Πόλεμος στο Ισραήλ: Οι συνέπειες στην Ελλάδα μιας επέμβασης στη Γάζα 

Ο ρόλος της Κρήτης και οι προκλήσεις για μεταναστευτικό – στάση Τουρκίας  

Ειδικοί μιλώντας στο Star για τον πόλεμο στο Ισραήλ, εξηγούν τις συνέπειες που μπορεί να έχει για την Ελλάδα η χερσαία επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία πλησιάζει. 

«Θέλω πίσω το μωρό μου» -Συγκλονίζει η μητέρα της 21χρονης ομήρου της Χαμάς

«Σ ’αυτές τις περιπτώσεις προηγείται ενας σφοδρότατος βομβαρδισμός πυροβολικού και αεροπορίας. Με αυτόν τον τρόπο αναγκάζονται οι αντίπαλοι να εκδηλώσουν τις θέσεις τους να απαντήσουν στα πυρά και έτσι οδηγούμαστε στην εξουδετέρωσή τους.  Συγχρόνως, το ίδιο διάστημα μπορούν να συνεχιστούν οι προετοιμασίες του ισραηλινού στρατού γιατί είναι μία πάρα πολύ δύσκολη επιχείρηση ο αγώνας στους κατοικημένους τόπους» δήλωσε στο ρεπορτάζ της Άννας Σανοζίδου, για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star,  o Αντιστράτηγος ε.α. και Διδάκτωρ Διεθνών Σχέσεων, Ιπποκράτης Δασκαλάκης.   

Ισραήλ: Βομβαρδίζει ανελέητα τις θέσεις της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας

«Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τη χώρα μας»

Σημαντικές είναι οι προκλήσεις που θέτει για την Ελλάδα μια χερσαία επέμβαση στη Λωρίδα της Γάζας από το Ισραήλ, σχετικά με το μεταναστευτικό, τον κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων, αλλά και τη στάσης της Τουρκίας, η οποία ουσιαστικά έχει πάρει ήδη θέση στο «αντι -δυτικό στρατόπεδο», παρότι είναι μέλος του ΝΑΤΟ: 

Ισραήλ: Απέσυρε την πρέσβη και όλους τους διπλωμάτες από την Τουρκία 

Ο διεθνολόγος Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος, επισημαίνει μιλώντας στο ρεπορτάζ του Star:  

«Βρισκόμασταν σε μία περίοδο όπου θεωρούσαμε ότι τουλάχιστον στη Μεσόγειο επικρατεί μία στοιχειώδης ηρεμία. Βλέπουμε λοιπόν ξαφνικά η Μεσόγειος να φλέγεται, αν αναλογιστούμε ότι τα άκρα της Κρήτης σε σχέση με την Παλαιστίνη είναι πιο κοντά απ’ ότι για παράδειγμα από τη Θεσσαλονίκη… Πολλές οι προκλήσεις που επανέρχονται στη Μεσόγειο. Το προσφυγικό – μεταναστευτικό, ο κίνδυνος της τρομοκρατίας και πάντα στο βάθος η σχέση μας με την Τουρκία»,

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top