Ναυάγιο Λέσβος: Εντοπίστηκε νεκρός ένας ναυτικός

Συνεχίζονται οι έρευνες για τους άλλους 12 αγνοουμένους

Αγωνία για τα μέλη του πληρώματος του φορτηγού πλοίου RAPTOR που βυθίστηκε ανοικτά της Λέσβου /  Ρεπορτάζ του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων του Star

Νεκρός εντοπίστηκε από παραπλέον πλοίο ένας ναυτικός που επέβαινε στο φορτηγό πλοίο RAPTOR που βυθίστηκε σήμερα το πρωί ανοικτά της Λέσβου

Λέσβος: Βρέθηκε μέσα σε βαρέλι ο ναυτικός - Η κατάσταση της υγείας του

Υπο δυσμενείς καιρικές συνθήκες συνεχίζονται οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Λέσβου, για τον εντοπισμό των υπόλοιπων 12 αγνοούμενων ναυτικών του φορτηγού πλοίου με σημαία Κομόρες που βυθίστηκε υπο αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες.

Νωρίτερα, ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας εντόπισε και διέσωσε έναν Αιγύπτιο ναυτικό μέλος του πληρώματος του πλοίου, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης.

Λέσβος: Σώος ένας ναυτικός από το πλοίο που βυθίστηκε - Αγνοούνται άλλοι 13

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αιγύπτιος ναυτικός βρέθηκε πάνω σε βαρέλι και όπως αναφέρουν οι θεράποντες ιατροί του δεν κινδυνεύει η ζωή του.

Ναυάγιο Λέσβος: Εντοπίστηκε νεκρός ένας ναυτικός

Ο  Αιγύπτιος ναυτικός μέλος του πληρώματος του πλοίου, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης / Eurokinissi

Στο σημείο των ερευνών συμμετέχουν συνολικά 8 παραπλέοντα σκάφη, φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού και ένα ελικόπτερο.

Στο RAPTOR επέβαιναν συνολικά 14 άτομα πλήρωμα (ένας Ινδός, έντεκα Αιγύπτιοι και δύο Σύροι) και μετέφερε αλάτι από την Αίγυπτο με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τη βύθιση του πλοίου

Ο πλοίαρχος του bulk carrier είχε δηλώσει αρχικά μηχανική βλάβη και στη συνέχεια μικρή κλίση του πλοίου.

Ενεργοποίησε το σήμα κινδύνου «mayday» σε παραπλέοντα σκάφη αλλά χάθηκε από τα ραντάρ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, λόγω του έντονου κυματισμού στη θαλάσσια περιοχή, το πλοίο πιθανόν να πήρε νερό στα αμπάριά του μετατοπίζοντας το φορτίο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top