Ευάγγελος Κατσιούλης: Αυτός είναι ο Έλληνας με το υψηλότερο IQ στον κόσμο

Διαθέσιμα ξανά τα επεισόδια του Α' Κύκλου της σειράς IQ 160 στο star.gr/tv

Δείτε απόσπασμα από την επιτυχημένη αστυκωμική σειρά του Star IQ 160 

Τι και αν ξέραμε ως τώρα ότι η εξυπνότερη της ελληνικής τηλεόρασης είναι η «Πηνελόπη Μουρίκη» που λύνει κάθε... περίεργη υπόθεση με IQ 160; Ε, λοιπόν ο ψυχίατρος - ψυχοθεραπευτής Ευάγγελος Κατσιούλης έχει μία από τις υψηλότερες καταγεγραμμένες επιδόσεις νοημοσύνης ενηλίκων στον κόσμο με δείκτη IQ 205.

Πρόκειται για μια επίδοση που στατιστικά αναμένεται μόνο από 1 άτομο σε 30 δισεκατομμύρια μη επιλεγμένου γενικού πληθυσμού. Πάμε να τον γνωρίσουμε!

Το IQ 160 επέστρεψε on demand. Δείτε όλα τα επεισόδια του Α' Κύκλου στο star.gr/tv μέχρι τις 10/12/23

O Ευάγγελος Κατσιούλης διατηρεί το ιδιωτικό του ιατρείο στη Θεσσαλονίκη. Είναι Διδάκτωρ Ψυχοφαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και διαθέτει μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιατρική Πληροφορική και την Φιλοσοφία.

Είναι γνωστός και μέσα από τα βίντεο που αναρτά στο διαδίκτυο όπου μοιράζεται σεμινάρια και συζητήσεις ψυχολογικού, φιλοσοφικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος. Μάλιστα, έχει διακριθεί σε διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, έχει κατακτήσει την πρώτη θέση σε δύο παγκόσμιους διαγωνισμούς νοημοσύνης, και είναι ιδρυτής επτά παγκόσμιων κοινοτήτων Υψηλής Νοημοσύνης.

Ποια χώρα διαθέτει τον υψηλότερο δείκτη IQ; - H θέση της Ελλάδας

Το προσωπικό του motto που εκφράζει τη ζωή του αποδίδεται με την προσφιλή δήλωσή του: «Τίμα τον εαυτό σου».

Εγκλεισμός και βία: Σχετίζονται μεταξύ τους; - Τι απαντά ο ψυχίατρος 

Ο ίδιος μιλώντας στην karfitsa, απάντησε στο εάν τα μακρόχρονα lockdown που επιβλήθηκαν για υγειονομικούς λόγους πυροδότησαν την έξαρση της βίας και των γυναικοκτονιών. 

«Θα έλεγα ότι θα ήταν υπερβολή οποιοσδήποτε να αποδώσει στα lockdowns την αύξηση των περιστατικών βίας και ειδικά με μοιραία κατάληξη απέναντι σε γυναίκες. Είναι γενικά γνωστό ότι οι περιοριστικές συνθήκες προκαλούν αντιδράσεις από την πλευρά των περιοριζόμενων. Πολύ λίγοι μπορούν πλήρως να αποδεχτούν και να προσαρμοστούν σε έντονους περιορισμούς. Είναι αναμενόμενο ότι οι περισσότεροι θα αντιδράσουν σε οτιδήποτε περιορίζει την ελευθερία, την αυτοδιάθεσή και τις επιλογές τους. Κάποιοι από αυτούς τους περισσότερους που αναμένεται να αντιδράσουν ίσως χρησιμοποιήσουν για την έκφραση της αντίδρασής τους ακόμα και την βία» είπε μεταξύ άλλων. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top