Ισραήλ: Συγκλονίζει γέροντας από την Ιεριχώ - «Ο Θεός να βάλει το χέρι του»

«Πολύ ξαφνική η επιδρομή, ας σταματήσει το κακό εδώ»

Μια σημαντική φυσιογνωμία από τους Αγίους Τόπους, ο γέροντας Χρυσόστομος, Ηγούμενος της Μονής Αγίου Γερασίμου στην έρημο της Ιεριχούς, συγκλόνισε μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» για την κατάσταση που επικρατεί στο Ισραήλ. Ο γέροντας απευθύνει δραματική έκκληση να σταματήσει το κακό. 

Στην Αθήνα οι πρώτοι Έλληνες από το Ισραήλ - «Μπήκαμε σε bomb room»

«Ο Θεός να βάλει το χέρι του για τα μη χειρότερα, να τους φωτίσει να σταματήσει το κακό τουλάχιστον εδώ. Τα πράγματα είναι επικίνδυνα» είπε ο Ηγούμενος της Μονής Αγίου Γερασίμου μιλώντας στην εκπομπή.

ο γέροντας Χρυσόστομος, Ηγούμενος της Μονής Αγίου Γερασίμου στην Ιεριχώ, συγκλόνισε μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» για την κατάσταση που επικρατεί στο Ισραήλ

Αυτή τη φορά, όπως σημείωσε ο γέροντας Χρυσόστομος, τίποτα δεν προμήνυε τις δυσάρεστες εξελίξεις, όλα έγιναν αναπάντεχα.

Υπάρχει μίσος εκατέρωθεν, δικαιολογημένο αλλά και αδικαιολόγητο. Η επιδρομή που έγινε ήταν πολύ ξαφνική, κανείς δεν το περίμενε. Ο φανατισμός είναι το χειρότερο πράγμα. Ο Θεός να φυλάξει!

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ολικό αποκλεισμό της Γάζας ανακοίνωσαν οι Αρχές

 

Στο μοναστήρι βρίσκονται συνολικά έξι μοναχοί ενώ ανησυχία επικρατεί ανάμεσα στους περίπου δέκα εθελοντές.

Η Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου βρίσκεται στην έρημο της Ιεριχούς, κοντά στον Ιορδάνη ποταμό και την επισκέπτονται πλήθος προσκυνητών τόσο από την Ελλάδα όσο και από την Κύπρο. Είναι ένα από τα παλαιότερα Ελληνικά Ορθόδοξα μοναστήρια και ανήκει στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Αν και η Μονή δε βρίσκεται στη Λωρίδα της Γάζας αλλά στη Δυτική Όχθη, ο γέροντας- που είναι η «ψυχή» της Μονής επί 50 χρόνια - γνωρίζει όσο λίγοι την κατάσταση που επικρατεί στο Ισραήλ.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top