Λέσβος: Σώος ένας ναυτικός από το πλοίο που βυθίστηκε - Αγνοούνται άλλοι 13

Το φορτηγό πλοίο μετέφερε 6.000 τόνους αλάτι

Ένας ναυτικός βρέθηκε σώος από το φορτηγό πλοίο με τα 14 άτομα πλήρωμα που βυθίστηκε το πρωί της Κυριακής στη θαλάσσια περιοχή 4,5 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Λέσβου. Ο άνδρας εντοπίστηκε στη θάλασσα χωρίς σωσίβιο και περισυλλέχθηκε από ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

Σαρωνικός: Βυθίστηκε ταχύπλοο με οχτώ επιβαίνοντες

Οι έρευνες συνεχίζονται και για τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος. Το πλοίο μήκους 100 μέτρων με σημαία Κομόρες, είχε αναχωρήσει από τη Δεκέλεια της Αιγύπτου φορτωμένο με 6.000 τόνους αλάτι και τελικό προορισμό το λιμάνι της Κωνσταντινούπολης. Μεταξύ των μελών του πληρώματος περιλαμβάνονται δύο υπήκοοι Συρίας, τέσσερις Ινδοί και οκτώ Αιγύπτιοι.

Στο σημείο βρίσκονται ήδη πέντε παραπλέοντα φορτηγά πλοία και τρία πλωτά του λιμενικού ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού. Παραλληλα έχει ενεργοποιηθεί και φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού. Το έργο τους είναι δύσκολο καθώς στην περιοχή πνέουν θυελλώδεις άνεμοι. 

Τι προκάλεσε τη βύθιση του πλοίου

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το πλοίο δήλωσε μηχανική βλάβη νωρίς το πρωί και στις 08:20 εξέπεμψε SOS. Ανέφερε αρχικά ότι έχει κάποια κλίση και στη συνέχεια χάθηκε από τα ραντάρ. 

Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι πιθανότατα το πλοίο λόγω του έντονου κυματισμού -στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή επικρατούν ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι 8 μποφόρ- έβαλε νερό στα αμπάρια με αποτέλεσμα να πάρει κλίση, λόγω βαρύτερου φορτίου και να βυθιστεί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top