H ομολογία του 18χρονου - «Έριξα και είδα τον αστυνομικό να γονατίζει»

Αποκλειστικό Star

Ο μόλις 18 ετών Ν.Γ. είναι ο νεαρός που προκάλεσε τον αιματηρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού το βράδυ της Πέμπτης στο γήπεδο του Ρέντη.

Ρέντη: Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον 18χρονο

Από το πρώτο λεπτό, οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση, ήταν σχεδόν σίγουροι πως ο δράστης βρισκόταν ανάμεσα στους προσαχθέντες που οδηγήθηκαν στο Μεταγωγών.

Ρέντη: «Απόψε χτυπάμε μπάτσο»

«Κάποιος, που δεν γνωρίζαμε, μας είπε ότι απόψε θα χτυπήσουμε μπάτσο. Ο ίδιος άνθρωπος έδωσε το σύνθημα και βγήκαμε έξω από το γήπεδο όπου ήταν κρυμμένα σε συγκεκριμένο σημείο φωτοβολίδες, πέτρες και ξύλα. Εκεί μου έδειξαν πώς λειτουργεί η φωτοβολίδα».

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Star, οι αρχές, γνωρίζοντας πως ήταν δύσκολο να ομολογήσει ένας από τους 424, τους άφησαν όλους ελεύθερους. Ωστόσο υπήρχαν κάποιοι τους οποίους είχαν βάλει «στο κάδρο». 

Ρέντη: Η στιγμή που οι χούλιγκαν επιστρέφουν στο γήπεδο μετά τα επεισόδια

Οι αστυνομικοί είχαν «σηκωμένες τις κεραίες τους» και περίμεναν να μάθουν αν στα στέκια των οπαδών θα ακουγόταν κάποια πληροφορία που θα έλεγε ποιος ήταν ο άνθρωπος που εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα.

«Έριξα και είδα τον αστυνομικό να γονατίζει»

Η στιγμή που ο 18χρονος δράστης  περιγράφει το χτύπημα με τη ναυτική φωτοβολίδα προκαλεί ανατριχίλα. 

«Αρχίσαμε να ρίχνουμε, οι άλλοι έριξαν φωτοβολίδες προς τα επάνω, εγώ την έριξα ευθεία. Είδα να χτυπάει τον αστυνομικό και αυτός να γονατίζει και να πέφτει στο έδαφος».

Αποκλειστικό: Η ομολογία του 18χρονου δράστη

Αργά το απόγευμα του Σαββάτου στο τμήμα Ανθρωποκτονιών έφτασε μια πληροφορία που έλεγε ποιος ενδεχομένως ήταν ο δράστης της επίθεσης. Ξεκίνησαν αναζητήσεις και τελικά ο 18χρονος εντοπίστηκε λίγο πριν επιστρέψει στο σπίτι του.
 
 «Ξαναμπήκαμε στο γήπεδο και το είπα στον αδελφό μου και στους άλλους ότι εγώ την έριξα».

Τα πρώτα λόγια του πατέρα του 18χρονου 

Ο πατέρας του νεαρού είναι σε κατάσταση σοκ. «Το παιδί αυτό είναι 18 χρονών, μόνο πορτοκαλάδα έπινε. Πήγαινε στη σχολή να γίνει υδραυλικός, δεν τον είχα να κάνει αυτό το πράγμα. Αν μου το είχε πει ο γιος μου, θα είχα πάει από μόνος μου να καταθέσω, να ελαφρύνω τη θέση του. Αν όντως το έχει κάνει αυτός πάει, κατέστρεψε τη ζωή του» δήλωσε ο πατέρας του. 

Ρέντη: Ανθρωποκυνηγητό για τον «καθοδηγητή» των χούλιγκαν

Οι αστυνομικοί έχουν συλλέξει πολλά πειστήρια, μέσα και έξω από το γήπεδο, στο σημείο της επίθεσης και περιμετρικά, από υπολείμματα φωτοβολίδων, μαχαίρι και εξάρτημα εκτόξευσης, μέχρι σκουφιά full face και μπλούζες που οι χούλιγκαν προσπάθησαν να κάψουν στις τουαλέτες του γηπέδου. Η έρευνα συνεχίζεται εως ότου βρεθούν όλοι όσοι συμμετείχαν στην οργανωμένη αυτή επίθεση. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σαββατοκύριακου του Star

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top