Ρέντη: Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο 18χρονος

«Είναι άδικο να χαθεί το παιδί μου», λέει ο πατέρας του αστυνομικού

Κρίσιμη, αλλά σταθερή χαρακτηρίζεται η κατάσταση του 31χρονου αστυνομικού, ο οποίος τραυματίστηκε από ναυτική φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια επεισοδίων σε αγώνα βόλεϊ στο Ρέντη και νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Σήμερα το πρωί λίγο πριν τις 10:00 έφτασε στα δικαστήρια για να απολογηθεί ο 18χρονος που συνελήφθη για τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη.

Ο 18χρονος, ο οποίος φέρεται να ομολόγησε ότι εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα που τραυμάτισε τον αστυνομικό στον Ρέντη

Ο 18χρονος, ο οποίος φέρεται να ομολόγησε ότι εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα που τραυμάτισε τον αστυνομικό στον Ρέντη

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για βαριά κακουργήματα και πλημμελήματα και διώκεται μεταξύ άλλων για απόπειρα ανθρωποκτονίας, έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, και κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών.

Ο 18χρονος την ώρα της μεταφοράς του στα δικαστήρια - Eurokinissi

Ο 18χρονος την ώρα της μεταφοράς του στα δικαστήρια - Eurokinissi

Ο 18χρονος φέρεται να ομολόγησε ότι εκείνος εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα που τραυμάτισε σοβαρά τον αστυνομικό. Την ίδια ώρα η αστυνομία αναζητά τον ηθικό αυτουργό της επίθεσης, ο οποίος παραμένει άγνωστος. Εναντίον του έχει ασκηθεί δίωξη και, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για άτομο ηλικίας 35 – 40 ετών, που φέρεται να είναι επικεφαλής της ομάδας που προκάλεσε την επίθεση. 

H ομολογία του 18χρονου - «Έριξα και είδα τον αστυνομικό να γονατίζει»

«Πρέπει να ταυτοποιηθούν όλα τα άτομα της ομάδας, που επιτέθηκαν στους αστυνομικούς. Σύμφωνα και με τα λεγόμενα του 18χρονου, επιβεβαιώνεται ότι μία ομάδα εξήλθε από το γήπεδο, εφοδιάστηκε από άλλα άτομα εκτός γηπέδου αντικείμενα, τα οποία εκσφενδόνισαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων και ξαναμπήκαν στο γήπεδο», είπε στο Mega η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

Ρέντη: «Ο 18χρονος ρωτά συνεχώς για την υγεία του αστυνομικού»

Ο δικηγόρος του 18χρονου, Απόστολος Λύτρας, μιλώντας στην ΕΡΤ είπε πως ο 18χρονος είναι σοκαρισμένος και ρωτά συνεχώς για την υγεία του αστυνομικού. Αποκάλυψε μάλιστα πως πέσανε δύο φωτοβολίδες στην πλευρά του αστυνομικού. 

«Δεν έχει συμμετάσχει ποτέ σε επεισόδια. Δεν έχει συλληφθεί ποτέ. Δεν έχει τιμωρηθεί, ούτε κατηγορηθεί ποτέ. Και δεν είναι και οργανωμένος οπαδός, όπως ακούστηκε», είπε ο κ. Λύτρας.

Επανέλαβε πως κάποιος έδωσε στον 18χρονο τη φωτοβολίδα, ενώ σημείωσε πως η μητέρα του γνώριζε μόνο ότι θα πάει στο γήπεδο. 

«Αυτή τη στιγμή ο αστυνομικός χαροπαλεύει και το μυαλό όλων μας και της οικογένειας του 18χρονου είναι στην υγεία του αστυνομικού, να πάει όσο το δυνατόν καλύτερα η υγεία του. Αυτό προέχει και αυτό ενδιαφέρει», κατέληξε ο κ. Λύτρας.

Ρέντη: «Είναι άδικο να χαθεί το παιδί μου»

Την ίδια ώρα, στιγμές αγωνίας ζουν οι γονείς και η σύζυγος του 31χρονου αστυνομικού, ο οποίος δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. 

Ο πατέρας του 31χρονου αστυνομικού έκανε έκκληση στους γιατρούς να κάνουν ό,τι μπορούν για να κρατήσουν στη ζωή το παιδί του

Ο πατέρας του 31χρονου αστυνομικού έκανε έκκληση στους γιατρούς να κάνουν ό,τι μπορούν για να κρατήσουν στη ζωή το παιδί του

 

Ρέντη: Η στιγμή που οι χούλιγκαν επιστρέφουν στο γήπεδο μετά τα επεισόδια

«Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου από την πρώτη στιγμή, παρότι δεν εφημέρευε, κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους, για να τον σώσουν. Το έχουν πάρει προσωπικά απέναντι στην τυφλή οπαδική βία. Πολλές φορές μας έχουν μεταφέρει στα νοσοκομεία νεκρούς και τραυματίες από τυφλή οπαδική βία, πάντα ακούμε ότι θα πάρουν μέτρα και τελικά, ας μου επιτραπεί αυτή η έκφραση, αυτά τα τσογλάνια επικρατούν και μολύνουν τον αθλητισμό», είπε στο Mega ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μ. Γιαννακός.

Ο ίδιος μετέφερε και μια στιχομυθία που είχε με τον πατέρα του αστυνομικού, ο οποίος του είπε:

Ο 18χρονος που εκτόξευσε τη φωτοβολίδα φέρεται να είπε πως του την έδωσε ένας μεγαλύτερος σε ηλικία, ο οποίος του έδειξε και πώς να την ενεργοποιήσει

Ο 18χρονος που εκτόξευσε τη φωτοβολίδα φέρεται να είπε πως του την έδωσε ένας μεγαλύτερος σε ηλικία, ο οποίος του έδειξε και πώς να την ενεργοποιήσει

«Είναι άδικο να χαθεί το παιδί μου, το παλικάρι μου. Καν’ τε τα αδύνατα δυνατά, για να τον κρατήσετε στη ζωή».

Ρέντη: Πώς έφτασε η αστυνομία στα ίχνη του 18χρονου

Ο 18χρονος, ο οποίος συνελήφθη για τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού, φέρεται να ανέφερε από την πρώτη στιγμή ότι είχε τραυματίσει αστυνομικό και αυτό ήταν που οδήγησε τους αξιωματικούς Ασφάλειας Αττικής στη διαλεύκανση της υπόθεσης. 

Ρέντη: Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον 18χρονο

Την εμπλοκή του 18χρονου στην επίθεση φέρεται να υπέδειξαν με τις καταθέσεις τους, τουλάχιστον 4 – 5 χούλιγκαν, που είτε τον είδαν να πετά τη ναυτική φωτοβολίδα, είτε άκουσαν εκ των υστέρων αναφορές του. 

Ο ίδιος φέρεται να ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς πως ένας μεγαλύτερος σε ηλικία του έδωσε τη ναυτική φωτοβολίδα και του έδειξε πώς να την ενεργοποιήσει, καθώς ο ίδιος δε γνώριζε ούτε πώς να το κάνει, ούτε πώς να την πετάξει. 

Ρέντη: Αυτός είναι ο 18χρονος που ομολόγησε ότι έριξε τη φωτοβολίδα

«Εγώ δε γνώριζα πώς να την χρησιμοποιώ και το άτομο αυτό μου έδειξε πώς να την χρησιμοποιήσω. Έριξα σε ευθεία βολή τη φωτοβολίδα, χτύπησε πρώτα στο οδόστρωμα και στη συνέχεια καρφώθηκε στον μηρό του αστυνομικού. Εκείνος έπεσε στο έδαφος. Αμέσως μετά επέστρεψα στο γήπεδο», φέρεται να είπε και να πρόσθεσε:

Ρέντη: Συνελήφθη ο 18χρονος δράστης του τραυματισμού του αστυνομικού

«Είδα τον αστυνομικό να πέφτει κάτω. Εκείνο το βράδυ ήμουν μέσα στο γήπεδο. Βγήκαμε έξω μια ομάδα περίπου 100 ατόμων. Εκεί υπήρχε ένα πρόσωπο που φορούσε κουκούλα full face. Μας έδωσε φωτοβολίδες, μολότοφ, πέτρες και ξύλα και μας είπε να επιτεθούμε στους αστυνομικούς».

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top