Κρήτη: Με σοβαρές εγκεφαλικές βλάβες η 17χρονη που υπέστη αλλεργικό σοκ

Το επόμενο διάστημα θα φανεί το μέγεθος της βλάβης

Σε κρίσιμη κατάσταση συνεχίζει να νοσηλεύεται η 17χρονη μαθήτρια, η οποία υπέστη ανακοπή, μετά από αλλεργικό σοκ, την Κυριακή, ενώ βρισκόταν εκδρομή με το σχολείο της στην Κρήτη

Η 17χρονη ήταν αλλεργική στα γαλακτοκομικά προϊόντα, κατανάλωσε βούτυρο και υπέστη αλλεργικό σοκ. Αν και πρόλαβε να κάνει την ένεση αδρεναλίνης στον εαυτό της, δυστυχώς η αντίδραση του οργανισμού της ήταν ραγδαία και υπέστη την ανακοπή. Οι γιατροί επισημαίνουν ότι το μέγεθος της βλάβης, την οποία υπέστη ο εγκέφαλός της θα φανεί το επόμενο διάστημα. 

Κρήτη: Αγωνία για την 17χρονη που υπέστη ανακοπή, μετά από αλλεργικό σοκ

Ο διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, Ανέστης, Κιούλπαλης, μιλώντας στη «Νέα Κρήτη» είπε ότι οι ζωτικές λειτουργίες της μαθήτριας είναι σταθεροποιημένες. 

«Περιμένουμε τώρα την εξέλιξη της βλάβης του εγκεφάλου, έχοντας το παιδί σε πρωτόκολλο προστασίας του εγκεφάλου. Ο εγκέφαλος όμως έχει σημεία και κλινικά και από την απεικόνιση ότι έχει υποστεί βλάβες σοβαρές από την ανοξαιμία μετά την ανακοπή», σημείωσε.

Κρήτη: 17χρονη μαθήτρια υπέστη ανακοπή μετά από αλλεργικό σοκ

Με αφορμή την περίπτωση της 17χρονης, ο κ. Κιούλπαλης έκανε έκκληση σε όσους έχουν «κάποια αλλεργία και δουν ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά – και – μετά τη χορήγηση αδρεναλίνης, με το που θα νιώσουν αδιαθεσία, να ειδοποιούν άμεσα το ΕΚΑΒ».

Κρήτη: Την βρήκαν αναίσθητη στο δωμάτιό της

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η 17χρονη την ώρα που έπαιρνε πρωινό με τους συμμαθητές της στο ξενοδοχείο, ένιωσε μια αδιαθεσία. Επειδή γνώριζε την αλλεργία της, πήγε στο δωμάτιό της για να κάνει ένεση αδρεναλίνης που είχε μαζί της. 

Φέρεται, μάλιστα, να τηλεφώνησε και στη μητέρα της, η οποία πιθανώς τη συμβούλεψε να κάνει και δεύτερη ένεση, όταν κατάλαβε ότι η κατάσταση της υγείας του παιδιού της δε βελτιωνόταν. 

Ωστόσο, χάθηκε κι άλλος πολύτιμος χρόνος, μέχρι που οι συμμαθήτριές της την αναζήτησαν και τη βρήκαν αναίσθητη στο δωμάτιο της. Ειδοποίησαν αμέσως τους καθηγητές τους κι εκείνοι με τη σειρά τους το ΕΚΑΒ. 

Κρήτη: «Δε γνωρίζαμε για την αλλεργία», λέει ο ξενοδόχος

Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, όπου φιλοξενούνταν τα παιδιά είπε πως δεν είχαν καμία ενημέρωση, ούτε από το παιδί ούτε από τους συνοδούς καθηγητές ότι ήταν αλλεργική η κοπέλα. 

«Έχουμε όλοι συγκλονιστεί από το περιστατικό. Από ό,τι ξέρουμε, από ό,τι λένε τα παιδιά, έφαγε ένα κομμάτι συσκευασμένο βούτυρο με ψωμί», είπε. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top