Ισραήλ: Το χρονικό της φρίκης στο φεστιβάλ Supernova

Η Χάμας σκότωσε εκεί πάνω από 250 νέους ανθρώπους

Αγωνία για τους αγνοούμενους στο Ισραήλ / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Το φεστιβάλ Supernova που διεξαγόταν στο νότιο Ισραήλ την ώρα της επιδρομής της Χαμάς αιματοκυλίστηκε και εκατοντάδες νέοι που είχαν πάει για να γιορτάσουν την ειρήνη, κατέληξαν νεκροί. 

Ισραήλ: Μητέρα απήχθη μαζί με τα δυο παιδιά της από τη Χαμάς – Βίντεο

Πλάνα από κάμερες ελέγχου έδειξαν έναν άνδρα να πυροβολείται στον χώρο, όπου διεξαγόταν το φεστιβάλ. Σε άλλο βίντεο μια 25χρονη παρακαλούσε έντρομη τα μέλη της Χαμάς να μην την σκοτώσουν. 

 

@yuuuot3 שבת שלום #tribeofnova #עוטףעזה #פיצוצים #ירוטים ♬ original sound - Rttttdf

 

Μέσα από τα βίντεο που κυκλοφόρησαν στα  social media το Sky News κατάφερε να συνθέσει όλα τα γεγονότα για την επίθεση του Σαββάτου και πώς ένα φεστιβάλ αγάπης μετατράπηκε σε σφαγή. 

 

 

Μέσα στο Σαββατοκύριακο οι ισραηλινές αρχές ανακοίνωσαν πως εντοπίστηκαν πάνω από 250 πτώματα από τον χώρο του φεστιβάλ, το οποίο πραγματοποιήθηκε πέντε χιλιόμετρα από τα σύνορα Ισραήλ – Γάζας στην έρημο Νεγκέβ. 

Στο φεστιβάλ Supernova συμμετείχαν καλλιτέχνες της ψεχεδελικής trance, ένα είδος ηλεκτρονικής μουσικής που εμφανίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’90.

Ισραήλ: Τι συμβαίνει στη Μέση Ανατολή και γιατί τώρα;

Την ώρα που οι παρευρισκόμενοι χόρευαν κάτω από πολύχρωμες σκηνές, καπνός άρχισε να υψώνεται στον ουρανό. 

 

 

«Γνωρίζουμε ότι το πρώτο βίντεο, που τραβήχτηκε από έναν συμμετέχοντα, τραβήχτηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου πριν από την ανατολή του ήλιου, η οποία ήταν περίπου στις 6:40 π.μ. Το γνωρίζουμε αυτό λόγω του φυσικού φωτισμού και εντοπίσαμε διάφορα αποσπάσματα που μοιράστηκαν στο διαδίκτυο, χρησιμοποιώντας δορυφορικές εικόνες που σηματοδοτούν τη σκηνή του φεστιβάλ και τους κύριους χώρους χορού. Μάρτυρες ανέφεραν ότι άκουσαν πυρά ρουκετών από μακριά, αλλά ορισμένοι ravers δεν άκουσαν τις εκρήξεις πάνω από τη δυνατή μουσική», αναφέρει το ρεπορτάζ του Sky News. 

Ισραήλ: Εντοπίστηκαν 1.500 νεκροί μαχητές της Χαμάς

Η μουσική διακόπηκε απότομα και λίγο αργότερα, γύρω στις 06:30 το προσωπικό ασφαλείας άρχισε να απομακρύνει κόσμο από τις σκηνές. Βίντεο έδειχναν ανθρώπους να τρέχουν και να δείχνουν μπερδεμένοι, αλλά όχι ακόμα πανικόβλητοι. 

 

@yuuuot33 Shabbat Shalom #tribeofnova # #explosion #interception #israel #gaza #foryou #fyp ♬ original sound - Rttttttt

 

Όταν ακούστηκαν οι πρώτοι πυροβολισμοί προκλήθηκε πανικός και ο κόσμος έτρεχε να κρυφτεί στα χωράφια. 

Ισραήλ: Ζευγάρι Ισραηλινών έκρυψε τα 10 μηνών δίδυμά του πριν πεθάνει

Ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας και τοπικοί αστυνομικοί άρχισαν να στήνουν περίμετρο και να παίρνουν θέσεις μάχης, καθώς οι θαμώνες του φεστιβάλ, προσπαθούσαν να σωθούν. 

 

@yuuuot33 Shabbat Shalom #tribeofnova # #explosion #interception #fyp ♬ original sound - Rttttttt

 

Στα βίντεο έχουν επίσης καταγραφεί δολοφονίες και απαγωγές. Η 25χρονη Νόα Αργκαμάνι δεν κατάφερε να διαφύγει και σε βίντεο έχει καταγραφεί η ίδια να φωνάζει προς τον φίλο της, την ώρα που την απομάκρυναν οι μαχητές της Χαμάς. 

Ισραήλ: Η συγκλονιστική selfie ζευγαριού που κρυβόταν για να γλιτώσει

Αργότερα, κυκλοφόρησε ένα βίντεο που έδειχνε την Argamani να κάθεται μόνη της και να πίνει νερό, όμως δεν έχει εντοπιστεί ούτε το μέρος που κρατείται, ούτε πότε τραβήχτηκε το βίντεο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, 900 Ισραηλινοί και 576 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί μετά από επιθέσεις της Χαμάς κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και σε αντίποινα του Ισραήλ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top