Ρέντη: «Αν το έχει κάνει το παιδί μου να τιμωρηθεί, έχω γίνει ρεζίλι»

Τι λέει ο πατέρας του 18χρονου – Για «καθοδηγητές» έκανε λόγο η μητέρα του

Συντετριμμένος είναι ο πατέρας του 18χρονου, ο οποίος συνελήφθη για την επίθεση εναντίον του 31χρονου αστυνομικού στου Ρέντη. Ο νεαρός εμφανίστηκε σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα και ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη. 

Σε βάρος του 18χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα εξής κακουργήματα και πλημμελήματα:

  • Απόπειρα ανθρωποκτονίας
  • Έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες
  • Κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες
  • Διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού
  • Βιαιοπραγία από κοινού
  • Κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών από κοινού
  • Ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις από άγνωστους δράστες

Ρέντη: Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο 18χρονος

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ζήτησε να τιμωρηθεί ο γιος του, εφόσον αποδειχθεί ότι εκείνος εκτόξευσε την φωτοβολίδα εναντίον του αστυνομικού. 

O 18χρονος που κατηγορείται για τον τραυματισμό του αστυνομικού στου Ρέντη πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη - Eurokinissi

O 18χρονος που κατηγορείται για τον τραυματισμό του αστυνομικού στου Ρέντη πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη - Eurokinissi

«Πρώτον και κύριο να γίνει καλά ο αστυνομικός. Όποιος και αν το έχει κάνει. Το έχει κάνει το παιδί μου; Να τιμωρηθεί. Δεν το έχει κάνει το παιδί μου; Να βρεθεί η αλήθεια. Τα παρασύρουν, ούτε σε συνδέσμους ήταν το παιδί, τίποτα. Και εγώ πήγαινα με τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου στο γήπεδο. Τώρα ήρθαν κάτι φίλοι τους από την Καρδίτσα και πήγαν στο βόλεϊ. Πού έμπλεξαν, τι έκαναν, τι να σας πω; Είναι πολύ καλό παιδί. Και σχολείο πήγαινε και δούλευε, σε τεχνική σχολή πάει, τι να πω, έχω πέσει από τα σύννεφα» είπε αρχικά ο πατέρας του 18χρονου. 

H ομολογία του 18χρονου - «Έριξα και είδα τον αστυνομικό να γονατίζει»

Ο ίδιος είπε ότι ενημερώθηκε αρχικά πως οι δύο γιοι του και οι φίλοι τους ήταν ανάμεσα στους 420 προσαχθέντες, ωστόσο επέμενε ότι κάποιοι τον παρέσυραν. 

«Τα παρέσυραν από εκεί μέσα, ποιοι είναι αυτοί, πού να ξέρω… Για πες, να έχεις ένα 18 χρονών παιδί και να έχει μπλέξει, δεν ξέρω εγώ το παιδί μου; Ούτε σε συνδέσμους είναι, δεν είναι. Ήμασταν όλοι, επειδή έχουμε χάσει ένα παιδί που ήταν Ολυμπιακός, έχουμε γίνει όλοι Ολυμπιακοί», είπε κι εξήγησε πως το 2012 έχασε σε τροχαίο τον μεγαλύτερο γιο του. 

Ο πατέρας του 18χρονου τόνισε πως αν αποδειχθεί ότι εκείνος εκτόξευσε την φωτοβολίδα τότε να τιμωρηθεί - Eurokinissi

Ο πατέρας του 18χρονου τόνισε πως αν αποδειχθεί ότι εκείνος εκτόξευσε την φωτοβολίδα τότε να τιμωρηθεί - Eurokinissi

«Σε τροχαίο έχω χάσει κι άλλο παιδί, το μεγάλο μου. Για φαντάσου μία οικογένεια να έχει δυο… Ο ένας στο χώμα και ο άλλος στη φυλακή… Για έλα στη θέση τη δική μου… Όποιος το έχει κάνει να τιμωρηθεί, αν το έχει κάνει ο γιος μου να τιμωρηθεί. Έχω γίνει ρεζίλι.Έκανε ένα λάθος ρε… Πρέπει να τον κρεμάσουμε! Ένα λάθος έκανε. Πού μπλέξανε…», συνέχισε. 

Ρέντη: Η στιγμή που οι χούλιγκαν επιστρέφουν στο γήπεδο μετά τα επεισόδια

Ο πατέρας του 18χρονου μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» τόνισε πως ο γιος του δεν είναι οργανωμένος οπαδός και ότι πήγαιναν πολλές φορές και οικογενειακά στο γήπεδο. Ο ίδιος πιστεύει ότι κάποιος του έδωσε τη φωτοβολίδα. 

Ο πατέρας του 18χρονου εξέφρασε στον ΑΝΤ1 και τις αμφιβολίες του για τον τρόπο που έγινε η ομολογία του για την επίθεση. 

Ο πατέρας του 18χρονου υποστήριξε πως το παιδί του δεν ήταν οργανωμένο και πως κάποιος τον παρέσυρε - Eurokinissi

Ο πατέρας του 18χρονου υποστήριξε πως το παιδί του δεν ήταν οργανωμένο και πως κάποιος τον παρέσυρε - Eurokinissi

«Εντάξει, ομολόγησε, πώς ομολόγησε; Ούτε δικηγόρο είχε ούτε τίποτα. Ομολόγησε. Το έδειραν το παιδί; Τι να σου πω, δεν ξέρω… », είπε. 

Ρέντη: Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον 18χρονο

Διέψευσε τέλος πληροφορίες που αναφέρουν ότι ο 18χρονος πριν από δύο – τρία χρόνια είχε και πάλι ανάλογα μπλεξίματα. 

«Όχι, όχι. Ο μεγάλος ήταν. Τον είχαν πιάσει στα επεισόδια το ’13. Ο μεγάλος ήταν στην Πειραιώς και έφευγε και είχε αυτά τα γκλοπάκια μέσα, τα πτυσσόμενα, που ανοίγουν. Δεν ήταν στο γήπεδο, στην Πειραιώς ήταν και τότε είχαν γίνει επεισόδια με τον Ολυμπιακό το ’13 που είχε χάσει ο Ολυμπιακός και πέρναγαν οι Δέλτα και τους σταμάτησαν, δεν είναι ο 18χρονος, ο 18χρονος δεν έχει τίποτα», είπε. 

Ρέντη: «Το παιδί μου το έχουν μπλέξει, υπάρχουν καθοδηγητές», είπε η μητέρα του

Η μητέρα του 18χρονου μίλησε στον Alpha και υποστήριξε ότι ο γιος της παρασύρθηκε. 

Ρέντη: Αυτός είναι ο 18χρονος που ομολόγησε ότι έριξε τη φωτοβολίδα

«Τον γιο μου τον έχουν μπλέξει οι μεγάλοι. Όλοι ξέρουμε ότι υπάρχουν καθοδηγητές, τα έσπρωξαν τα παιδιά να το κάνουν, δεν ξέρω με ποιον τρόπο. Μακάρι ο αστυνομικός να σωθεί, το λέω με όλη τη δύναμη της ψυχής μου, γιατί έχω χάσει παιδί», είπε.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top