Κρήτη: 17χρονη μαθήτρια υπέστη ανακοπή μετά από αλλεργικό σοκ

'Ηταν σε εκδρομή με το σχολείο της στο Ηράκλειο

Το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για την υπόθεση

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Κυριακής στο ΕΚΑΒ, καθώς 17χρονη μαθήτρια που είχε πάει εκδρομή με το σχολείο της στο Ηράκλειο Κρήτης υπέστη ανακοπή μετά από αλλεργικό σοκ.  

Αγγλία: Πώς ένας 8χρονος έσωσε τη μητέρα του που έπαθε αλλεργικό σοκ

Η μαθήτρια κατέρρευσε στο ξενοδοχείο, όπου είχε καταλύσει το σχολείο της, ενώ άμεση ήταν η κινητοποίηση του ΕΚΑΒ, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το cretalive.gr. Η 17χρονη μεταφέρθηκε διασωληνωμένη στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου όπου και νοσηλεύεται.

Από το Περιστέρι η 17χρονη μαθήτρια που υπέστη ανακοπή

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η 17χρονη που είναι μαθήτρια σχολείου του Περιστερίου διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στις 11.15 στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Βενιζελείου σε κατάσταση ανακοπής. Επί δέκα λεπτά οι γιατροί προσπαθούσαν να την επαναφέρουν και τελικά τα κατάφεραν.

Το κορίτσι διασωληνώθηκε και εισήχθη άμεσα στη ΜΕΘ, όπου οι γιατροί κάνουν ό,τι μπορούν για να το βοηθήσουν.

Τι έφαγε η μαθήτρια - Έκανε μόνη της ένεση αδρεναλίνης

Το κορίτσι, που ήταν αλλεργικό στα γαλακτοκομικά προϊόντα, φέρεται να κατανάλωσε κατά τη διάρκεια του πρωινού στο ξενοδοχείο, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, βούτυρο.

Εκδήλωσε αλλεργική αντίδραση και, καθώς ήξερε ότι ήταν αλλεργική είχε μαζί της ένεση αδρεναλίνης, την οποία, όπως πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές, έκανε στον εαυτό της.

Ωστόσο, η 17χρονη υπέστη ανακοπή και παρά τις προσπάθειες των εκπαιδευτικών συνοδών, αλλά και του γιατρού και των διασωστών του ΕΚΑΒ που έσπευσαν στο ξενοδοχείο, δεν κατέστη δυνατό να βοηθηθεί. Της τοποθετήθηκε ειδική μάσκα και διακομίστηκε στο Βενιζέλειο, όπου οι γιατροί την επανέφεραν.

Για το περιστατικό έχουν ήδη ενημερωθεί οι γονείς της, οι οποίοι σπεύδουν στο Ηράκλειο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top