετεωρολόγο ως «χειμερινή φωτοβολίδα», καθώς τις πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου θα οδηγηθούμε σε Αλκυονίδες μέρες, με υψηλότερες θερμοκρασίες και ομαλοποίηση των καιρικών φαινομένων.

ΕΜΥ: Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για όλη τη χώρα

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις μέχρι το απόγευμα.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το μεσημέρι 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία 5 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το μεσημέρι στην Εύβοια τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Βόρειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά μέχρι το μεσημέρι και στα δυτικά από το βράδυ, τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 βαθμούς.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Βόρειοι βόρειοδυτικοί 4 με 5 και στα κεντρικά και νότια τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 και στα Δωδεκάνησα από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοδυτικοί 3 με 5 και στις Σποράδες 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Παρασκευή 26/1

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, όπου θα σημειωθούν λίγες ασθενείς τοπικές βροχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 και πρόσκαιρα το πρωί στην περιοχή των Σποράδων έως 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και μόνο στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειώσει μικρή πτώση και τις πρώτες πρωινές και τις βραδινές ώρες τοπικά θα σημειωθεί παγετός.
Θα κυμανθεί στα βόρεια από τους -04 (μείον 4) έως 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από τους -01 (μείον 1) έως 17 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για το Σάββατο 27/1

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ανατολικά, με ασθενείς τοπικές βροχές από το μεσημέρι στη Θράκη και από το απόγευμα στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.
Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά κυρίως της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, βαθμιαία 4 με 6 και στα πελάγη 7 μποφόρ. Το βράδυ στο βορειοδυτικό Αιγαίο και το Θερμα?κό η έντασή τους θα φτάσει και τα 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Πρόγνωση για την Κυριακή 28/1

Στην ανατολική χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, της Εύβοιας και της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά και τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top