Έπεσαν τα πρώτα χιόνια σε Νυμφαίο, Πισοδέρι και άλλες περιοχές 

«Βουτιά« του υδράργυρου και προβλήματα στις ακτοπλοίκές συγκοινωνίες   

«Πρόβα» χειμώνα κάνει από το πρωί η χώρα μας, καθώς έχει αλλάξει το σκηνικό του καιρού. Η θερμοκρασία έχει κάνει βουτιά με το κρύο να είναι αισθητό ενώ έπεσαν και τα πρώτα χιόνια στη Βόρεια Ελλάδα.

Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στο Νυμφαίο

Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στο Νυμφαίο 

Καιρός: Κρύο, θυελλώδεις άνεμοι και καταιγίδες το Σαββατοκύριακο   

Στο Νυμφαίο της Φλώρινας, όπως και το Πισοδέρι χρειάστηκε να φθάσει 18 Νοεμβρίου για να δουν τα πρώτα χιόνια. Οι εικόνες από τον Μιχάλη Γιώβη δείχνουν  πως το «έστρωσε»  στην περιοχή, όπου χιονίζει από χθες το βράδυ.

Τα πρώτα χιόνια στη Βόρεια Ελλάδα

Τα πρώτα χιόνια στη Βόρεια Ελλάδα  

«Βουτιά» του υδράργυρου 

Ο υδράργυρος έκανε «βουτιά» και οι χαμηλότερες θερμοκρασίες σημειώθηκαν στην Ορεινή Φωκίδα με 4 βαθμούς Κελσίου,  στο Μέτσοβο με 5 βαθμούς και  στη Φλώρινα  με 7 βαθμούς Κελσίου. Μάλισα από το βράδυ και αύριο το πρωί, οι θερομοκρασίες θα πέσουν ακόμη χαμηλότερα σε αρκετές περιοχές.  

Οι άνεμοι είναι θυελλώδεις και φθάνουν ακόμα και τα 9  μποφώρ. Στη Θεσσαλονίκη μάλιστα εξαιτίας των ισχυρών ανέμων έπεσαν δέντρα σε αυτοκίνητα  και καταστήματα.  

Κακοκαιρία: Δέντρα έπεσαν σε δρόμους και αυτοκίνητα στη Θεσσαλονίκη! 

Μέχρι τη 1 μ.μ. η Πυροσβεστική στην πόλη είχε κληθεί σε 25 περιπτώσεις, όπου δέντρα είχαν πέσει σε σταθμευμένα  αυτοκίνητα και καταστήματα 

Θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη  και απαγορευτικό απόπλου 

Στο λιμάνι  της Αίγινας οι ισχυροί άνεμοι και η φουρτούνα δυσκόλεψαν πολύ όπως φαίνεται στο βίντεο  να δέσει  το πλοίο Aχαιός.

Απαγορευτικό απόπλου από πολλά λιμάνια λόγω των ανέμων 

Εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων εκδόθηκε απαγορευτικό απόπλου των πλοίων από τα περισσότερα λιμάνια και οι επιβάτες που έχουν σκοπό να ταξιδέψουν σήμερα θα πρέπει προηγουμένως να επικοινωνούν με τα λιμεναρχεία.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top