Σφοδρή επίθεση Ερντογάν στις ΗΠΑ: «Προκαλούν λουτρό αίματος»!

Πήρε θέση και πάλι κατά του Ισραήλ μετά τις επιθέσεις της Χαμάς  

Η επίθεση Ερντογάν κατά ΗΠΑ και η νέα τοποθέτησή του κατά του Ισραήλ (video ΑΝΤ1)  

Σφοδρή επίθεση κατά  των ΗΠΑ για τη στάση τους υπέρ του Ισραήλ εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή την αποστολή ναυτικής δύναμης στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως και για  τις αμερικανικές βάσεις στη Συρία.

Ισραήλ: Αποκαλύφθηκε νέα φρίκη στο κιμπούτς Κφαρ Αζά με πτώματα παιδιών

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό της Αυστρίας, Καρλ Νεχάμερ, ο Ερντογάν καταδίκασε τον πλήρη αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας από το Ισραήλ και τη διακοπή της  παροχής ρεύματος, νερού και καυσίμων, ως κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μάλιστα, παίρνοντας θέση και πάλι στη διαμάχη Ισραήλ – Χαμάς, επανέλαβε ότι ο μόνος τρόπος να επέλθει ειρήνη στην περιοχή είναι η δημιουργία ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους και καταφέρθηκε ανοιχτά κατά του Τελ Αβίβ, αποδεικνύοντας ότι η προσέγγιση της Άγκυρας στηριζόταν σε «χάρτινα πόδια». 

Κάτι τρέχει με τον Ερντογάν: Ακύρωσε όλο του το πρόγραμμα

«Πού είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα όταν το Ισραήλ χτυπάει νοσοκομεία και χώρους λατρείας; Γιατί δεν μιλάει κανείς γι’ αυτό; Δεν είναι δίκαιο να κατηγορούμε μόνο την Χαμάς».

Ισραήλ: Το χρονικό της φρίκης στο φεστιβάλ Supernova

«Τι κάνουν οι ΗΠΑ στο Ισραήλ;»

Ο Ερντογάν ήταν ιδιαίτερα επιθετικός κατά των ΗΠΑ αναφερόμενος στην αποστολή του  αεροπλανοφόρου USS Gerald R. Ford στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Η Αμερική στέλνει το αεροπλανοφόρο της στο Ισραήλ. Τι κάνει το αεροπλανοφόρο της Αμερικής στο Ισραήλ; Τι έρχεται να κάνει; Τι θα κάνει με όλα αυτά τα πλοία και τα αεροσκάφη που στέλνει; Θα αρχίσουν να κάνουν πολύ σοβαρές σφαγές και θα καταστρέψουν τη Γάζα και τα περίχωρά της» υποστήριξε. 


Μενέντεζ: Ολομέτωπη επίθεση στην Τουρκία 

Μάλιστα ο Ερντογάν ισχυρίσθηκε ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τις τρομοκρατικές οργανώσεις στη Μέση Ανατολή και κυρίως στη Συρία! 

«Σήμερα, υπάρχουν περισσότερες από 20 αμερικανικές βάσεις στη Συρία.Τι κάνουν οι αμερικανικές βάσεις στη Συρία; Τι γίνεται με αυτές τις βάσεις; 23 βάσεις. Δεν πρέπει να αξιολογηθούν όλα αυτά;».

«Οι ΗΠΑ προκαλούν λουτρό αίματος στη Μέση Ανατολή»

Ο Τούρκος πρόεδρος φαίνεται επίσης ότι δεν έχει ξεχάσει το «μήνυμα» που του έστειλαν οι ΗΠΑ με την κατάρριψη τουρκικού drone από αμερικανικό F -16, για την οποία σχολίασε:      

F - 16 των ΗΠΑ κατέρριψε drone της Τουρκίας στη Συρία! 

«… Δυστυχώς, οι ΗΠΑ καταρρίπτουν ένα από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Τουρκίας. Όσο η Αμερική καταρρίπτει τα drone μας, η Τουρκία δεν είναι σύμμαχός της στο ΝΑΤΟ; Μαζί δεν είναι; Πώς το εξηγούμε αυτό; Πώς θα το αξιολογήσουμε αυτό; Όταν μας συμφέρει, είμαστε σύμμαχοι, αλλά όταν μας βολεύει, δεν είμαστε;».  

Ακόμη πιο αιχμηρός με τις ΗΠΑ, ο Ερντογάν υποστήριξε στη συνέχεια: «Δυστυχώς η Αμερική εκπαιδεύει και εξοπλίζει όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις και δυστυχώς μετατρέπει αυτά τα μέρη σε λουτρά αίματος, είτε στη Συρία είτε στη Μέση Ανατολή»!

Για τον πόλεμο στο Ισραήλ, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι δεν αναμένει να τελειώσει σε μία ή δύο εβδομάδες και ότι η Τουρκία θα κάνει ό,τι μπορεί για να μεσολαβήσει μια εκεχειρία, επαναλαμβάνοντας τη θέση του για ανεξάρτητο κράτος της Παλαιστίνης με έδρα την ανατολική Ιερουσαλήμ.  

Ισραήλ: Ζευγάρι Ισραηλινών έκρυψε τα 10 μηνών δίδυμά του πριν πεθάνει
 

«Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για να ανακουφίσουμε την τραγωδία που βίωσε ο λαός της Γάζας και να παραδώσουμε ανθρωπιστική βοήθεια στην περιοχή. Πρέπει να δημιουργηθεί ένα ανεξάρτητο, γεωγραφικά ενσωματωμένο κράτος της Παλαιστίνης με βάση τα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ» ανέφερε. 

Αποκάλυψε επίσης ότι έχει σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν για να συζητήσει το ζήτημα, όπως και με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top