Στο φως βίντεο ντοκουμέντο μετά την επίθεση στον 31χρονο αστυνομικό

Οι χούλιγκαν τρέχουν να κρυφτούν στο κλειστό του Ρέντη

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο δευτερόλεπτα μετά την επίθεση στον 31χρονο αστυνομικό / Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Βίντεο - ντοκουμέντο που δείχνει τις κινήσεις των χούλιγκαν αμέσως μετά τη δολοφονική επίθεση στο γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, όπου τραυματίστηκε βαρύτατα ο 31χρονος αστυνομικός, εξασφάλισε το Star.

Ρέντη: «Αν το έχει κάνει το παιδί μου να τιμωρηθεί, έχω γίνει ρεζίλι»

Όπως καταγράφεται στα πλάνα, οι χούλιγκαν τρέχουν σαν αγέλη να κρυφτούν ξανά μέσα στο γήπεδο.

Η Κατερίνα Ρίστα περιγράφει τις εικόνες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα: Η ώρα δείχνει 21:34. Οι χούλιγκαν μόλις έχουν επιτεθεί στον 31χρονο αστυνομικό και μπαίνουν πάλι μέσα στο γήπεδο.

Μάλιστα φαίνεται η στιγμή που κάποιοι ρίχνουν τα τελευταία «πολεμοφόδια» που έχουν πάνω τους, και συγκεκριμένα μολότοφ προκειμένου να αποπροσανατολίσουν τις ομάδες της αστυνομίας.

Η ομάδα των 150 ατόμων, ανάμεσά τους και ο 18χρονος, τρέχουν να επιστρέψουν στο γήπεδο ενώ οι άνδρες των ΜΑΤ τους ακολουθούν.

H ομολογία του 18χρονου - «Έριξα και είδα τον αστυνομικό να γονατίζει»

Βίντεο - ντοκουμέντο που δείχνει τις κινήσεις των οπαδών αμέσως μετά τη δολοφονική επίθεση στο γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, όπου τραυματίστηκε βαρύτατα ο 31χρονος αστυνομικός

Βίντεο - ντοκουμέντο που δείχνει τις κινήσεις των οπαδών αμέσως μετά τη δολοφονική επίθεση στο γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, όπου τραυματίστηκε βαρύτατα ο 31χρονος αστυνομικός

Το βίντεο ντοκουμέντο εξηγεί και τους λόγους για τους οποίους η αστυνομία έλαβε την απόφαση για τον αποκλεισμό του γηπέδου αφού όπως φαίνεται καθαρά, η ομάδα των χούλιγκαν βρήκε «καταφύγιο» στο κλειστό του Ρέντη αμέσως μετά την επίθεση.

Ρέντη: «Ήθελα να ρίξω την φωτοβολίδα ψηλά»

«Ήθελα να ρίξω την φωτοβολίδα ψηλά» ισχυρίζεται τώρα ο 18χρονος που οδηγήθηκε το πρωί στις δικαστικές αρχές Πειραιά, αντιμετωπίζοντας ένα πολύ βαρύ κατηγορητήριο.

Φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και ήταν διαρκώς σκυμμένος, ενώ στο πλευρό του ήταν οι γονείς του.

Σύμφωνα με όσα ομολόγησε ο 18χρονος στους αστυνομικούς, δεν φορούσε γάντια και κάποιος του έδωσε τη φωτοβολίδα. Υπολογίζει ότι η απόσταση από τον αστυνομικό ήταν περίπου 20 μέτρα. «Όλα έγιναν σε δευτερόλεπτα», όπως ισχυρίζεται.

Εγώ στόχευα προς τα πάνω αλλά όταν έφυγε η φωτοβολίδα μου πήρε το χέρι προς τα κάτω

 ο 18χρονος από την επίθεση στου Ρέντη

«Πρόθεσή του ήταν να πετάξει τη φωτοβολία ψηλά, δεν είχε ξαναπετάξει φωτοβολίδα», είπε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος του, Απόστολος Λύτρας.

Ρέντη: Πώς προσπάθησε να καλύψει τα ίχνη του 

Σύμφωνα με τις καταθέσεις, ο 18χρονος δεν αποκάλυψε την αλήθεια. Μάλιστα στο γήπεδο επιχείρησε να σβήσει τα ίχνη του, βάζοντας φωτιά σε ρούχα. Ομολόγησε μόνο όταν έδωσαν το όνομά του οι φίλοι του. Ισχυρίζεται επίσης ότι άναψε κερί σε εκκλησία για τον αστυνομικό.

«Πήγαμε μαζί τον Ν... και ανάψαμε ένα κερί για τον αστυνομικό στον Άγιο Κυπριανό στα Άνω Λιόσια. Δεν ήξερα την εμπλοκή του εκείνη τη στιγμή», είπε φίλη του 18χρονου.

Τι είπαν στο Star οι γονείς του 18χρονου

Οι γονείς του 18χρονου έφθασαν στα δικαστήρια του Πειραιά μισή ώρα πριν την άφιξη του γιου τους.Η μητέρα του είπε στο Star:

«Δεν είναι κακό παιδί. Δεν είναι οργανωμένος έτσι όπως έχουν βγει και λένε όλοι. Δεν ξέρω εγώ τι παιδιά μεγαλώνω; Έχω χάσει παιδί και έχω σταθεί λαμπάδα στα παιδιά μου. Δεν τα έχω κάνει χούλιγκανς που βγαίνουν και λένε. Δεν είναι χούλιγκαν, δεν είναι οργανωμένος, δεν είναι τίποτα. Τον "έδωσαν" ότι αυτός το έκανε. Οι οργανωμένοι την κοπάνησαν και αφήσαν τα αθώα θύματα εκεί πέρα να τα τραβολογάνε. Δεν λέω ότι είναι αθώος. Είναι φοβισμένο το παιδί. Το παιδί σπουδάζει σε σχολή να γίνει υδραυλικός. Δουλεύει. Τον έδωσαν για να γλιτώσουν άλλοι το τομάρι τους. Πάνω από όλα η υγεία του αστυνομικού, πάνω από το παιδί μου εντάξει;».

Ο 18χρονος της στιγμή που δίνει δείγμα dna στους αστυνομικούς κατά την προσαγωγή του

Ο 18χρονος τη στιγμή που δίνει δείγμα DNA στους αστυνομικούς κατά την προσαγωγή του

Ο πατέρας του18χρονου μιλώντας στο Star υποστήριξε: «Eίναι καλό παιδί, έμπλεξε, τώρα ήταν αυτός δεν ήταν αυτός; Κρίμα το παιδάκι ο αστυνομικός. Αυτό θέλω να τονίσετε πρώτα, η οικογένεια βλέπει πρώτα τον αστυνομικό και μετά το δικό της το παιδί. Πρώτα τον αστυνομικό ή το έχει κάνει ή δεν το έχει κάνει. Δεν ξέρουμε».

Δείτε το ρεπορτάζ της Τασούλας Παπανικολάου και της Γεωργίας Χάρδα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star - Οι δικαστικές εξελίξεις και οι δηλώσεις των γονέων του 18χρονου

Σύμφωνα με πληροφορίες εκτός απο την ομολογία του νεαρού οπαδού υπάρχουν και δύο καταθέσεις που μιλάνε για το ρόλο του το βράδυ της περασμένης Πέμπτης.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top