«Θέλω πίσω το μωρό μου» -Συγκλονίζει η μητέρα της 21χρονης ομήρου της Χαμάς

«Δείχνει τρομοκρατημένη. Λέει ό,τι της λένε να πει»

Έκκληση για να σωθεί το παιδί της απηύθυνε η μητέρα της 21χρονης ομήρου από το Ισραήλ που έχει καταγραφεί σε βίντεο της Χαμάς να ζητάει βοήθεια ώστε να επιστρέψει στην οικογένειά της. «Ικετεύω τον κόσμο να μου δώσουν πίσω το μωρό μου», δήλωσε συντετριμμένη. Την ίδια στιγμή, ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, ζητά την άμεση απελευθέρωση της Μία, που είναι γαλλοϊσραηλινή πολίτης.

«Είμαι η Mia, πάρτε με από δω» - Η Χαμάς δημοσίευσε το πρώτο βίντεο ομήρου

Η μητέρα της Μία Σεμ ικέτευσε σήμερα τους ηγέτες του κόσμου για την απελευθέρωση της κόρης της, η οποία απήχθη στις 7 Οκτωβρίου στο Ισραήλ από μαχητές του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς.

Πριν μερικές ώρες, η Χαμάς ανήρτησε στο Telegram ένα βίντεο με την 21χρονη, η οποία είναι τραυματισμένη. Σε αυτό, η Μία ανέφερε ότι βρίσκεται στη Γάζα, ότι είναι καλά στην υγεία της και ότι της παρέχουν φάρμακα και περίθαλψη.

 

«Ζητώ από τους ηγέτες του κόσμου η κόρη μου να μας δοθεί πίσω στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα, όπως και οι άλλοι όμηροι. Ικετεύω τον κόσμο να μου δώσουν πίσω το μωρό μου», είπε η μητέρα της Μία, Κερέν Σεμ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Τελ Αβίβ.

Όπως είπε, το βίντεο που δημοσιοποίησε η Χαμάς το βρήκε την ίδια ώρα με τον υπόλοιπο κόσμο, χωρίς να έχει προηγηθεί επαφή με την κυβέρνηση του Ισραήλ.

«Προσπαθώ να μη σκέφτομαι μια εισβολή, αλλά μόνο την κόρη μου. Ξέρω ότι χρειάζεται ιατρική φροντίδα», πρόσθεσε, αναφερόμενη στην πιθανότητα χερσαίας εισβολής στη Λωρίδα της Γάζας από τον ισραηλινό στρατό, ο οποίος έχει συγκεντρώσει στρατεύματα κοντά στον παλαιστινιακό θύλακα.

Μέχρι τότε δεν ήξερα αν ήταν ζωντανή ή νεκρή. Υπήρχε μια φήμη ότι είχε τραυματιστεί στον ώμο ή στο πόδι. Τραυματίστηκε στο χέρι. Χειρουργήθηκε. Δείχνει τρομοκρατημένη. Λέει ό,τι της λένε να πει. Ανησυχώ πολύ γι'αυτήν.

«Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Σκέφτομαι ότι θα τους φροντίζουν», πρόσθεσε η μητέρα της Μία.

Ισραηλινή ικετεύει τον κόσμο και ζητά να της φέρουν πίσω την κόρη της που είναι όμηρος της Χαμάς

«Ικετεύω τον κόσμο να μου δώσουν πίσω το μωρό μου», δήλωσε η μητέρα της Μία που κρατείται όμηρος από τη Χαμάς / AP Photo (Ohad Zwigenberg)

«Αυτή η τρομοκρατική επίθεση έγινε στο Ισραήλ. Αύριο αυτό θα γίνει στη Γαλλία και μεθαύριο στις ΗΠΑ. Έχουμε να κάνουμε με έναν στυγνό εχθρό. Ο κόσμος πρέπει να ενωθεί για να ελευθερώσει τους κρατούμενους», επέμεινε.

«Τώρα αυτή βρίσκεται στη Γάζα, δεν είναι η μόνη, υπάρχουν πολλοί ενήλικες, παιδιά, μωρά, επιζώντες του Ολοκαυτώματος, είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, όλοι μαζί οφείλουμε να σταματήσουμε αυτήν την τρομοκρατία», υπογράμμισε.

Ισραήλ: 199 όμηροι στα χέρια της Χαμάς - Τι είπε ο Μακρόν

Οι ισραηλινές αρχές ανακοίνωσαν χθες ότι 199 όμηροι απήχθησαν από τη Χαμάς.

Ο πρόεδρος Μακρόν καταδίκασε σήμερα «την αθλιότητα, που αποτελεί η σύλληψη αθώων ανθρώπων ομήρων, και την ειδεχθή σκηνοθετημένη παρουσίασή τους», αφού είδε το βίντεο με τη Μία Σεμ. 

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έλαβε γνώση του βίντεο της Μία Σεμ, Γαλλοϊσραηλινής πολίτη, που δόθηκε στη δημοσιότητα από το τρομοκρατικό κίνημα Χαμάς», ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία και πρόσθεσε ότι «ζητεί την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωσή της. Η Γαλλία έχει κινητοποιηθεί πλήρως και συνεργάζεται με τους εταίρους της για να απελευθερωθούν οι Γάλλοι όμηροι που κρατά η Χαμάς».

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top