Θεσσαλονίκη: Δίωξη για ανθρωποκτονία στον Νορβηγό δολοφόνο του αστυνομικού

Δεν είπε λέξη στους δημοσιογράφους

Δείτε το ρεπορτάζ του Star από το σημείο της δολοφονίας του άτυχου αστυνομικού 

Με αλεξίσφαιρο γιλέκο, κατεβασμένο το κεφάλι και μάσκα έφτασε το πρωί της Παρασκευής στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης ο 44χρονος Νορβηγός που τα ξημερώματα της Πέμπτης σκότωσε με μαχαίρι τον 32χρονο αστυνομικό σε μπυραρία της πόλης. Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας «εκ προθέσεως», παράνομη οπλοφορία, οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Στον εισαγγελέα ο 44χρονος Νορβηγός / Eurokinissi

Μετά την άσκηση δίωξης αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία για να ετοιμάσει την υπεράσπισή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thesstoday, δεν είπε λέξη στους δημοσιογράφους που τον ρώτησαν γιατί προέβη στο έγκλημα.

«Πρέπει να διερευνηθούν οι ακριβείς συνθήκες» λέει ο δικηγόρος του

Νωρίτερα, ο δικηγόρος του μιλώντας στο Action24, υποστήριξε ότι δεν αμφισβητείται το γεγονός της ανθρωποκτονίας, ωστόσο «πρέπει να διερευνηθούν οι ακριβείς συνθήκες».

Τα λόγια του Νορβηγού πριν επιτεθεί - «Στην Ελλάδα είστε μπ...»

«Βασική θέση του εντολέα μου είναι ότι δεν είχε καμία πρόθεση να σκοτώσει και μάλιστα ενημερώθηκε από μένα στις 18.30 για την κατάληξη που είχε το θύμα. Η βασική θέση που έχει είναι ότι δεν αμφισβητείται το γεγονός. Υπήρξε ανθρωποκτονία» ανέφερε ο κ. Καραγιάννης.

Με σκυμμένο το κεφάλι έφτασε στα δικαστήρια ο φερόμενος ως δράστης / Eurokinissi

«Αυτό που αμφισβητείται και είναι προς διερεύνηση είναι ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει, ενώ προς διερεύνηση είναι και η κατάσταση που ήταν, από πλευρά μέθης, η ψυχική υγεία και οι ακριβείς συνθήκες που προήλθε στο μοιραίο χτύπημα», τόνισε.

Ο δικηγόρος του συμπλήρωσε, ότι, ο Νορβηγός ισχυρίζεται ότι: «Ήταν μια συμπλοκή στην οποία εκείνη τη στιγμή -την ώρα που επιτέθηκε- δεχόταν γροθιές».

44χρονος Νορβηγός: «Δε θυμάμαι τίποτα»

Όπως υποστηρίζει ο φερόμενος ως δράστης της φονικής επίθεσης στον αστυνομικό σε μπαρ της Θεσσαλονίκης, δε θυμάται το μοιραίο περιστατικό καθώς βρισκόταν υπό την επήρεια αλκόολ. 

Θεσσαλονίκη: O Νορβηγός είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρικό ίδρυμα στη χώρα του

Επικαλέστηκε μάλιστα και την ψυχική του κατάσταση, καθώς ο ίδιος υποστηρίζει ότι είχε χρειαστεί νοσηλεία σε ψυχιατρικό ίδρυμα της Νορβηγίας και τα τελευταία χρόνια ζούσε στην Ελλάδα με νορβηγικό επίδομα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top