«Έρχεται βαρύς χειμώνας»: Θα τον περάσουμε με κουβέρτες και σόμπες!  

«Καίνε» οι τιμές της ενέργειας  -  Τι γίνεται με τις έρευνες για κοιτάσματα

Δεν τους συμφέρει να ανάψουν κεντρική θέρμανση και θα ζεσταθούν με κουβέρτες και σόμπες δηλώνουν οι πολίτες στο Star. «Θα σκεπαστούμε με κουβέρτες»,  λένε οι πολίτες στην κάμερα του Star, ακούγοντας ότι από αύριο ο καιρός αλλάζει.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού - Ψυχρό μέτωπο το σαββατοκύριακο

Εξηγούν ότι δεν τους συμφέρει να ανάψουν θέρμανση. Οι τιμές φυσικού αερίου και ρεύματος είναι για τα περισσότερα νοικοκυριά απλησίαστες κι όλοι πλέον ελπίζουν σε μια κρατική σανίδα σωτηρίας, ως αντίβαρο στην ενεργειακή ακρίβεια, όπως επισημαίνει η Κατερίνα Τσαμούρη, στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων.    

Επίδομα θέρμανσης: Τα  φετινά κριτήρια και το πλήθος αιτήσεων      

«Δεν ανάβουμε καλοριφέρ, έχουμε 5 χρόνια να ανάψουμε», «θα σκεπαστούμε με κουβέρτες» είναι ενδεικτικές απαντήσεις των πολιτών στο Star. Όπως φαίνεται, κι ας  κρυώνει ο σύζυγος, το καλοριφέρ δεν ανάβει!  Οι τιμές της ενέργειας μπορεί να μην έχουν ακόμα επηρεαστεί στον βαθμό που περιμέναμε από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, όμως δεν πέφτουν στα προ κρίσης επίπεδα. 

 

«Γρίφος» οι τιμές φυσικού αερίου και ρεύματος 

Ειδικοί επί της ενέργειας προβλέπουν ότι οι τιμές τον χειμώνα θα διατηρηθούν στα τωρινά επίπεδα. Τι προτείνουν στους πολίτες;  
«Αυτό που πρέπει να κάνουν οι καταναλωτές είναι: Να ψάχνουν καλά την κατάσταση στην αγορά. Επ΄ αυτού η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας έχει στην ιστοσελίδα της ένα εργαλείο που μπορούν να συγκρίνουν κατευθείαν τις τιμές των τιμολογίων ρεύματος και φυσικού αερίου. Συνιστώ να το κάνουν»  δηλώνει ο Ακαδημαϊκός Διευθυντής του Greek Energy Forum.  

Tips εξοικονόμησης ενέργειας - Πώς θα μειώσετε τους λογαρισμούς ρεύματος

Πληροφορίες Star: Πώς προχωρούν οι ελληνικές έρευνες για υδρογονάνθρακες

Λύση ώστε να μην επηρεάζεται η τσέπη μας από τις διεθνείς εξελίξεις στον βαθμό που επηρεάζεται σήμερα, δίνουν τα ενεργειακά σχέδια της Ελλάδας για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απεξάρτηση από εισαγωγές. Προχωρούν... αλλά αργά.

«Τρέχουν» οι εξελίξεις στις έρευνες υδρογονανθράκων 

Οι θαλάσσιες έρευνες για υδρογονάνθρακες διεξάγοντα: 

Οι χάρτες με τις έρευνες για θαλάσσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων

1) Στο θαλάσσιο Block 2, βορειοδυτικά της Κέρκυρας, κοντά στα όρια με την Ιταλία,
2)στο Ιόνιο 
3) Νοτιο-δυτικά της Κρήτης.  

Οι έρευνες έχουν μέλλον, καθώς αυτά τα projects είναι σε διαδικασία αποτίμησης των σεισμικών ερευνών. Πρόκειται για μια διαδικασία που παίρνει χρόνο. 

Στo χερσαίο κοίτασμα των Ιωαννίνων, η κατάσταση έχει ως εξής: Από τον Ιούλιο έχουν ολοκληρωθεί οι δημόσιες διαβουλεύσεις και πλέον αυτό που μένει για να ξεκινήσει η ερευνητική γεώτρηση είναι η περιβαλλοντική έγκριση!  

Οι έρευνες για υδρογανάνθρακες στην περιοχή των Ιωαννίνων

Οι έρευνες για υδρογανάνθρακες στην περιοχή των Ιωαννίνων

«Η Ελλάδα πρέπει να επικεντρωθεί σε μικρά κοιτάσματα. Δηλαδή στο Ιόνιο και στα Ιωάννινα υπάρχουν εκεί ευκαιρίες, πιθανότητες» δήλωσε ο Τσαρλς Έλληνας,  πρώην πρόεδρος εταιρείας υδρογονανθράκων Κύπρου. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top