Σύνταγμα: Φωταγωγείται το απόγευμα το χριστουγεννιάτικο δέντρο

Έρχονται τα Χριστούγεννα στην Αθήνα

Σε χριστουγεννιάτικη διάθεση μπαίνει από σήμερα το απόγευμα η Αθήνα, με τη μεγάλη εκδήλωση του Δήμου Αθηναίων για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Συντάγματος

Επισήμως Χριστούγεννα στο Παρίσι: Φωταγωγήθηκαν Τα Ηλύσια Πεδία

Στις 18:00 το απόγευμα, το 17 μέτρων ύψους έλατο, που και φέτος ήρθε από το Καρπενήσι θα φωτιστεί, δίνοντας το σήμα για την επίσημη φωταγώγηση της Αθήνας από άκρη σε άκρη. 

Όλα είναι έτοιμα για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου σήμερα στην πλατεία Συντάγματος - Eurokinissi

Όλα είναι έτοιμα για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου σήμερα στην πλατεία Συντάγματος - Eurokinissi

Συνολικά 24.000 φωτάκια, τύπου led θα ανάψουν και θα αναδείξουν τα πανέμορφα στολίδια του δέντρου. 

Ποια μέρα πέφτουν φέτος οι αργίες Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

Οικοδεσπότες της βραδιάς θα είναι η Νάνσυ Ζαμπέτογλου και ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος, ενώ στη σκηνή που έχει στηθεί στην πλατεία θα τραγουδήσουν ο Δώρος Δημοσθένους και η Πέννη Μπαλτατζή μαζί με την Athens Big Band. 

Χριστούγεννα 2023: Ολόκληρη η Αθήνα θα γεμίσει φωτάκια

Από το κέντρο της πλατείας Συντάγματος και την κορυφή του πανύψηλου δέντρου, φωτεινές ακτίνες θα φτάνουν σε όλη την πόλη. 

Η απόλυτη γιορτινή συνταγή: Ζεστή σοκολάτα και Gluhwein 2 σε 1

Περίπου 83 χλμ. φωτεινές γιρλάντες τύπου LED και φωτοσωλήνες φωτίζουν δέντρα και κολόνες, περισσότερα από 3.800 εναέρια και επιστύλια LED στολίδια δίνουν τον γιορτινό τόνο, ενώ 44 δέντρα, μεγάλα αερόστατα και αρκούδοι στολίζουν 37 πλατείες της πόλης. Δέκα χριστουγεννιάτικα χωριά -τα αγαπημένα των παιδιών- με πλούσιο πρόγραμμα στήνονται σε ισάριθμες πλατείες.

Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί το πλούσιο πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων: από τα μουσικά live στη γιορτινή σκηνή του Συντάγματος και τα πάρτι στους δρόμους και τις στοές της πόλης, μέχρι τις δημιουργικές δράσεις για τα παιδιά, τις γιορτινές παραστάσεις και τα χριστουγεννιάτικα δρώμενα για όλους.

Mελομακάρονα ή κουραμπιέδες; Ποια έχουν τις λιγότερες θερμίδες

Η πόλη μετρά αντίστροφα για τα Χριστούγεννα και το ραντεβού δίνεται και φέτος στις γειτονιές, στα δημοτικά πολιτιστικά κέντρα, στους πολυχώρους, στις πινακοθήκες, στα θέατρα, στις βιβλιοθήκες, αλλά στους νέους χώρους του Δήμου Αθηναίων: στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, στο Μουσείο Μαρία Κάλλας και στο Athens Book Space στο ανανεωμένο Πάρκο Ελευθερίας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top