Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού - Ψυχρό μέτωπο το σαββατοκύριακο

«Βουτιά» της θερμοκρασίας - Σε ποιες περιοχές θα είναι τσουχτερό το κρύο

Η πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη / Βίντεο Open

Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ την Πέμπτη για το ψυχρό μέτωπο που καταφτάνει στη χώρα μας από αύριο Σάββατο και φέρνει θυελλώδεις ανέμους, καταιγίδες και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας.

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Καιρός: Η εξέλιξη της κακοκαιρίας με χάρτες – Πού θα χιονίσει

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 16-11-2023 επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Επισημαίνεται πως δεν υπάρχουν μεγάλες διαφοροποιήσεις από το αρχικό δελτίο.

Καιρός: Ψυχρές αέριες μάζες φέρνουν τον χειμώνα το Σαββατοκύριακο

Πιο συγκεκριμένα:

Βαρομετρικό χαμηλό από τα βόρεια - βορειοδυτικά συνοδευόμενο από ψυχρό μέτωπο πρόκειται να προκαλέσει το Σαββατοκύριακο επιδείνωση του καιρού, με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους σε όλη σχεδόν τη χώρα και τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη βόρεια και την ανατολική νησιωτική Ελλάδα.

Κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο με θυελλώδεις ανέμους

Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 6 με 8 βαθμούς Κελσίου, το Σάββατο στα κεντρικά και βόρεια και την Κυριακή και στην υπόλοιπη χώρα.

Κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο με πτώση της θερμοκρασίας

Πιο αναλυτικά:

  • Θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεων 8 με 9 και πρόσκαιρα με ριπές έως 10 μποφόρ θα πνέουν από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (18-11-23) στα δυτικά και βαθμιαία και στα ανατολικά. Οι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν από το απόγευμα της Κυριακής (19-11-23).
  • Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από τις πρώτες ώρες του Σαββάτου (18-11-23) έως και το απόγευμα της ίδιας ημέρας στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα πολύ νωρίς το πρωί στη Θράκη.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top