«Είμαι η Mia, πάρτε με από δω» - Η Χαμάς δημοσίευσε το πρώτο βίντεο ομήρου

«Με φροντίζουν, μου χορηγούν φάρμακα», λέει η 21χρονη

Δείτε το σχετικό βίντεο του Σκάι

Ένα βίντεο με μια 21χρονη αιχμάλωτη από το Ισραήλ δημοσιοποίησε η Χαμάς. Σε αυτό, φαίνονται να περιποιούνται τα τραύματά της, με την κοπέλα να δηλώνει ότι τη φροντίζουν και ότι το μόνο που θέλει είναι να γυρίσει στο σπίτι της.

Φρίκη στο Ισραήλ: Η Χαμάς εκτέλεσε γυναίκες του ισραηλινού στρατού

«Γεια σας, είμαι η Mia Schem, είμαι 21 ετών και είμαι από την περιοχή Σοχάμ. Βρίσκομαι στη Γάζα. Νωρίς το πρωί του Σαββάτου επέστρεφα από πάρτι στο Sderot. Τραυματίστηκα σοβαρά στο χέρι. Υπεβλήθησα σε χειρουργείο στο νοσοκομείο της Γάζας για τρεις ώρες. Με φροντίζουν, μου χορηγούν φάρμακα, όλα είνα μια χαρά. Το μόνο που ζητάω είναι με φέρουν στο σπίτι μου το συντομότερο δυνατό, στους γονείς και τα αδέλφια μου. Πάρτε με από εδώ γρήγορα σας παρακαλώ», αναφέρει το κορίτσι.

 

 

Το βίντεο αναρτήθηκε στο κανάλι της Χαμάς στο Telegram με το εξής σχόλιο: «Μουτζαχεντίν από τις Ταξιαρχίες Al-Qassam παρέχουν ιατρική περίθαλψη σε γυναίκα κρατούμενη στη Γάζα, η οποία συνελήφθη την πρώτη ημέρα της μάχης».

«Τη θέλουμε πίσω ζωντανή» - Κραυγή αγωνίας από τους γονείς της Maya 

Τα ξημερώματα της 7ης Οκτωβρίου, όταν οι δυνάμεις της Χαμάς εισέβαλαν στο Ισραήλ, τα ίχνη της Mia χάθηκαν. Η μητέρα της προσπαθούσε επανειλημμένα να την εντοπίσει, αλλά μάταια... 10 ημέρες μετά είδαν το βίντεο και η ελπίδα γεννήθηκε γι΄αυτούς ξανά.

«Σήμερα η οικογένεια της Mia με πήρε τηλέφωνο. Μου είπαν ότι είδαν το βίντεο με το παιδί να είναι καλά. Επιτέλους την είδαμε. Φαίνεται πληγωμένη και τρομαγμένη, όμως τουλάχιστον είναι ζωντανή», δήλωσε η θεία της κοπέλας.

«Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα και θέλουμε πίσω το κορίτσι μας. Απαιτούμε από τις χώρες του ελεύθερου κόσμου να μας εγγυηθούν ότι θα επιστρέψει σπίτι μας. Ήταν με έναν πολύ καλό της φίλο, τον Elya Toledano και δεν έχουμε ακούσε τίποτα γι΄αυτόν. Θέλουμε να ξέρουμε εάν είναι και αυτός καλά», πρόσθεσε.

 

 

Γιατί η Χαμάς δημοσίευσε το βίντεο με τη Mia 

Οι IDF (Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις) ανέφερε ότι  η οικογένεια της Mia ειδοποιήθηκε για την εξαφάνισή της την περασμένη εβδομάδα και ότι εκπρόσωποι των IDF ήταν σε επαφή μαζί της.

«Συνεργαζόμαστε με όλα τα πληροφοριακά και επιχειρησιακά μέσα για την επιστροφή των ομήρων. Σε αυτό το βίντεο, η Χαμάς προσπαθεί να παρουσιάσει τον εαυτό της ως μια ανθρωπιστική οργάνωση, ενώ είναι μια δολοφονική, τρομοκρατική οργάνωση, υπεύθυνη για τις δολοφονίες και τις απαγωγές μωρών, γυναικών, παιδιών και ηλικιωμένων», ανέφερε το IDF.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι ξεκάθαρο πότε γυρίστηκε το επίμαχο βίντεο, ενώ προς το παρόν δεν μπορεί να εγγυθεί κανείς ούτε την αυθεντικότητά του. Ούτε η οικογένεια της 21χρονης ούτε η ισραηλινή κυβέρνηση δεν έχουν επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα του βίντεο.

Η Χαμάς δημοσιεύει αυτά τα βίντεο για να ασκήσει ψυχολογική πίεση και δεν έχει επιβεβαιωθεί εάν η Mia είναι ακόμα ζωντανή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top