Σε «κόκκινο συναγερμό» 150 σημεία της Αθήνας για επίθεση λόγω Ισραήλ

Ειδικό σχέδιο πρόληψης για «τυφλά χτυπήματα»  

Σε εγρήγορση είναι και η Ελλάδα για πιθανά «τυφλά» χτυπήματα τρομοκρατών, λόγω του πολέμου στο Ισραήλ.  Στη χώρα μας έχει τεθεί σε εφαρμογή ειδικό σχέδιο πρόληψης, για 150 πιθανούς στόχους στην Αθήνα, όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star o Αλέξανδρoς Γύγος.  

Πόλεμος στο Ισραήλ: Οι συνέπειες στην Ελλάδα μιας επέμβασης στη Γάζα 

Όπως ανέφερε ο αστυνομικός συντάκτης του Star,  σε επιφυλακή είναι η Κυβέρνηση, οι Ένοπλες Δυνάμεις και η ΕΥΠ, καθώς έχει καταρτιστεί σχέδιο αυξημένης προστασίας για 150 σημεία που θεωρούνται πιθανοί στόχοι επιθέσεων σε όλη την Αττική. 

Σε ποια σημεία της πρωτεύουσας θα υπάρχουν προληπτικά μέσα ασφάλειας

Σε ποια σημεία της πρωτεύουσας θα υπάρχουν προληπτικά μέσα ασφάλειας   

Με την ένδειξη «Εμπιστευτικό» και «Κατεπείγον» είναι τα έγγραφα που έχουν συνταχθεί τα τελευταία 24ωρα και αφορούν προληπτικά σχέδια ασφαλείας από τη Βουλή μέχρι το Μουσείο Ακρόπολης. 

«Στο κόκκινο» όλη η Ευρώπη για τρομοκρατικό χτύπημα μετά τις Βρυξέλλες

Μέσα σε αυτά είναι τα πολυσύχναστα πάρκα, όπως ο Εθνικός Κήπος, το Πεδίον του Αρεως, τα δημοφιλή εμπορικά κέντρα που είναι στο Μαρούσι και τον Άγιο Δημήτριο, οι σταθμοί ΚΤΕΛ των Λιοσίων και Κηφισού, αλλά και οι 67 σταθμοί του μετρό και Ηλεκτρικού. 

Συναγερμός για τα πολυσύχναστα σημεία της Αθήνας

Συναγερμός για τα πολυσύχναστα σημεία της Αθήνας  

Ιδιαίτερη σημασία δίνεται και στις στρατιωτικές και αστυνομικές εγκαταστάσεις. 

Σε όλα αυτά, ζητείται συνεχής φρούρηση και επιτήρηση, ενώ γίνονται και έλεγχοι σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, με στόχο τον εντοπισμό αναρτήσεων που περιλαμβάνουν κηρύγματα μίσους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top