ΗΠΑ: On camera η σύλληψη Ελληνοκύπριου φοιτητή - Τον έψαχναν οι δικοί του

Κατηγορείται για κλοπή θρησκευτικών αντικειμένων

Τον αναζητούσε η οικογένειά του κι εκείνος ήταν κρατούμενος σε φυλακές της Νέας Υόρκης. Ο λόγος για 22χρονο Ελληνοκύπριο φοιτητή, ο οποίος συνελήφθη για κλοπή στο Γουίλιαμσμπεργκ.

Το πρωί της Κυριακής υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση μέσα από τα social media για τον εντοπισμό του νεαρού φοιτητή,  αλλά τελικά αποδείχθηκε πως το πρωί της ίδιας μέρας είχε συλληφθεί για κλοπή θρησκευτικών ειδών, αξίας 5.000 δολαρίωναπό Εβραϊκή Συναγωγή. 

Ο Ελληνοκύπριος φοιτητής συνελήφθη στις 08:42 το πρωί της Κυριακής  στη συμβολή της Νότιας 9ης Οδού και της Λεωφόρου Ντριγκς, ενώ η κλοπή είχε γίνει περίπου δέκα λεπτά νωρίτερα στην Εβραϊκή Συναγωγή Khal Yetev Lev D’ Satmar.

 

 

Βίντεο από κάμερα κλειστού κυκλώματος, που έφερε στη δημοσιότητα το Williamsburg NEW έπιασε στα πράσα τον φοιτητή να μπαίνει στη συναγωγή. Οι παρευρισκόμενοι δεν του έδωσαν ιδιαίτερη σημασία και ο ίδιος επικεντρώθηκε σε μερικές σακούλες με θρησκευτικά είδη, που βρίσκονταν στον προθάλαμο της συναγωγής. 

 

 

Σε άλλο βίντεο, που δεν έχει ήχο, φαίνεται αρχικά να κουβεντιάζει με έναν ηλικιωμένο Εβραίο, όμως στη συνέχεια δείχνουν να έχουν μια πιο έντονη συζήτηση. Εβραίοι που βρίσκονταν στη συναγωγή άρχισαν να τον περικυκλώνουν, με τον 22χρονο να τους απωθεί και να τρέπεται σε φυγή μαζί με τα κλοπιμαία. 

Κάποιοι από τους παρευρισκόμενους άρχισαν να τον κυνηγούν και στη συνέχεια, ακολούθησε η σύλληψή του, η οποία έχει επίσης καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας. 

Στο βίντεο της σύλληψης φαίνονται αστυνομικοί να προειδοποιούν τον νεαρό ότι θα χρησιμοποιήσουν τέιζερ αν αντισταθεί και του περνούν χειροπέδες. Ο 22χρονος δήλωσε μόνιμη κατοικία στο Τέξας και δήλωσε ότι τον φιλοξενούσαν φίλοι του στο Μπρούκλιν. 

Μέχρι το πρωί της Δευτέρας δεν είχε περάσει από ακρόαση στο δικαστήριο. 

Όπως έγινε γνωστό, ο 22χρονος Ελληνοκύπριος φοιτητής ήταν τερματοφύλακας στις ομάδες νέων του ΑΠΟΕΛ, και της ΠΑΕΕΚ. Το 2021 μετακόμισε στις ΗΠΑ για σπουδές με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο Montana State University Billings, μέσω του προγράμματος AZ Sport Scholarships. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top