Ισραήλ: Απέσυρε την πρέσβη και όλους τους διπλωμάτες από την Τουρκία 

Επικαλέστηκε τον κίνδυνο να γίνουν στόχος τρομοκρατών 

Πρεσβεία Ισραήλ στην Τουρκία

Το Ισραήλ απέσυρε την πρέσβη του Irit Lillian  και όλους τους διπλωμάτες του από την Τουρκία σύμφωνα με το Middle East Eye. 

Προηγήθηκε προειδοποίηση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας του Ισραήλ την Τρίτη για τον κίνδυνο των ταξιδιών Ισραηλινών πολιτών στην Τουρκία και για το γεγονός ότι ενδέχεται να αποτελέσουν στόχο. 

Ισραήλ: Νέο σοκαριστικό βίντεο από την επίθεση της Χαμάς στο φεστιβάλ

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας του Ισραήλ κάλεσε επίσης τους ήδη ευρισκόμενους Ισραηλινούς πολίτες στην Τουρκία,  να αποχωρήσουν το συντομότερο δυνατό από τη χώρα, με ταξιδιωτική σύσταση στο υψηλότερο επίπεδο.

Το Middle East Eye επικαλέστηκε ακόμα τρεις πηγές που γνωρίζουν το θέμα και οι οποίες  ανέφεραν ότι οι διπλωμάτες αποχώρησαν την Πέμπτη λόγω ανησυχιών για την ασφάλειά τους και όχι λόγω διπλωματικής κρίσης μεταξύ των δύο χωρών.

Ερντογάν: Απαράδεκτη η εντολή Ισραήλ για εκκένωση της Γάζας 

Η συμβουλή του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας του Ισραήλ δεν διαφοροποιούσε τους διπλωμάτες από τους Ισραηλινούς πολίτες τους οποίους κάλεσε να φύγουν.

Σφοδρή επίθεση Ερντογάν στις ΗΠΑ: «Προκαλούν λουτρό αίματος»!

Θα πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι στο Ισραήλ επικρατεί μεγάλη δυσαρέσκεια κατά της Τουρκίας για τη στάση της, καθώς  ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ολόκληρη η πολιτική ηγεσία αρνούνται να χαρακτηρίσουν ως τρομοκρατική οργάνωση τη Χαμάς και άσκησαν έντονη κριτική στο Ισραήλ, όπως και στις ΗΠΑ, για την πολιτική τους στη Μέση Ανατολή. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top