Ναυάγιο Μυτιλήνη: Άκαρπες οι ολονύχτιες έρευνες για τους 12 αγνοούμενους

Σώθηκε ένας Αιγύπτιος ναυτικός - Αναγνωρίστηκε η σορός που εντοπίστηκε

Συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας οι έρευνες για την ανεύρεση των 12 μελών του φορτηγού πλοίου «Raptor», που βυθίστηκε χθες ανοιχτά της Λέσβου, λόγο της κακοκαιρίας

Καρέ καρέ η διάσωση του Αιγύπτιου ναυτικού από το ναυάγιο της Λέσβου

Από το πρωί της Κυριακής είχε στηθεί μια τεράστια επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, αφότου το πλοίο εξέπεμψε σήμα κινδύνου. 

Από τις έρευνες διασώθηκε ένας Αιγύπτιος ναυτικός, ο οποίος εντοπίστηκε πάνω σε ένα βαρέλι, ενώ βρέθηκε και η σορός ενός ακόμα μέλους του πληρώματος του «Raptor». Η σορός ταυτοποιήθηκε σήμερα το πρωί και ανήκει σε Αιγύπτιο ναύτη.

Ναυάγιο Λέσβος: Εντοπίστηκε νεκρός ένας ναυτικός

Ο διασωθείς φέρεται να είπε στους διασώστες του ότι το πλοίο έμπαζε νερά από το βράδυ του Σαββάτου και ότι προσπάθησαν να τα αντλήσουν, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

O Αιγύπτιος που σώθηκε από το ναυάγιο του πλοίου Raptor στη Λέσβο - Eurokinissi

O Αιγύπτιος που σώθηκε από το ναυάγιο του πλοίου Raptor στη Λέσβο - Eurokinissi

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας έδωσε μάλιστα στη δημοσιότητα βίντεο από τη στιγμή της διάσωσης του Αιγύπτιου και της μεταφοράς του στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης. 

Λέσβος: Βρέθηκε μέσα σε βαρέλι ο ναυτικός - Η κατάσταση της υγείας του

Κατά τη διάρκεια της νύχτας κόπασαν οι άνεμοι, ενώ οι έρευνες στην περιοχή συνεχίζονται. 

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των 12 αγνοούμενων από το πλοίο Raptor - Eurokinissi

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των 12 αγνοούμενων από το πλοίο Raptor - Eurokinissi

Όπως έγινε γνωστό, στο «Raptor» επέβαιναν συνολικά 14 άτομα πλήρωμα και το πλοίο μετέφερε αλάτι από την Αίγυπτο με προορισμό την Κωνσταντινούπολη. 

Λέσβος: Πώς έγινε το ναυάγιο

Το «Raptor» με σημαία Κομόρες, ξεκίνησε από το λιμάνι της Δεκέλειας με προορισμό την Κωνσταντινούπολη με 14 άτομα πλήρωμα. Στις 07:00 το πρωί της Κυριακής εμφάνισε μηχανική βλάβη και εξέπεμψε σήμα κινδύνου, ενώ στις 08:20 βυθίστηκε 4,5 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Λέσβου την ώρα που στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι. 

Λέσβος: Σώος ένας ναυτικός από το πλοίο που βυθίστηκε - Αγνοούνται άλλοι 13

Μετά από δύο ώρες ερευνών, εντοπίστηκε σώος ο Αιγύπτιος μηχανικός πάνω σε ένα βαρέλι και ανασύρθηκε από ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού. Βρέθηκε επίσης η σορός ενός ακόμα ναυτικού, ενώ οι υπόλοιποι 12 αγνοούνται. Συνολικά αναζητούνται δύο Σύροι, ένας Ινδός και δέκα Αιγύπτιοι. 

Σύμφωνα με το Λιμενικό, την ώρα του ναυαγίου έπνεαν στην περιοχή βόρειοι, βορειοδυτικοί άνεμοι εννέα μποφόρ και τα κύματα έφταναν σε ύψος τα 4,5 μέτρα. Ο καπετάνιος του «Raptor» δήλωσε πως το πλοίο έχει πάρει κλίση μετά από περίπου μία – μιάμιση ώρα από όταν άρχισαν να μπαίνουν νερά και τότε εξέπεμψε και σήμα κινδύνου. 

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, πιθανότατα το πλοίο λόγω του έντονου κυματισμού έβαλε νερό στα αμπάρια με αποτέλεσμα να πάρει κλίση και να βυθιστεί.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top