Καιρός: Κρύο, θυελλώδεις άνεμοι και καταιγίδες το Σαββατοκύριακο   

Σχεδόν 10 βαθμούς θα πέσει η θερμοκρασία από το απόγευμα 


Ξεκίνησε η 48ωρη επιδείνωση του καιρού  με την θερμοκρασία να πέφτει 10 βαθμούς και τους ανέμους να δένουν τα πλοία στα λιμάνια, όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.    

«Έρχεται βαρύς χειμώνας»: Θα τον περάσουμε με κουβέρτες και σόμπες!  

Σύμφωνα και με την πρόιγνωση της ΕΜΥ,  επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και γρήγορα και στις υπόλοιπες περιοχές, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές από τις πρώτες πρωινές ώρες έως και το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα πολύ νωρίς το πρωί στη Θράκη. Παροδικές χιονοπτώσεις αναμένονται στα βόρεια ορεινά και τοπικά στα κεντρικά ορεινά.

Ο καιρός το Σάββατο 18/11/2023

Ο καιρός το Σάββατο 18/11/2023  

Από τις προμεσημβρινές ώρες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης ο καιρός σταδιακά θα παρουσιάσει αισθητή βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 6 με 8 και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ, βαθμιαία όμως θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν τοπικά στην κεντρική Μακεδονία και τις Σποράδες στα 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 13 με 15 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 17 με 19 και τοπικά στα νότια τους 21 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην Αττική  

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από τις μεσημβρινές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, γρήγορα βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη  

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από τις προμεσημβρινές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι γρήγορα σε 6 με 8 και το βράδυ έως 9 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8  έως 13 βαθμούς Κελσίου.


Πρόγνωση για αύριο Κυριακή 19/11/2023

Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης πρόσκαιρες χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες, βαθμιαία όμως ο καιρός στις περισσότερες περιοχές θα βελτιωθεί.

Ο καιρός την Κυριακή 19/11/2023

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 6 με 8 και τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ. Από τις μεσημβρινές ώρες θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση και μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα φτάνουν τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές της και στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός τις πρωινές και βραδινές ώρες. Συγκεκριμένα στα βόρεια θα κυμανθεί από -03 έως 15 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα από 05 έως 17 και στη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα από 11 εως 19 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top