Ισραήλ: Η συγκλονιστική selfie ζευγαριού που κρυβόταν για να γλιτώσει

Η Αμίτ και ο Νιρ βρίσκονταν στο φεστιβάλ που βάφτηκε με αίμα

Ισραήλ: Η τραγική ιστορία της Shani που βρισκόταν στο φεστιβάλ  - Περιέφεραν το πτώμα της ως τρόπαιο / Βίντεο αρχείου από δελτίο ειδήσεων Star

Μια ανάσα από τον θάνατο βρίσκονταν η Αμίτ και ο αγαπημένος της Νιρ που βρίσκονταν στο μοιραίο φεστιβάλ μουσικής στο Ισραήλ κοντά στη Λωρίδα της Γάζας όπου επιτέθηκαν ξαφνικά οι ένοπλοι της Χαμάς. Η επιβίωσή τους κρινόταν καθαρά από θέμα τύχης. Ο Νιρ σε μια στιγμή, την ώρα που κρύβονταν σε θάμνους, πήρε το κινητό του και έβγαλε μια selfie με τη σύντροφό του, δίνοντας της -το τελευταίο ίσως- φιλί.

Ισραήλ: Ζευγάρι Ισραηλινών έκρυψε τα 10 μηνών δίδυμά του πριν πεθάνει

Τη συγκλονιστική ιστορία του μοιράστηκε ένα ζευγάρι που κρυβόταν μέσα στους θάμνους, τα ξημερώματα του Σαββάτου, όταν τους επιτέθηκαν ένοπλοι της Χαμάς, σκοτώνοντας περισσότερα από 260 άτομα.

Το ζευγάρι κατάφερε να αποφύγει τα πυρά, αλλά ο φίλος τους ο Ζιβ, o οποίος απομακρύνθηκε για να βοηθήσει άλλους, αγνοείται.

Ισραήλ: Εντοπίστηκαν 1.500 νεκροί μαχητές της Χαμάς

Η Αμίτ Μπαρ δημοσίευσε το φιλί με τον σύντροφό της στο Instagram και συνόδευσε τη φωτογραφία με μια συγκλονιστική περιγραφή των όσων συνέβησαν:

«Είναι ακόμα αδύνατο να συνοψίσουμε τι περάσαμε εκεί χωρίς τον Ζιβ, και μέχρι να επιστρέψει στο σπίτι, τίποτα δεν έχει τελειώσει.
Αλλά είμαστε εδώ ως εκ θαύματος.

Ξεκίνησε με ρουκέτες, ήταν αγχωτικό αλλά παρόλα αυτά κατάφερα να ενθαρρύνω τον εαυτό μου ότι όλα θα πάνε καλά. Προσπαθήσαμε να οδηγήσουμε να φύγουμε μέχρι που μπλοκαριστήκαμε, όλοι ήθελαν να τρέξουν μακριά. Περιμέναμε λοιπόν μια στιγμή να κοπάσει αυτό που γινόταν, σταματήσαμε, αλλά μετά ο κόσμος άρχισε να τρέχει και να φωνάζει ότι υπάρχουν τρομοκράτες.

Φύγαμε από εκεί σαν τα πρόβατα στη σφαγή, τρέχαμε στα χωράφια με τραβούσες από το χέρι μαζί σου.

Ακούγαμε τις σφαίρες να σφυρίζουν πάνω από τα κεφάλια μας και οι άνθρωποι έπεφταν κάτω και οι γ@@@@@@@ τρομοκράτες έκαναν κύκλους με μοτοσυκλέτες προσπαθώντας απλώς να δολοφονήσουν. Όταν σου έλεγα ότι δεν έχω δυνάμεις, μου έλεγες ότι δεν υπάρχει επιλογή και ότι πρέπει να συνεχίσουμε να τρέχουμε μακριά.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amit Bar (@amit_bar_)

Ισραήλ: Συγκλονίζει γέροντας από την Ιεριχώ - «Ο Θεός να βάλει το χέρι του»

Δε σταματήσαμε να τρέχουμε μέχρι που χωριστήκαμε με τον Ζίο και κρυφτήκαμε και οι δύο στους θάμνους. Οι σφαίρες περνούσαν πάνω από τα κεφάλια μας, δεν ήξερα ποτέ πώς ακούγεται ο σφυριγμός μιας σφαίρας, οι τρομοκράτες περνούσαν δίπλα μας και πυροβολούσαν παντού, ενώ εμείς κάναμε ό,τι είναι δυνατόν για να μην κινηθούμε και να σιωπούμε.

Ξαφνικά αποφάσισες να βγάλεις μια selfie, πήγα να θυμώσω, δεν κατάλαβα ποιος ήταν ο λόγος, αλλά είπα ότι τουλάχιστον αν πεθάνουμε, η οικογένειά μας θα έχει ένα αναμνηστικό μια εικόνας να είμαστε αγαπημένοι μέχρι την τελευταία στιγμή.

Ισραήλ: Τι συμβαίνει στη Μέση Ανατολή και γιατί τώρα;

Με προστάτεψες με το σώμα σου και σκέφτομαι όλα τα άλλα ζευγάρια που είχαν διαφορετικό τέλος από το δικό μας...

Το δράμα που εκτυλίχθηκε εκεί δεν μπορεί να αποτυπωθεί και είναι αδύνατο να χωνέψουμε όσα ζήσαμε, απλώς συνεχίζουμε να προσευχόμαστε να επιστρέψει ο Ζιβ στο σπίτι μας».

Ισραήλ: «Αυτό που θα πάθουν θα τους συνετίσει» - Ανοιχτή σε διάλογο η Χαμάς

H Αμίτ με τον σύντροφό της δεν ήταν οι μοναδικοί που προσπάθησαν να κρυφτούν στους θάμνους για να σωθούν. Κι άλλα νεαρά παιδιά χώθηκαν μέσα στη βλάστηση προσπαθώντας να αποφύγουν τα πυρά των ενόπλων της Χαμάς.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top